DTCC och Digital Asset Holdings till Test Blockchain Solutions för $ 2. 6 trillion repo-marknad

9 NgheNhac KR Mot Vong Trai Dat (Juni 2019).

Anonim

Depository Trust & Clearing Corp. (DTCC), ett företag i centrum av Wall Streets handelsinfrastruktur, håller på att inleda ett viktigt test av distribuerad ledgerteknik: se om det kan erbjuda användbara lösningar för $ 2. 6 biljoner repo marknaden, Wall Street Journal rapporter.

DTCC kommer att samarbeta med Digital Asset Holdings för att planera och köra testet. Tidigare i år deltog DTCC i en finansieringsrunda på $ 52 miljoner för Digital Asset Holdings, med andra investerare, bland annat JP Morgan, Citi, Accenture, CME Group och ASX, bolaget bakom Australiens aktiemarknad.

Ett återköpsavtal (repo) är en form av kortfristig upplåning för återförsäljare i värdepapper. Återförsäljaren säljer statspapper till investerare, vanligtvis på över natten, och köper dem tillbaka dagen efter. Repos spelar en viktig roll i det finansiella systemet genom att hålla kontanter och värdepapper cirkulerande bland hedgefonder, investeringsbanker och andra finansiella företag.

DTCC, som grundades, fokuserar på finansiella tjänster efter handel, och erbjuder clearing och avveckling till finansmarknaderna. Det ger central förvaring av värdepapper och sätt för köpare och säljare att göra sina utbyten på ett säkert och effektivt sätt. Under 2011 avvecklade DTCC den stora majoriteten av värdepapperstransaktioner i USA och nära $ 1. 7 quadrillion i värde världen över, vilket gör den till den överlägset högsta finansvärdesprocessorn i världen.

I ett gemensamt pressmeddelande tillkännagav DTCC och Digital Asset Holdings planer på att utveckla och testa en distribuerad ledgerbaserad lösning för att hantera clearing och avveckling av U.S. Treasury, agentur och byråer med repåtransaktioner. Repo-avtal har valts ut för detta proof of concept eftersom det finns möjlighet att effektivisera hur dessa produkter rensas, eftersom repo-transaktionsvolymerna fortsätter att växa.

& ldquo; Distribuerad leddteknik har potential att revolutionera vissa efterhandelsprocesser som är ineffektiva och komplexa, och repos är ett bra ställe att börja, & rdquo; säger Mike Bodson, VD och koncernchef för DTCC. & Ldquo; Det finns absoluta möjligheter att göra clearing på detta område mycket effektivare och vi ser fram emot att arbeta med Digital Asset på detta spännande projekt. Detta initiativ återspeglar vårt starka engagemang för att utnyttja denna teknik och hjälpa industrin att ytterligare sänka risken och öka effektiviteten på finansmarknaderna. & Rdquo;

DTCC och Digital Asset kommer att lägga till kryptografiska ledgers till befintliga värdepappershandel och avvecklingsflöden. Enligt företagen kommer projektet att visa hur marknadsaktörer kommer att kunna skapa och interagera med en huvudbok om förpliktelser och positioner som bevisar matchade värdepapperstransaktioner, inklusive normal handelsverksamhet och repoavtal.Distribuerad ledgerteknik valdes för sin informationskapacitet i realtid, vilket gör det möjligt för köpare och försäljare att komma överens om att reporera detaljhandeln mycket snabbare och sänka risker och kostnader.

& ldquo; Samarbetet visar vidare Digital Assets engagemang för att förbättra efterhandelsprocesser för leverantörer av finansmarknadsinfrastruktur och marknadsaktörer, & rdquo; sade Blythe Masters, VD för Digital Asset. & Ldquo; DTCC har en viktig roll att spela i integreringen av ett distribuerat ledgerekosystem med det befintliga finansiella landskapet, och detta gemensamma arbete kommer att påskynda innovation samtidigt som kostnader och risker för våra kunder minskas. & Rdquo;

Masters, en finansiell superstjärna, utnämndes till VD för Digital Asset Holdings förra året efter en lång karriär på JPMorgan. Digital Asset Holdings förvärvade 2015 blockchain-företag med innovativ teknik och blev en grundande medlem av Linux Foundations open source Hyperledger Project för att driva adoptionen och standardiseringen av distribuerad ledgerteknik.

DTCC är också medlem i Hyperledger-projektet.

& ldquo; Som medlem i Hyperledger bidrar DTCC till att spela en ledande roll för att skapa styrning och standarder för distribuerad ledgerteknik, & rdquo; sa DTCCs verkställande direktör och chefstekniker arkitekten Robert Palatnick i en nyligen uppdaterad Hyperledger Project-uppdatering utfärdat av Linux Foundation. & Ldquo; Vårt mål är att se till att nya möjligheter ligger i efterhandelsprocessens bästa och stämmer överens med våra långsiktiga mål att mildra risker, öka effektiviteten och minska kostnadsreduktionerna för de finansiella marknadsaktörerna. Öppen källkod och branschövergripande samarbete är väsentliga för att uppnå full potential för distribuerad ledgerteknik och för att undvika att skapa en lossad labyrint av siledlösningar. & Rdquo;

& ldquo; Att arbeta med DTCC är mycket lättare än att prata med alla deltagare på repo-marknaden separat och övertyga dem om att anta en ny teknik, & rdquo; tillade mästare i en intervju citerad av The Wall Street Journal .

Flyttet indikerar att distribuerad ledgerteknik är på väg att bli en viktig del av morgondagens fintech, och det går inte att vända tillbaka. Den första fasen av DTCC- och Digital Asset repo-projektet startar omedelbart, utvecklar ett proof of concept och integrerar det i DTCC-miljön. Framtida faser kommer att omfatta samarbete och testning med marknadsaktörer för att säkerställa att lösningen uppfyller industrins behov. Därefter planerar DTCC, som rapporterats av The Wall Street Journal, att distribuera blockchain-teknik till andra marknader utanför repos.

Den detaljerade utvecklings- och genomförandeplanen har inte avslöjats, men det är värt att notera att Digital Asset Holdings och Linux Foundation verkar stödja stängda, och "ldquo; behörighet & rdquo; blockkedjor som inte bär Bitcoin som valuta.