Cirkel använder fortfarande Bitcoin - men bygger också på Ethereum

97% Owned - Economic Truth documentary - Queuepolitely cut (Juni 2019).

Anonim

Cirkelförfattare Evangelist Anders Brownworth, som tidigare lärde sig blockchain-teknik vid MIT, presenterade dag 2 på 2017 MIT Bitcoin Expo där han huvudsakligen fokuserade på vilken Circle som har arbetat under de senaste månaderna.

Circle är en mobil betalningsansökan som syftar till att skicka pengar till någon i världen lika enkelt som att skicka dem ett meddelande via sin mobiltelefon.

Under sitt samtal noterade Brownworth att även om Circle tappade möjligheten att köpa och sälja bitcoin i mobilapplikationen senast i fjol, använder företaget fortfarande Bitcoin i bakgrunden av sin nuvarande verksamhet. Brownworth förklarade också Circles behov av statliga kanaler och varför företaget nu bygger en ny plattform ovanpå Ethereum.

Cirkel använder fortfarande Bitcoin

Under öppningsdelen av sin presentation gjorde Brownworth klart att Circle inte alls har slutat använda Bitcoin helt. I själva verket spelar Bitcoin fortfarande en nyckelroll i bakgrunden av företagets verksamhet.

"Bitcoin informerar väsentligen hur Circle fungerar bakom kulisserna, och det fortsätter att göra det, säger Brownworth. "Vi fortsätter att använda den. "

Utöver olika bakgrundsoperationer noterade Brownworth också att Circle har hjälpt till att finansiera MITs Digital Currency Initiative (DCI), som fonder Biträdande Core-bidragsgivare Cory Fields, Bitcoin Core-underhållare Wladimir van der Laan och blixtnätutvecklare Tadge Dryja. Tidigare var före detta Bitcoin Core-ledningsunderhållare Gavin Andresen också en del av MIT DCI.

Circle driver även en handelsdisk för bitcoin och andra digitala valutor. "Vi driver faktiskt en handelsdisk för alla virtuella valutor - ett mycket aktivt handelsdisk", noterade Brownworth.

Behovet av statliga kanaler

Enligt Brownworth är ett av de viktigaste sakerna Circle arbetar med just nu Spark. Det är oklart om detta är ett försök från Circle att skapa framtidens huvudsakliga betalningsplattform för att ersätta de som Bitcoin och Ethereum, som Circle vd Jeremy Allaire sade var nödvändigt sen i fjol.

Brownworth beskriver Spark som "smart contract driven" och Cirkelchefens evangelist förklarade betalningsbolagets behov av statliga kanaler på vilket system de bygger. "Vi använder statliga kanaler för att hålla kostnaderna för transaktioner låga - hålla avgifterna låga - och även för att lägga till privatliv," sa han. "För oss är statliga kanaler mycket, mycket viktiga. Vi behöver dem antingen formellt stöd eller om vi behöver kontraktsprimera att vara tillgängliga, så vi kan göra tidslåsade kontrakt (HTLC). "

Ett exempel på statliga kanaler är betalningskanaler i Bitcoin där många betalningar kan göras mellan två parter innan de slutligen lösas på blockchain. Blixtnätet är ett försök att skapa ett generaliserat lager av betalningskanaler där användare kan skicka betalningar till ett stort antal andra parter via denna mekanism.

Enligt Brownworth kommer Circle så småningom att öppna Spark-plattformen, och de har inga planer på att försöka konkurrera med andra lösningar på plattformsnivå. Istället kommer Circle att fokusera på att bygga appar på toppen av Spark-plattformen.

Medan Brownworth noterade att det fanns många alternativ för att bygga Spark-plattformen använder Circle sin första implementering Ethereum. Brownworth beskrev också processen att lära sig hur det är att bygga utöver dessa typer av smarta kontraktsplattformar.

"Vad blev uppenbart mycket snabbt, mycket tidigt är det verkligen, verkligen svårt att göra ett smart kontraktssystem underhållbart", sa han. "Om du gör en form av Solidity 1. 0 grundläggande exempel och skapa din egen valuta, så är det bra och allt fram till i morgon när du vill lägga till en ny funktion och du måste radera allas konton. Eller du måste bygga in en väg för all den informationen för att komma in i det nya kontraktet. "

Brownworth tillade att deras nuvarande tankegång är att skapa ett kärnförbudsavtal som kommer att berätta för andra kontrakt när det finns en ny version av det kontraktet tillgängligt. Han tillade också att detta system kommer att vara för IOUs snarare än digitala bärare tillgångar.

Varför bygga på eterum?

Under frågans frågestund frågade en publik medlem Brownworth för att ytterligare klargöra varför Circle använde Ethereum for Spark.

"Vi kunde ha gjort det här på många olika sätt," svarade Brownworth. "Vi tittade på många olika alternativ för tekniker för att genomföra detta. I huvudsak är det som det kommer ner till, tro det eller inte, mognad vid denna punkt gentemot alla andra. "

Brownworth tillade att Hyperledger och Corda också är intressanta, men löptiden för koden som är tillgänglig för dessa plattformar uppfyller inte Circles behov just nu. "Vi byggde faktiskt detta på ett antal olika plattformar, och vi hamnade på att inse att det praktiska sättet att genomföra detta just nu är Ethereum," sa han.

Medan Spark byggs med Ethereum just nu, tillade Brownworth att Spark görs för att vara driftskompatibel med andra blockkedjor och plattformar via statliga kanaler också.