Deloitte förutser uppgång i blockchainbaserade betalningar

Robotic Process Automation (Juli 2019).

Anonim

Deloitte Center för Financial Services har släppt en rapport som förutspår omvandling av banksektorn under det kommande decenniet på grund av störande teknik.

Rapporten Bankindustri Outlook uppskattar att blockchainbaserade betalningssystem skulle kunna motsvara volymen i USA: s nät för automatiserad clearinghus (ACH) för finansiella transaktioner senast 2020.

Det identifierar artificiell intelligens och maskininlärning, blockchain-teknik, samarbetande ekosystem, digitala valutor och demografi som störande krafter.

Rapporten citerar de mest attraktiva egenskaperna för betalningsindustrins störare som transaktionsvärdet på 26 biljoner dollar, mängden ineffektivitet och bekvämlighetscentrerade kunder.

& ldquo; [T] han innovation som möjligen är störst av allt är blockchain-teknik & rdquo; ~ Deloitte Center for Financial Services, 2016

Centret nämner att den har sett en tillväxt av infrastruktur som en tjänst för banker som använder leverantörer från tredje part. Den förväntar sig att marginalerna ska minskas och för att förlita sig på partnernätverk att öka under det kommande decenniet, och säger att bankerna bör anta olika upphandlings- och samarbetsmetoder för att mildra operativ risk.

& ldquo; Tillit till tredje part för icke-kärninfrastruktur och talang kommer att vara ett vanligt fenomen. Banker kommer att bli alltmer anslutna via ett komplext nätverk eller webbsida av säljare och tredje part. & Rdquo; ~ Deloitte Center for Financial Services, 2016

Det ser oförmåga att gå vidare från äldre system som ett hinder för att minska transaktionshastighet och kostnad, med exempel på amerikanska detaljisters långsam migrering till EVM-chipkortsteknik .

& ldquo; Privata, tillståndsgivna kedjor bland en begränsad uppsättning motparter och kunder kan bli vanliga, med betalningsprocessorer och de stora bankerna som äger och driver eventuellt flera privata kedjor för att underlätta ett antal betalningar. En uber-privat kedja (ett blockchain-of-blockchains), som liknar The Automated Clearing House (ACH) -nätet, är ett sannolikt scenario, men man kanske längre ner på vägen, med tanke på komplexiteten att upprätta en sådan infrastruktur. & Rdquo; ~ Deloitte Center for Financial Services, 2016

Trots hotet mot traditionella betalningsmodeller anser centralen att bankerna kommer att behålla dominans i företagstransaktioner på grund av & ldquo; komplexitet och högtrafikbarriärer. & Rdquo;

Det ser förlust av finansinstitutens kontroll över konsumenternas betalningar som en varumärkesutmaning, men att få färre mellanhänder, inklusive köpmän till emittent, kommer att minska förseningar och risker.

Det ser fortfarande banker som drivkrafter för innovation i betalningar, på grund av kreditens centralitet i betalningar.

Centret förutsäger statssponserade digitala valutor blir verklighet inom fem år och förväntar sig att digitala valutor kommer att & ldquo; bli driftskompatibla med andra valutor.& Rdquo;

Särskilda rekommendationer var för företag att & ldquo; investera strategiskt i innovation genom partnerskap, anställning, crowdsourcing och piloting & rdquo; att utforska blockchain-tekniken.

Det uppmuntrar till omfattande engagemang inom betalningsekosystemet, och med tillsynsmyndigheter för att forma branschövergripande standarder.

Eftersom rapporten förutspår minskad kontroll över användarupplevelsen uppmuntrar företaget företag att utnyttja kunddata för att skräddarsy kundcentrerade betalningslösningar.

Deloitte Global Blockchain Effort

Företaget tillhandahåller blockchain-konsulttjänster över hela sitt globala nätverk. Dess U.K.-dotterbolag Deloitte LLP har också släppt en rapport som identifierar bank, försäkring, offentlig sektor och media som fyra nyckelområden för tillämpning av blockchain-teknik.

Det identifierade smarta avtal i Ethereum-nätverket som har transformationspotential för affärsprocesser.

Det lade fram de viktigaste utmaningarna för blockchain-industrin, inklusive brist på förståelse för vad blockchain är, särskilt utanför banksektorn. Andra utmaningar var organisationskultur, reglering och styrning, säkerhet och integritet och ineffektivitet i utvecklingen av flera blockkedjor till olika standarder.