Daimler financial services förvärvar bitcoin operator paycash europe för att starta mobiltjänst mercedes pay

The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy (Juni 2019).

Anonim

Daimler Financial Services, den globala finansiella leverantören av Daimler, köper den elektroniska betalningsleverantören PayCash Europe för att utveckla en närvaro inom sektorn för elektronisk betalning (ePayment). Det tyska multinationella bolaget, som är en av världens ledande fordonsgrupper, har för avsikt att starta sin egen elektroniska betalningsleverantör under varumärket "Mercedes pay".

Daimler Financial Services, som erbjuder finansiering, leasing, försäkring, flottahantering, försäkringstjänster, bank- och kredit- / betalkortstjänster i mer än 40 länder, har nyligen utökat sin portfölj för att erbjuda mobilitetstjänster under varumärkena car2Go (en ledande bil -sharing service), mytaxi, Mercedes-Benz Hyr och moovel. "Mercedes pay" kommer att integreras i Daimler Mobility Services, ett dotterbolag till Daimler Financial Services, med ett antal olika rörlighetstjänster. Bolaget planerar att använda det nya betalningssystemet för att underlätta bilfinansiering och relaterade transaktioner.

"Vi investerar i mobilitetens framtid och är en pionjär inom innovativa mobilitetstjänster", noterar webbplatsen för mobilitetstjänster. "Med smartphone-baserade mobilitetskoncept optimerar vi användningen av befintlig transportinfrastruktur och utvecklar flexibla och miljövänliga mobilitetslösningar från framtiden. "

" "Mercedes pay" är en grundläggande del av vår mobilitets- och digitaliseringsstrategi, säger Bodo Uebber, ledamot i Daimler styrelse. "Daimlers nya betalningssystem understryker vår ambition, som en ledande leverantör av digitala mobilitetstjänster, för att göra de produkter och tjänster vi erbjuder ännu mer tilltalande. "

" Vår filosofi är att ge rörlighet till hands, "tillade Klaus Entenmann, styrelseordförande för Daimler Financial Services. "Mercedes pay" gör att våra kunder enkelt och säkert kan betala för våra mobila erbjudanden och tjänster med hjälp av sina smartphones. "Mercedes pay" kommer huvudsakligen att gynna kunder som i framtiden bara behöver lämna sina betalningsuppgifter en gång för att kunna använda en rad Daimler-tjänster. Detta möjliggörs av eWallet-funktionen, en virtuell betalningskälla. "

PayCash Europe, som grundades 2012 och har sitt huvudkontor i Luxemburg, erbjuder en digital betalningsplattform för mobila betalningar, e-pengar, kupong och lojalitetslösningar och digitala valutor. Företaget har ett e-pengar licens, utfärdat av Luxemburgs finansiella tillsynsorgan CSSF (Commission de Surveillance du Secteur Financier), som gör det möjligt att fungera som en engångsbetalningspartner.

Det är värt att notera att digitala valutor, inklusive bitcoin, är framträdande i PayCashs tjänsteportfölj. "Få din verksamhet redo för virtuella valutor", säger företaget."Oavsett om du driver bitcoin-utbyte eller ett handelsföretag som vill erbjuda sina kunder bitcoins som betalningssystem, erbjuder vår backend-lösning den tekniska och juridiska plattformen för att implementera den virtuella valutan i den befintliga betalningsinfrastrukturen och gör det möjligt att bearbeta betalningar i alla stora fiat valutor. "

PayCash-plattformen gör det möjligt för bitcoin-utbyten att driva fiat-valutakonton i de mest omsatta valutorna, hanteras genom anslutningar till banksystemet. "Vi kan erbjuda ditt företag ett köpkonto för utbytet och en egen e-plånbok för dina kunder och utbyta användare", påstår företaget. "Slutligen, för att göra vår plattform bäst lämpad för ditt företag, erbjuder PayCash en Full KYC (Know Your Customer) -tjänst. "

Eftersom digitala valutalösningar endast är en del av PayCash-erbjudandet, innebär förvärvet inte nödvändigtvis att bitcoin kommer att ingå i" Mercedes pay "eller andra mobila tjänster från Daimler. Men i pressmeddelandet från Daimler nämns uttryckligen att PayCash "erbjuder lösningar för kryptokurser, till exempel Bitcoin och eWallet-system, förutom mobila betalningstjänster. "Digitala valutor är nu en del av Daimlers infrastruktur, och företaget har internt industristandard och KYC / AML-kompatibelt sätt att erbjuda sina kunder digitala valutaalternativ. Till exempel, det verkar troligt att Daimler Financial Services, med tanke på tillräcklig användarnas efterfrågan, skulle kunna erbjuda bitcoinalternativ för bilfinansiering och andra mobilitetstjänster.