Anständigt lanserar global media distribution platform

JFK Jr. His Killers and the Unbelievable Cover-up!!! (Maj 2019).

Anonim

Fri och öppen kommunikation har länge varit en viktig komponent i en framgångsrik demokrati. Tyvärr har pengar, makt och inflytande över tiden stramat dagens mediemiljö som påverkar både innehållsproducenter och konsumenter.

I ett försök att demokratisera kreativt innehåll har DECENT officiellt lanserat sin blockchain-baserade, globala mediadistributionsplattform. Namnet är en akronym för Decentralized Network; Krypterad & Säker; Content Distribution System; Eliminering av tredje part Nytt sätt för online-publicering; Tidstämplade dataregister.

DECENT låter konstnärer seamlessly distribuera digitalt innehåll för omedelbar betalning och utan höga avgifter. Peer-to-peer i sin orientering bestämmer konsumenterna fördelarna med en viss del innehåll som publiceras genom ett Yelp-liknande community rating system. Innehållet kan emellertid inte censureras eller tas bort.

Detta blockchain-initiativ strävar efter att störa den äldsta världen av mediedistribution genom att tillåta artister mer frihet och kontroll över ägandet och distributionen av innehållet, utan att kompromissa med säkerheten. Det representerar en potentiell gamechanger för den massiva globala media- och innehållsdistributionsindustrin - en som beräknas växa från $ 1. 7 biljoner år 2016 till över 2 miljarder dollar år 2019.

DECENT grundades 2016 av två vänner, Matej Michalko och Matej Boda, från Slovakien. Det var en gemensam vision att blockchain-teknik skulle kunna bränna ett samordnat system för publicering och distribution av digitalt innehåll över hela världen.

Finansiering för DECENT drevs av en ICO-kampanj förra sommaren, vilket ökade mer än 5 881 BTC, vid den tiden värderade till 4 USD. 2 miljoner USD. Det fanns totalt 4, 300 ICO deltagare totalt och inga andra nyckelfinansieringspartner.

Michalko berättade resan som ledde fram till sin egen personliga upptäckt av blockchain-teknik och dess potentiella användningsområden för innehållsfördelningsutrymmet. "Jag har varit i stor utsträckning involverad i Bitcoin sedan 2011, till och med minar det från min egen bärbara dator i början. Jag insåg snabbt att den innovativa tekniken bakom Bitcoin hade potential att förändra den moderna världen. "

När Michalko började dyka vidare i blockchain-tekniken hittade han en till synes oändlig lista över användningsfall som den nya teknologin kunde stödja. "Jag blev fast besluten att använda blockchain-teknik för att skapa något revolutionerande som skulle vara till nytta för människor på global nivå. En kort tid senare ledde pågående diskussioner mellan mig själv och vår framtida medgrundare Matej Boda snabbt till att DECENT föddes. "

Han säger att DECENT Network är en reaktion på de problem som majoriteten av innehållsproducenterna står inför idag i underhållnings- och mediebranschen. "Det finns för mycket artificiell komplexitet och alltför många hinder i branschen som påverkar såväl tillgången till marknad som inkomstinnehavare."

DECENTs digitala modell tillåter artister att distribuera någon form av innehåll, inklusive skriftlig, musik, videor, e-böcker och bilder. Dessa distributionskanaler är fria från tredje parts inflytande, vilket innebär att artister också kan hantera sina immateriella rättigheter och sätta sin egen prissättning.

En av de innovativa anpassningarna som skiljer DECENT från andra blockchain-plattformar är nätets ryktehanteringssystem. Detta gör det möjligt för innehållsskapare som delar sitt digitala arbete på plattformen för att bygga ett livstids rykte baserat på betyg från dem som köper innehåll på plattformen. DECENT Network tillåter också innehållsskapare att omedelbart få betalt när någon hämtar sitt innehåll, utan mellanhänderstörningar.

Michalko anser att DECENT kan bryta banan där en majoritet av makt är koncentrerad i händerna på några spelare som kontrollerar branschen. "Konstnärer, filmskapare och författare förlorar kontroll över sitt arbete och beror på de" stora killarnas nåd ". "Vi har utformat DECENT Network för att undanröja allt och ge mer öppenhet och rättvisa till den digitala innehållsindustrin. "

DECENT uppskattar att författare t ex förlorar en hälsosam 30-75 procent del av sina vinster när de publiceras med Amazon. På samma sätt förlorar musiker, genom licensavtal, cirka 30 procent när de säljer ett spår på iTunes. Blockchain-teknik fungerar därför som en mekanism som hjälper författare och musiker att behålla mer pengar, samtidigt som de direkt ansluter sig till publiken.

Michalko säger att artister kommer att betala för deras nedladdade innehåll via DECENTs egen kryptokurrency kallad "DCT", som kommer att lanseras tillsammans med DECENT Network. Andra betalningsalternativ, säger han, kommer att finnas tillgängliga i framtiden. "Artisterna behöver inte längre vänta några månader innan de ser ett öre från sitt arbete. Och vid lanseringen kommer DECENT Network att vara en helt kostnadsfri tjänst för artister. "

Michalko hoppas att DECENT Network år 2020 kommer att bli världens ledande plattform för medellandning. "Vi hoppas kunna ge större öppenhet och rättvisa till den digitala innehållsindustrin för både skapare och konsumenter. Jag hoppas att med våra lanseringspersoner kommer vi att inse fördelen med DECENT Network över andra innehållsdistributionsplattformar. ”