EBay och PayPal Bekräfta kommande separering, stöd för Bitcoin Betalningar

Como hacer una batería de Litio 18650. Pt 1 Materiales | En Español (Maj 2019).

Anonim

I september 2014 meddelade eBay att de skulle skilja eBay och PayPal. I en nyligen SEC-arkivering bekräftade eBay att ett nybildat företag med namnet PayPal Holdings, Inc. ("PayPal") tar över de företag som utgör eBays betalningssegment. eBay, det befintliga börsnoterade bolaget, kommer fortsätta att driva sin marknadsplatsaffär.

Separationen, som kommer att ge nuvarande eBay-aktieägare med eget kapital i både eBay och PayPal, kommer att ske genom en pro rata fördelning på 100 procent av de utestående aktierna i PayPal-stamaktier till innehavare av eBay-stamaktier.

"Som två distinkta börshandlade bolag kommer eBay och PayPal att vara bättre positionerade för att dra nytta av betydande tillväxtmöjligheter och fokusera sina resurser på sina respektive företag och strategiska prioriteringar", läser eBay-meddelandet. "Som oberoende företag förväntar vi oss att eBay och PayPal kommer att bli skarpare och starkare och mer fokuserade och konkurrenskraftiga som ledande, fristående företag på sina respektive marknader. eBay och PayPal kommer också att dra nytta av ytterligare flexibilitet och smidighet för att driva nya marknads- och partnerskapsmöjligheter. "

" Efter distributionen av alla utestående aktier i PayPal-stamaktien av eBay Inc. till sina aktieägare kommer PayPal att vara ett oberoende, börsnoterat företag som fokuserar på att tjäna pengar bättre för människor och företag runt om i världen " säger Daniel H. Schulman, VD och koncernchef-Designee av PayPal Holdings. "Tillgång till och förflyttning av pengar är en viktig marknad som påverkar livet för nästan alla. Vårt uppdrag är att öka vår relevans för konsumenter, återförsäljare, vänner och familj för att komma åt och flytta sina pengar överallt i världen, när som helst, på vilken plattform som helst, via en annan enhet (t.ex. mobiltelefon, surfplatta, persondatorer eller bärbara datorer). "

I SEC-arkivering bekräftar eBay och PayPal att köpmän med ett vanligt PayPal-konto också kan integrera med Braintree för att börja acceptera bitcoin-betalningar.

Betalningsprocessorn Braintree, som förvärvades av eBay för USD 800 miljoner i september 2013, kommer att ingå i PayPal Holdings under den nya strukturen. Braintree tillåter köpmän att acceptera bitcoinbetalningar sömlöst i samarbete med Coinbase, så att deras kunder kan betala med bitcoin direkt och säkert på vilken enhet som helst utan att manuellt överföra bitcoin eller skanna QR-koder. Braintree bitcoin betalningstjänsten, som för närvarande är offentlig beta, har nolltransaktionsavgifter på den första $ 1 miljonen i bitcoin-försäljning och en 1 procent avgift för utbetalning av bitcoin till ett bankkonto.

"Sälj dina produkter och tjänster i den valuta du vill ha och låt dina kunder betala med Bitcoin", läser Braintrees inbjudan till sina kunder."Vi tar hand om konvertering, överföring och transaktionsrapportering som passar in i ditt befintliga Braintree-arbetsflöde. Bitcoin-transaktioner bekräftas på mindre än några sekunder, vilket eliminerar återkrav, vilket minskar din exponering för onlinebedrägerier. "

Förutom bitcoin tillåter PayPal att köpmän accepterar betalningar via Apple Pay och Venmo via Braintree.

Separationen av eBay och PayPal, som kommer att äga rum 2015 (inget exakt datum ges i SEC-arkivering) kommer att göra det möjligt för de två företagen att effektivt driva olika operativa prioriteringar och strategier och möjligheter för långsiktig tillväxt och lönsamhet . I synnerhet kommer PayPal: s ledning att kunna fokusera uteslutande på sin betalningsverksamhet och njuta av "ökad flexibilitet för att driva nya partnerskap och strategiska möjligheter som tidigare inte varit tillgängliga för strategiska eller andra skäl. "

Det verkar troligt att den ökade flexibiliteten och det exklusiva fokuset på onlinebetalningar kan leda till att PayPal tar en mer aktiv roll i Bitcoins ekosystem.