Dubai Hävande ställning vid Forefront of Blockchain-teknik

The Great Gildersleeve: Gildy's New Car / Leroy Has the Flu / Gildy Needs a Hobby (Juli 2019).

Anonim

Dubai har meddelade flera initiativ i praktiska tillämpningar av distribuerade ledgers, med avsikt att positionera sig som ett nav för blockchain-teknik och digital finansiell innovation, Gulf Business rapporter.

Global Blockchain Council grundades i februari av Dubai Museum of the Future Foundation - även känd som Dubai Future Foundation - för att främja innovation och använda nästa generations teknik för att förbättra Förenade Arabemiraten (UAE) ett ledande centrum för innovation och kunskapsekonomi. Rådet har cirka 40 medlemmar från olika branscher, partnering i blockchain teknologi förespråkande och experiment. Det finns en arbetsgrupp och en verkställande grupp, som är ungefär densamma, men skiljer sig i mötesfrekvensen.

Rådet har blivit etablerat för att utveckla innovativa lösningar och nästa generations tjänster för smarta städer, hjälpa UAE: s myndigheter och företag att förstå de potentiella och rättsliga konsekvenserna av distribuerade ledgers och att driva pilotprojekt.

"Global Blockchain Council kommer att lansera olika initiativ inom sitt paraply för att lyfta fram och främja Blockchain och digitala valutor och utforska dess fördelar och nackdelar", säger Saif Al Aleeli, VD för Dubai Museum of Future Foundation. "Det kommer också att skapa en färdplan för bästa möjliga användning av denna framväxande teknik. "Al Aleeli tillade att den globala marknaden för digitala transaktioner och de globala investeringarna i blockchain-teknik förväntas öka i de närmaste åren, vilket indikeras av flera studier.

I maj meddelade stiftelsen ett strategiskt partnerskap med Keynote Conference som värd för konferensen i Dubai den 30 maj 2016. Vid konferensen lanserade Global Blockchain Council sina första pilotprojekt inom digitala finansiella transaktioner.

Bitcoin Magazine nått ut till Moe Levin, grundare av Keynote Events, för att få veta mer. Levin, medlem av Global Blockchain Council, skapade den största finansiella teknologikonferensen i Gulfregionen. Han är en entreprenör och futurist intresserad av tillväxt och framtid av den största innovationen sedan internet - blockchain. Han konsulterar också för företag som globalt utvecklar blockchain-relaterad strategi. Före inrättandet av Keynote Events var Levin direktör för europeisk affärsutveckling på BitPay och körde stora Bitcoin-konferenser i Nordamerika.

"Det visar ett stort initiativ från Förenade Arabemiraten att vara spearheaded innovation, göra dessa innovationer tillgängliga för alla och främja tillväxten i alla framväxande sektorer", säger Levin Bitcoin Magazine . "Den rutt som många regeringar tar är av skepticism och försiktighet, snarare än prototyp och experiment.Emiraten står då som referens för andra regeringar om hur man ska närma sig framtiden. "

Enligt Levin, Dubai och i stort sett Emiraten har de resurser och experter som behövs för att extrahera värde ur blockchain-tekniken. världens centrum för bank, finans, handel och mer, är UAE i en unik position att vara världsledande inom denna teknik. "Deras mål är att undersöka, snabbt prototyper och implementera om tekniken är förnuftig baserat på användningsfallet" förklarar Levin.

Levin är entusiastisk över Dubai som en plats för att etablera nya blockchain och digital fintech-företag.

"Dubai är en otrolig plats för att etablera något företag", berättade han Bitcoin Magazine . Ett internationellt samhälle, världsklass internationell flygplats och flygbolag, vackra stränder och upptagna ekonomiska distrikt. Företagskattesatsen är noll procent och den hastighet som människor gör affärer är snabbare än någonstans i världen. Men det finns några caveats, han sa. Dubai har en liten men växande lokal talentpool som kan göra det svårt att växa lokalt.

"Detta trender positivt uppåt men behöver fortfarande arbete," sa han. "Mellanöstern i stort sett har ett något försiktigare tillvägagångssätt att investera än sina Silicon Valley-motsvarigheter, men erbjuder mycket mer när det gäller nätverket. Det vill säga, medan rundorna kan vara lägre i UAE, kan nätverket som investerare tar med bordet göra ett företag lönsamt snabbare än någon annanstans. "

" Förordningen behöver nödvändigtvis följa innovation, "förklarar Levin. "Det är sällan så att regulatorer också är innovatörer. Reglerna i UAE tittar emellertid på blockchain fintech och ser vad som behövs övervakning. För närvarande är pilotprojekten enkla, och påverkar inte regleringsmyndigheterna eller reglerna på något sätt. Det är mitt hopp att när saker utvecklas kommer de rätta tillsynsmyndigheterna och förordningarna att komma in i rummet och kommer att arbeta sida vid sida för att utveckla regelverk som inte kväver framsteg. "

Rådet har inte förutbestämda positioner på aktuella debatter i blockchain-sektorn, såsom Bitcoin vs. Ethereum eller tillåtet vs tillståndslös blockblock.

"Jag tror att alla på rådet tar en praktisk" om det fungerar, det fungerar "att blockchain diskussioner, säger han. "Det finns mycket lite politiskt laddad diskussion i gruppen, men snarare" hur kan vi prototyper detta snabbt och pålitligt. "Vissa projekt arbetar med Ethereum, vissa på Bitcoin, vissa på Hyperledger, några på specialbyggda blockkedjor. Vad vi försöker göra här är att visa ett koncept, inte starta en filosofisk diskussion om vad som är bättre eller sämre. "

De pilotprojekt som lanserades vid Keynote 2016 beskrivs i en översyn publicerad av

CoinDesk . "Dessa projekt kommer att få fler projekt", säger Levin. "Efter konferensen blev jag kontaktad av många företag som frågade om råd, eller av andra företag som berättade att deras kalendrar bara blev helt fulla med nya projekt.Dessa företag är inte startups; Företagen som närmar sig mig och arbetar med piloter har tusentals anställda och är världsklass. Jag tror att några av dessa piloter kommer att lyckas genom att inte försöka vara lösningen på allt på en gång, utan snarare genom trial-and-error och dela med sig av bästa praxis så att andra kan göra detsamma. ”