DAO höjer mer än $ 117 miljoner i världens största crowdfunding till datum

#AskGaryVee Episode 23: How to Market a Kickstarter Campaign (Maj 2019).

Anonim

En ny enhet som heter DAO, baserad på Ethereum, har ökat mer än 100 miljoner dollar sedan slutet av april och kommer att använda medel för att stödja projekt i delningsekonomin. DAO vill vara en modell för en ny typ av organisation, skapad och kör med blockchain-program snarare än konventionella företagsstrukturer.

DAO - en akronym för Distributed Autonomous Organization - liknar en öppen riskkapitalfond baserad på Ethereums smarta kontrakt. Alla kan köpa DAO-röstningsaktier, kallad DAO-tokens, med ETH (Ethereum-blockchains valutaenhet). Aktier i DAO kan köpas med ETH till 28 maj. I artikeln Fortune betonas att DAO, som berörs av möjliga regleringsfrågor, säger att dess tokens inte är en form av eget kapital.

VentureBeat konstaterar att DAO är strukturerad som en serie smarta avtal som ger innehavare röstberättigade rättigheter (något som liknar mer traditionellt företags eget kapital) och "kontroll" över deras andel av investerade ETH. DAO: s infrastruktur möjliggör omröstning om vilken typ av utgifter organisationen kan göra (t.ex. att anställa och betala entreprenörer för att arbeta med sina förslag, investera ETH-fonden i en annan tillgång, och till och med splittra DAO).

"DAO: s start på förra lördagen ledde till både den högsta ökningen av nya konton och det högsta antalet Ethereumtransaktioner," skrev Stephan Tual den 6 maj i en artikel med titeln "The Inexorable Rise of the DAO. "I dag är DAO på väg att bli det största crowdfunded-projektet i mänsklig historia, noterade Erik Voorhees den 14 maj." Att säga att DAO är en betydelsefull händelse i Ethereums historia, och blockchains i allmänhet, är en underdrift ", tillagd Tual.

DAO är en ideell fördelad autonom organisation som vill utnyttja publikens visdom till fördel för DAO Token Holders. Enligt DAO: s Manifesto vill projektet spränga en ny väg i företagsorganisationen för att förbättra sina medlemmar, som existerar samtidigt ingenstans och överallt, och arbetar endast med den fasta järnviljan för oföränderlig kod. Målet med DAO är att flitigt använda ETH det kontrollerar för att stödja projekt som kommer att ge avkastning på investeringar eller gynna DAO och dess medlemmar och dra nytta av det decentraliserade ekosystemet som helhet.

En eventuell DAO Token Holder kan lämna ett förslag till DAO, som kan erbjuda tjänster som direkt gagnar det (förbättring av DAO-koden eller tillägg av en GUI) eller indirekt generera belöningar till DAO (i form av en produkt eller tjänst). Förslagen är skrivna på engelska och stöds av en programkod i form av ett smart kontrakt som definierar förhållandet mellan DAO och entreprenören: leveranser, ansvarsområden och driftsparametrar.Att godkänna ett förslag kräver ett majoritetsbeslut efter en diskussionsperiod om två veckor och en andel på 20 procent eller högre beräknat proportionellt till värdet av ETH som begärs i förslaget.

Den tyska uppstartslåsningen. den, som specialiserat sig på blockchain och Internet of Things (IoT) ansökningar, lämnade ett av de förslag som för närvarande diskuteras av DAO. Som rapporterats av Bitcoin Magazine i december realiserar företaget Nick Szabos vision om smarta kontrakt inbäddade i IoT-aktiverade enheter, med smarta lås kopplade till Ethereum blockchain.

"Om du kan låsa det låter vi dig hyra, sälja eller dela den", lovar bolagets hemsida. "När någon köper en Slock, kommer den att vara kopplad till Slock smart kontraktet i Ethereum blockchain och kontrolleras av det," sa Slock. det är grundare Christoph Jentzsch. Slock inlämnad till DAO: s ambitiösa saken (IoT) + Blockchain-förslag centrerat på Ethereum Computer, en multifunktionell enhet avsedd att decentralisera delningsekonomin.

Jentzsch författade en DAO Whitepaper, som anses vara ett referensdokument för DAO. "DAO kommer att distribueras som ett exakt genomförande av Standard DAO Framework", noterar DAO: s webbplats. "Whitepaper beskriver därför perfekt hur DAO fungerar och är ett bra ställe att börja lära sig mer. "

Ett annat förslag till DAO, framlagt av Mobotiq, skisserar en vision om modulära elektriska fordon som kan hyras P2P, vilket passar perfekt för blockchain. Integration med Ethereum kan möjliggöra utveckling av helt autonoma, självhyrda fordon.

DAO har en distribuerad öppen förvaltningsstruktur, som tycks lämna en dörr som är öppen för fientliga övertaganden med 51 procent attacker. Som en felsäker mekanism för att förhindra det finns det "kuratorer" som övervakar överensstämmelse och kontrollerar vitlistan, listan över entreprenörer som är behöriga att ta emot ETH från DAO. Curators lägger inte till centralisering till DAO; De nomineras av DAO Token Holders själva, och kan avfyras när som helst, av någon anledning. Den nuvarande DAO: s kurator multisig-innehavare inkluderar Vitalik Buterin och andra ledare i Ethereum-rymden.

Internetföretagare och aktivist David Orban, medgrundare och moderator för den populära Facebook-gruppen Bitcoin och Internet of Money, anser att det finns viktiga skäl att investera i DAO, förutom möjligheten till en god finansiell avkastning.

"[Deltagande i The DAO] innebär inte eller lovar att valutakursen för DAO Tokens och ETH med någon annan digital eller fiat-valuta ska öka till förmån för DAO, säger Orban. "Å andra sidan är det bara att delta, med lika liten mängd, att förvärva praktisk kunskap i vad som syftar till att vara en revolutionerande plattform för decentraliserad projektledning och resursallokering. "

Orban är övertygad om att DAO kan vara en sökare och en modell för mycket ambitiösa crowdfunded initiativ för att ta itu med viktiga utmaningar, inklusive en ny global fas av rymdprogrammet."Med ĐAO nu implementeras börjar detta vara meningsfullt", säger Orban. "Från $ 10M storleksordningen crowdsales för två år sedan, till $ 100M crowdsale idag, kommer vi att få till $ 1B om ett par år, och sedan till $ 10B i ytterligare två tre. Det är meningsfulla nummer för att finansiera ett Mars-uppdrag (om inte en Mars-koloni än). "

Se även den här författarens 2009-uppsats om" En virtuell världs rymdbyrå ", som inte nämnde DAOs bara för att konceptet ännu inte var populärt.