Distribuerad: marknadsföring event till convene blockchain betalningar, finservices innovators i atlanta

Intervju med Bergsala AB:s VD Örjan Öberg (Maj 2019).

Anonim

I mitten av den vita heta globala konkurrensen om blockchain innovation och investeringar får huvuddelen av finansiella tjänster och fintech-innovationer i sydöstra USA en annan fjäder i sitt lock.

BTC Inc. tillkännagav idag att dess inledande Distributed: Markets-konferens kommer att hållas i Atlanta, Georgia den 27 februari. Lokalen är The Ritz-Carlton, Atlanta.

Under ett dags program sa organisatörerna att de förväntar sig att dra mer än 50 talare från hela världen och Nordamerika, inklusive fem keynote-presentationer och totalt 15 spår sessioner, alla inriktade på blockchain och distribuerad ledgerteknik inom betalningarna, kapitalmarknader, digitala tillgångar och försäkringssektorer.

Nashville-baserade BTC Inc. sa i ett uttalande idag att evenemanget är utformat för att samla ett "nyckelekosystem av intressenter för att skapa ramar för adoption av blockchain-teknik" över betalningar och finansiella tjänster.

"Med utsikterna för kraftigt minskade kostnader inom alla branscher, liksom den nära säkerheten om avbrott och disintermediation hos många betalningsinstitut och finansinstitut, är vi övertygade Distributed: Markets kommer att fungera som vägledning för detta ekosystem som det omvandlar och utvecklas ", säger David Bailey, VD, BTC Inc.

Före evenemanget kommer det att finnas en 24-timmars hackathon, vars detaljer kommer att meddelas närmare händelsen, sade BTC i sitt tillkännagivande.

Helt 70 procent av USA: s finansiella transaktioner passerar genom företag i Georgien och statens fintech-sektor genererar mer än 72 miljarder dollar i totala intäkter, överträffat endast av New York State och Kalifornien, enligt Georgiens avdelning för ekonomisk utveckling. Ungefär 100 FinTech-företag har sitt huvudkontor eller har en betydande närvaro i Georgien, med sex av de 10 största amerikanska betalningsföretag som är baserade i staten. Dessa företag och andra bearbetar över 118 miljarder transaktioner per år som motsvarar över 2 biljoner köpvolym årligen och stödjer nästan 4 miljoner handlare, enligt en stats regeringens webbplats.

Denna tredje stora konferens i BTC Distributed-serien av konferenser förväntas dra deltagare nationellt och internationellt, liksom inom 5,5 miljoner invånare i Atlanta-tunnelbanan. Tidigare i år sammankallade BTC analoga händelser som fokuserades på Trade / Supply Chain and Health, respektive i St. Louis och Nashville.

"Eftersom distribuerad ledgerteknik fortsätter att bygga fart och dominera konversationerna i fintech, kommer partnerskap mellan äldre finansinstitut och blockchain trailblazers att vara avgörande. Vårt mål är att göra Distributed: Markets plattformen för att det ska ske ", säger Distributed Programs Director, Tyler Evans, som också är CTO för BTC Inc.

"Atlanta är världens betalningskapital och den hetaste staden i fintech, vilket gör det till ett perfekt ställe för en obestämd diskussion om vår snabbt växlande värld, eftersom den avser sådana viktiga vertikaler som betalningar, kapital marknader, digitala tillgångar och försäkringar ", säger Evans.

Konferensen Distributed: Markets är designad, tillverkad och erbjuden av BTC Inc., moderbolag av Bitcoin Magazine , Distributed , Distribuerad Ledger , yBitcoin och andra plattformar.

Distribuerad: Markets är en av en serie av BTC Inc.-händelser som tar itu med viktiga trender och utveckling i nyckelindustrin.