Dark Wallet Alpha Released

Dark Wallet Alpha (Juni 2019).

Anonim

Denna artikel uppträdde ursprungligen på // newsbtc. com / 2014/05/01 / dark-wallet /

Maj Day, May Day, det kommer att bli mörkt.

Dark Wallet (Alpha), bitcoin plånboksprogrammet som använder kraften i CoinJoin-kryptering och teknik, har släppts.

Lagligheten av myntblandningstjänster är fortfarande oklart, och det faktum att vissa myntblandningstjänster går under namn som "The Bitcoin Laundry" och "BitLaundry" stämmer inte bra i det regulatoriska rampljuset. Även om man kan argumentera för rätten till ekonomisk integritet eftersom bitcoin bara är pseudoanonym.

Jag tog mina frågor till datasäkerhetsexpert, Kristov Atlas, författare till Anonym Bitcoin, för att se vad han trodde.

"Du måste beundra Cody och Amir för deras lust om deras mål för ekonomisk integritet. "- Kristov Atlas

Hur känner du dig om Dark Wallet?

"Dark Wallet ser ut som ett utmärkt verktyg för att förbättra Bitcoins privatliv. Det borde göra privatlivet mycket mer tillgängligt för den gemensamma Bitcoin-användaren. Bitcoin är inte särskilt privat för den genomsnittliga användaren på grund av hur de använder den och den programvara de använder. En av anledningarna till att jag skrev en bok om hur man uppnår Bitcoin-integritet var att verktygen du behöver är överallt och att välja mellan konkurrerande alternativ är bortom den kunniga Bitcoin-entusiasten. Dark Wallet ska hjälpa till att konsolidera många av dessa verktyg till ett, lättanvänt mjukvarupaket. "

Människor kommer att se detta som ett sätt att lättare bitar bitmynt för att underlätta handeln på online svarta marknader, finansiering av radikala grupper eller andra grymma aktiviteter, vad skulle du säga till detta argument?

"Det kommer att vara länge innan bitcoin används för mer brottslig verksamhet än det gamla banksystemet, så nu är det en röd sill. Jag tror också att många frihetsförespråkare har gjort ett starkt argument att de värsta mänskliga brotten görs öppet av människor i makten. Jämfört med de moraliska brotten kan bitcoin och mörk plånbok faktiskt * aldrig * användas för kriminella aktiviteter i samma skala på grund av de inneboende begränsningarna som programmeras till Bitcoin. "

Detta är verkligen vad krypto-anarkin kommer ner till, kan regeringen reglera detta?

"Så länge koden är öppen källkod och alla kan köra den, tror jag att de kommer att ha en mycket svår tid att försöka reglera det. Ända sedan kryptokrigarna i slutet av 1900-talet har kryptografer behållit sin lagliga rätt att släppa kod som yttrandefrihet. Om de försöker blockera eller identifiera trafik från Dark Wallet, kommer de troligtvis bara att driva utvecklarna för att göra det mörkare. Det är ett katt- och musspel, och mössen har vunnit det senaste decenniet.

Satoshi har också visat att, oavsett våra lagliga friheter, är det fortfarande möjligt att frigöra tekniken pseudonymt och utan att begära tillstånd från någon annan. "

Så tror du att Dark Wallet är bra för Bitcoin?

"Mörk Plånbok kommer fortfarande att vara lite grov runt kanterna när den lanseras först - Amir har offentligt talat om hur de fortfarande har planer på att förbättra Dark Wallet genom att öka antalet personer du kan kombinera samtidigt med dina mynt, integrera tillgången till privatlivsnätverk som Tor … men det hjälper Bitcoin att komma ikapp. På senare tid har altcoins som Darkcoin varit ledare för att förbättra krypteringsvaluta, och Dark Wallet står potentiellt för att få Bitcoin tillbaka i spetsen. "

Dark Wallet Alpha är tillgänglig för nedladdning på darkwallet. är / download.

[textmarker color = "C24000"] Källa [/ textmarker] Wired [textmarker color = "C24000"] Bild [/ textmarker] Andy Greenberg / Wired