Motparten har uppnått sin miljonstransaktion

Kalla Fakta: Lurad av tandläkaren - TV4 (Maj 2019).

Anonim

På torsdagen den smart kontraktsprotokoll Motparten nådde sin miljonste transaktion. Bitcoin Magazine mottog en uppdatering om statusen för projektet från Shawn Leary, den nyvalda motpartsregissören.

Motparten lanserades i januari 2014 med skapandet av sin inhemska valuta, XCP. I motsats till typiska ICOs (initiala mynt erbjudanden) idag som överför pengar till grundarna, skapades XCP av "brännande" bitcoins, varigenom bitcoins skickades till en särskild adress (en för vilken ingen ägde den privata nyckeln) som gjorde dem oanvändbara. De som förstörde sina bitcoins på detta sätt i gengäld fick en mängd XCP i proportion till deras borttagna bitcoins.

Denna "proof of burn" -process lägger alla Bitcoin-användare, inklusive grundarna, på lika villkor när det gäller att erhålla det ursprungliga XCP-token. Enligt Leary hoppas Motpartsteamet att dess unika grundande ställer tonen för att locka till nya projekt som inte kommer att utnyttja användarnas medel.

"Vi vill fortsätta detta arv och hoppas att det avvärjsar och bedriver äkta projekt som använder vårt protokoll för vad det var tänkt: decentraliserade marknader", säger Leary.

Motparten har inte egen blockchain; snarare existerar den helt via Bitcoin blockchain. Alla åtgärder som vidtas mot motparten sker genom vanliga Bitcoin-transaktioner med XCP som "bränsle" som spenderas. Detta innebär att motpartstransaktioner skyddas av Bitcoins hashkraft, så en dubbel utgift skulle kräva en 51 procent attack på Bitcoin blockchain själv.

Motpartsprojekt: Mer än Spel

Leary beskrev ett indie-spel-nätverk som är "växande hopp och gränser runt motparten. "Denna marknad är förmodligen där motparten har haft störst inverkan. Det första av dessa spel att stiga till framträdande var Spells of Genesis, med sin lanseringen i 2015.

Sedan dess har många spelprojekt blomstrat på Motparten. Själva Pepe-projektet har för närvarande över 1 000 digitala samlaribla handelskort registrerade via motparten för användning i spel som SaruTobi Island och Rare Pepe Party. Det utvidgade reality-spelet Augmentors har också framgångsrikt höjt över $ 1, 000, 000 i bitcoins i en token-försäljning på Motpart of the Game asset Databits och vann till och med investerare Vinny Linghams stöd under en episod av Shark Tank. Augmentors är för närvarande i beta och planerar en lansering 2018.

Men det finns mer mot motpart än bara spel. Motparten hjälper generellt till att alla skapar digitala tillgångar med smarta kontraktsegenskaper som skyddas av Bitcoin blockchain's hashkraft.

Motpartens FoldingCoin syftar till att belöna dem som tillhandahåller datorkraft till Stanfords Folding @ home-projekt för att hjälpa till vid studier av sjukdomar som Alzheimers, Huntingtons, Parkinsons och många cancerformer.

I samarbete med Storj utvecklade motparten Pico betalningar, som kommer att genomföras för att minska kostnaden för mikrotransaktioner.

Förmodligen används deras mest använda token, LTBCOIN, av LTB Network i några år nu. Faktum är att över 17 procent av alla motpartstransaktioner har varit med LTBCOIN.

"Varje protokoll har sina brister och egenskaper", Adam B. Levine, chefredaktör för Låt oss prata Bitcoin! Visa , sagt till Bitcoin Magazine . "Motparten är inte annorlunda. Vad jag tycker om är att vi har byggt med det tillräckligt länge för att jag förstår dessa risker och utmaningar. Vi har redan löst de flesta av dem, som att acceptera dollarbetalningar för tokens och ge tokenköpare en känsla av omedelbar uppfyllelse när de annars skulle vänta på blockchain-bekräftelser. "

Skaldebatten: Förberedelser inför nästa

Motpartsteamet har inte tagit en definitiv ställning på de olika skalningsförslagen, men fortsätter att köra Bitcoin Core. Leary berättade för Bitcoin Magazine att det finns två vägar motparten kunde ta för att ta hänsyn till ett nätverksgaffel. Om motparten på förhand stöder en hård gaffel kommer de att "släppa en ny version av motparten som använder den nya Bitcoin-klienten, och användarna måste byta till den nya Bitcoin-klienten och den uppdaterade motpartsversionen innan den specifika Bitcoin-gaffeln uppträder. "

Alternativt, om en gaffel inträffar som de inte redovisade i förväg, har de möjlighet att" frysa "Motpartsbalanser vid en specifik blockhöjd på den gamla kedjan och övergång till en ny kedja med angiven blockhöjd . I det här fallet "skulle det vara lite driftstopp, men processen skulle meddelas i förväg med tydliga instruktioner för alla. "

Teamet betonade också att eftersom motparten existerar helt genom Bitcoin blockchain kan det inte vara något som en gaffel i motparten själv. Motpartsnoder behöver inte samordnas med varandra, eftersom alla noder helt enkelt behöver övervaka den kanoniska Bitcoin blockchain, oavsett motpartsprotokollet definierar det för att vara.

Fortsatta förbättringar

Motparten förbättras fortfarande kontinuerligt med utveckling ledd av kärnhållare Ruben de Vries och Devon Weller. För närvarande finns två utestående motpartsförbättringsförslag (CIP), CIP 9 och CIP 10. Båda syftar till att minska kostnaderna för transaktioner över nätverket. Laget samlar också pengar för att uppgradera motväggen. io.

Redaktörens anmärkning: LTB-nätverket är en egenskap av BTC Media.