Erik voorhees: bitcoin är den nya gränsen

havhokeren sailxtreme (Maj 2019).

Anonim

Erik Voorhees är en av de främsta Bitcoin-entreprenörerna och har hjälpt till att bygga några kritiska delar av Bitcoins affärsekosystem, samt att vara en högtalare för en fri, decentraliserad och frivillig valuta. När Bitcoins historia är skrivet kommer han att bli ihågkommen som en av de modiga få upptäckarna som är redo att ta sig in i det okända och riskera livet och förmögenheten för att skapa en ny värld.

Bitcoin Magazine: Du upptäckte Bitcoin i maj 2011 … hur? var?

Erik Voorhees: Det var ganska oskyldigt men hade djupa konsekvenser! Jag korsade Facebook och såg en väns post som nämnde någon konstig valuta som hade uppskattats av en gazillion procent sedan föregående oktober. Jag klickade på länken, läste om den här saken som heter Bitcoin, och avskedade det direkt som förvirrande. Fake internet pengar överklagade mig inte. Sedan läste jag mer, och mer, och jag hittade ett elegant svar på varje skeptisk fråga som dök upp i mitt sinne. Efter ett par timmar var jag helt förbunden och insåg att det skulle förändra världen och jag förstår bättre vad i helvete det handlar om.

Den dagen var en av de viktigaste dagarna i mitt liv. Det var som att upptäcka en stor stor sanning, som att se framtiden. Jag slutade allt jag gjorde och hoppade ner kaninhålet.

BM: Vilken är den viktigaste egenskapen hos Bitcoin enligt din åsikt?

EV: Det här är en mycket bra fråga. Det viktigaste är att Bitcoin är decentraliserat, att det inte har någon person eller grupp av personer som kontrollerar det. Det är från den här funktionen att alla samhällsförändringar kan uppstå, eftersom ett monetärt system utan ett företag eller en grupp människor bakom det inte kan stängas av. Det finns inget kontor att raid, ingen server gård att stänga. Bitcoin är således politiskt neutral. Det utesluter ingen, det har inga geografiska begränsningar, det gör inte bedömningar om dess användning. Det har inga anställningsvillkor. Bitcoin är ett rent tekniskt verktyg som nödvändigtvis kommer att revolutionera samhället och slutligen skilja pengar och stat. Den decentraliserade naturen är det som möjliggör allt detta magi.

BM: Många har problem med att lita på ett decentraliserat system grundat av en anonym programmerare … kan du förklara betydelsen av Bitcoin som ett open source-projekt?

EV: Ja det är lätt … öppen källkod betyder att du inte behöver lita på någon. Bara läs koden. Således är skaparen av Bitcoin irrelevant, det finns ingen anledning att bry sig om vad hans avsikter var eller vilken typ av person han var. Det finns ingen anledning att frukta att någon hemlig bluff förekommer.

Du nämner att vissa människor har problem med att lita på ett decentraliserat system, men varför? Eftersom det finns ingen ansvarig? Eftersom det inte finns någon som dikterar reglerna? Det är just därför du kan lita på det. Det citeras ofta att en nation borde vara baserad på lagar och inte på män, eftersom män kan vara korrumperade, fallbara och ofta oförutsägbara.Bitcoin är denna princip tillämpad på pengar: det är en lag av pengar - matematiska lagar - och inte av män. Därför har det rättvis fått förtroende hos några många entusiaster.

BM: Miners, spelare, hackare och smugglare … är Bitcoin Wild West online? Kommer det bli tråkigt när det går vanligt?

EV: Bitcoin är absolut det Wild West of Finance, och tack och lov. Det representerar en hel legion av äventyrare och entreprenörer, av riskmakare, uppfinnare och problemlösare. Det är gränsen. Enorma mängder rikedom kommer att skapas och förstöras, eftersom det nya landskapet kartläggs. Jag tror att effekterna av detta äventyr kommer att vara djupgående, för medan "Wild West" var ett unikt amerikanskt fenomen är Bitcoin global.

Kommer en vanlig Bitcoin vara tråkig? Kanske per definition kommer det att vara, precis som el är tråkig för oss idag, medan det var mycket spännande vid slutet av förra seklet. Och naturligtvis, precis som el, som nu är tråkig, möjliggjorde skapandet av obegränsade nya spännande projekt (inklusive Bitcoin!), Så kommer Bitcoin naturligtvis att skapa en värld av ny innovation under många år framöver.

BM: Vad gav dig först idéen att skapa SatoshiDice? Hur skulle du beskriva din erfarenhet som körde webbplatsen det senaste året?

EV: Jag skapade inte SatoshiDice, men jag är involverad i den. För att vara ärlig har min erfarenhet inte varit så trevlig som det borde ha varit, för att vara en amerikansk medborgare är en enorm skuld, och jag oroar mig hela tiden att den amerikanska regeringen kommer att skada mig på något sätt.

Det senaste året har visat mig att Amerika inte är marken för fria marknader och fria människor att det var annonserat att vara i regeringsskolor när jag växte upp. Amerikas regering har vuxit till en avskyaktig apparat som stjäl, skadar och fänglar människor som inte har skadat någon. I bästa fall griper den hälften av den rikedom du tjänar eller gör dig beroende av den rikedom som den har beslagtagit från andra, och i värsta fall förstör eller slutar ditt liv.

Mängden jag har spenderat på advokater som bara försöker navigera i det absurda rättssystemet är tillräckligt för att mata hundratals familjer i ett tredje världsland på ett kontinuerligt sätt.

Kort sagt, min erfarenhet som entreprenör i "fritt och hem för de modiga", både vad gäller SatoshiDice och i mina andra projekt, har lärt mig att Amerika är en lögn. Det har blivit en patetisk fiefdom, och jag önskar att amerikanerna skulle vakna i helvete och se vad som händer.

BM: Vissa människor kritiserar SatoshiDice för att "spamma" nätverket … vad skulle du säga till dem? Om Bitcoin ska skala ska det inte kunna ta den här trafiken och mer?

EV: Ja det finns ett antal personer som hatar mig och hatar SatoshiDice eftersom det har orsakat så många transaktioner på nätverket. De kallar det spam eftersom de tror att deras transaktioner är mer legitima än mina och därmed är mina spam. Tydligen är det okej att skicka "lite" Bitcoin-transaktioner, men om du skickar "för många" så är det ett nej-nr."För många" har aldrig definierats, förstås.

SatoshiDice betalar dessutom standard Bitcoin avgift för varje enskild transaktion och har på detta sätt betalat mer för att stödja gruvsnätet än alla andra, kombinerat. Kritiker retort att det finns andra externa effekter som orsakas av SatoshiDice. Jo det är sant, och Bitcoin fixar bättre det problemet, och det kommer det. Jag har erbjudit icke-triviala summor pengar för att människor ska arbeta och hitta bra lösningar, men det här tar tid.

I slutändan kommer hatare att hata.

BM: Du håller Bitcoins, men också guld och silver. Är det rättvist att kalla Bitcoin en guldstandard för Internet?

EV: Jag älskar guld och silver som pengar, för jag vet varför de gör utmärkta pengar (tl; dr det är på grund av deras specifika egenskaper). Bitcoins specifika egenskaper gör det också en fantastisk pengar. Och medan Bitcoin är helt nytt och inte har motstått tidstestet (som guld), är vissa av dess egenskaper överlägset metaller när det gäller monetär användning. I första hand kan man inte skicka guld direkt någonstans, period. Detta gör det väldigt dåligt för modern handel. Även om det är sant att en digital guldbonad valuta kan existera, är det faktum att det införs allvarlig motpartsrisk hos stödmottagaren. E-guld är det perfekta exemplet på det här, eftersom så snart regeringen blir arg över hur e-guld används, stängs det av och arresterar ägarna (land gratis).

Så medan ädelmetaller gör utmärkta pengar har de några problem. Bitcoin har också problem naturligtvis. Det är inte heller perfekt, men i allmänhet kompletterar guld och Bitcoin varandras svagheter. Den som tror på fria och öppna marknader och individuella rättigheter borde ha en mycket varm disposition mot både ädelmetaller och Bitcoin.

BM: Kan Bitcoin skiljas från sina politiska konsekvenser? Kan det vara "bara ett betalningssystem"?

EV: Intressant fråga. Jag tror att medan Bitcoin-systemet, som en teknik, är "apolitiskt", kan dess konsekvenser inte skiljas från politik eller samhälle som helhet. Och medan en socialist med rätta kan hämta Bitcoin som en utjämningskraft (det är), är sanningen att det motsvarar folks rättigheter, inte resultatet av deras beteende. Bitcoin är med andra ord mycket individualistisk och berövar makt bort från kollektiv och lägger den i handen av varje person som bryr sig om att hålla den.

Utöver detta, om Bitcoin lyckas kommer det oundvikligen att avstå från makt från regeringar, eftersom en stor del av regeringens makt kommer från sin förmåga att skriva ut och styra den valuta som dess ämnen använder. Jag tror att det skulle vara svårt att hävda att Bitcoin skulle dra samhället bort från den enskilda friheten, och som sådan är det väldigt mycket en libertarisk teknik. Socialister har alla rätt att använda det självklart, men de kan upptäcka att de gör det möjligt för alla andra att använda sina egna pengar på det sätt som de personligen passar. Detta är kollektivismens motsats och kommer enormt att undergräva statens tvångsmakt.

BM: När kommer vi att se de första stora regeringsattackerna på Bitcoin? Hur mycket skada kan de verkligen göra?

EV: Jag tror att regeringarna ser Bitcoin som ett problem när det gäller penningtvätt, droger, skatteflykt osv. För detta kommer de att försöka reglera det närmare. De kommer inte att försöka helt enkelt attackera Bitcoin för dessa brott. Vad de kommer att attackera det för är när de inser att dessa brott är bara en distraktion … för Bitcoins verkliga kraft är att det alltmer kommer att konkurrera med regeringens fiatvaluta. Bitcoin kommer att dra in mer och mer affärer och inkrementellt kommer aktörerna med det att upptäcka mindre och mindre behov av dollar eller euro eller yen. Detta händer gradvis. Vid något tillfälle kommer regeringen emellertid att inse att denna uppbyggda magiska internetpengar skryter kraften från sina saltade valutor och de kommer då att komma ner hårt. När kommer det att hända? Jag har ingen aning, men jag antar att det kommer att vara för sent, för det är förmodligen redan.

Det är också viktigt att komma ihåg att inte alla regeringar kommer att agera i tandem. Det är möjligt att en regim kommer att angripa Bitcoin medan andra kommer att vara agnostiska och andra kan till och med uppmuntra det. De regimer som klämmer ner hårdast kommer helt enkelt att pressa en ökande mängd handel över till de regimer som är vänliga. Vinster söker vägen för minst motstånd och digital, friktionslös valuta är den vägen. Regeringar som försöker avbryta denna process kommer att hämma sin konkurrenskraft, och jag förväntar mig fullt ut att vissa av dem är så dumma.

BM: Hur många Bitcoin-användare finns nu just nu enligt din uppskattning? När tror du att vi kommer att nå 10 miljoner användare, och vad kommer det att ta oss dit?

EV: Min gissning här är ganska anektodal och oscientific, men jag skulle säga att det finns några miljoner människor som har använt Bitcoin på något sätt. Då kanske 500k-1m som använder det ibland, och kanske ett par hundra tusen som använder det ofta. Tio miljoner "tillfälliga" användare kommer sannolikt att nås inom två år och det är nog en storleksordning högre än idag.

Vad kommer det att ta oss dit? Mer av samma. Fler affärer, enklare verktyg, bättre säkerhet och en strö av tid och tur.

BM: Vad är den mest brådskande infrastruktur som Bitcoins ekosystem behöver just nu? EV: Bitcoin behöver bättre sätt att snabbt köpa och sälja Bitcoins. I USA gör BitInstant och CoinBase ett rimligt jobb, men det måste bli bättre och mer specifikt snabbare. Och medan USA ligger i kategorin "rimlig", behöver andra ställen i världen mycket bättre sätt att köpa och sälja snabbt. Möjligheten att flytta in och ut från Bitcoin på ett friktionslöst sätt är det som tillåter magiken att hända - det är det som ger nyttan till betalningssystemets aspekt, och betalningssystemet är det som ger valutaen sitt värde.