Eter prisanalys: eth altcoin dominance fortsätter

ETER WAHADEŁKUJE NA ŻYWO ZNANE OSOBY ( KACZYŃSKI , HRABIA POTOCKI , DAVIDE ICKE , DUDA , itd (April 2019).

Anonim

Ethereum ) fortsätter enkelt att hålla nummer två marknadsvärden, långt och över de närmaste högsta altcoinsna. Volymen handlas dock ganska enkelt överträffad av Bitcoin, och dess enda handelsvolym rival för närvarande är Litecoin.

Minskningshastighetshastigheten fortsätter att höja all-time highs nästan dagligen, ett starkt tecken på att gruvarbetare åtminstone tror på den korta till medellånga framtiden för Ethereum.

För att reta ihop Ethereums volym handlas lite längre, vi måste titta på både ETH / BTC och ETH / USD. BTC-paret leder den omsatta volymen långt.

ETH / BTC handlas huvudsakligen på Poloniex och ETH / USD delas mellan xBTCe, Bitfinex och GDAX.

För det mesta flyttar marknaderna i allmänhet utifrån utbytet där volymen är högst. För handlare tyder detta på att ETH / BTC och signaler från Poloniex bör vägas den tyngsta när man fattar handelsbeslut. När det gäller ETH / USD bör det också noteras att växelkursen i huvudsak ökar runt $ 49, förutom på Bitfinex, där den sätter $ 3 högre till $ 52. Den högre räntan borde inte föreslå att det finns mer bullish aktörer på Bitfinex, snarare att det är en biprodukt av Bitfinex som har problem med att hantera insättningar och uttag av USD. För att kunna flytta fiat-medel ur utbytet måste handlare först köpa ETH eller annan digital valuta. Detta extra steg skapar konstgjort efterfrågetryck, vilket ökar priset något jämfört med andra börser.

Bitfinexs ETH / BTC-par är för närvarande i linje med övriga börser, vilket kan förväntas med tanke på att de inte har några problem att hantera ETH- eller BTC-insättningar och uttag.

Resten av artikeln kommer att fokusera på Poloniex ETH / BTC-paret som konverteras till Bitcoins nuvarande pris ($ 1, 240) i USD.

Det rådande diagrammönstret, med en rörig nedåtgående volymprofil, är den baisseformiga huvud- och axelbacken.

Viktigare är zonen mellan $ 43. 40 och $ 38. 44 (0. 035 och 0. 031), som har sett starkt stöd sedan den bröts den 16 mars. Om priset stängs under denna zon, skulle det föreslå en räckvidd för nästa support eller $ 28. 14 (0, 0227). Detta skulle sannolikt inträffa snabbt, inte bara som en del av det uppmätta röret i huvud och axlar, men för att det inte finns något omedelbart marknadsminne om stöd från uppflyttningen.

50/200 EMA-korset på den dagliga tidsramen förblir starkt bullish. För många handlare, så länge som priset ligger över 200-dagars glidande medelvärde, anses trenden ha en hausseffekt. Ett växande avstånd mellan 50-dagars och 200-dagars glidande medelvärden kan dock föreslå överköpta marknadsförhållanden. Sannolikheten för återkallande eller en sidledande trend i priset är mycket större än det haussefulla fortsättningen.

Skulle priset ligga under 50 EMA, är det rimligt att förvänta sig att det når 200 EMA, som för tillfället sitter på samma nyckelnivå som huvudet och axeln på $ 28.14 (0, 0227).

50/200 EMA-korset på fyra timmar tidsramen är fortsatt hausseartat och har varit så sedan korset den 25 februari 2017.

Ett 200 EMA över 50 EMA-kors skulle vara en stark signal med lång utgång såväl som en sälj- eller kortinsignal.

Den 50/200 EMA på en timmarsdiagrammet kommer snart att överskridas, även en sälj- eller kortinsignal.

Slutligen, på den dagliga tidsramen, börjar Heikin-Ashi ljusstakar, som mäter momentum, visa bearish rörelse (röd) med storlek. Ett brott på huvud och axlar horisontellt stöd med flera stora baisse-Hexin-Ashi-ljus ska ses som baisse sammanflöde och ge ytterligare förtroende för en sälj- eller kortinsignal.

Sammanfattning

    ETH-övergripande dominans fortsätter utan äkta rivaler i marknadslock eller volymhandel.

    ETH / BTC-paret på Poloniex driver det mesta av handelsvolymen Ethereum, därmed priset.

    Ett stort bearish kartläggningsmönster har bildats. En paus av de viktigaste horisontella stöden är en stark kortslutningssignal.

    50/200 EMA-kors på nedre tidsramar blinkar baisse. 200 EMA på ~ 28 dollar ska fungera som stöd och som det ultimata målet för en stor nedåtgående rörelse.