Skrivet av ivan raszl, gm av mediabistro,

Anonim

Skrivet av Ivan Raszl, GM av MediaBistro, bloggare på Bitcoin Owl och associerad på Inside Bitcoins Conference. Ursprungligen postat på // bitcoinowl. com / allt-start-fall-place-bitcoin

Bitcoin är ett ganska nytt fenomen. Ingen på detta stadium kan vara säker på om den kommer att överleva sin spädbarn. Men om vi tittar på de stora frågorna och möjligheterna kring denna nya teknik så verkar tecknen vara anpassade för en spännande två år.

Utveckling av världens anslutning

Bitcoins antagande i väst kan betraktas som långsam med tanke på de fördelar den erbjuder. Och det finns en bra anledning till detta. De flesta västerlänningar i allmänhet behöver inte Bitcoin. Vi har ett ganska bra banksystem och vi har råd med kostnaderna i samband med det. Vi accepterar den årliga bankavgiften på 100-200 $ konton och i genomsnitt 2-5% på inkommande och utgående medel. Det låter galet, men om du lägger till allt, spenderar en genomsnittlig person i USA över $ 1 000 / år på olika finansiella avgifter och det ingår inte försäkringskostnader. 1K USD är OK för många i väst, men det är oändligt för 80% av världen eftersom många inte gör mycket mer än totalt. Fördelarna med moderna banker är enorma. Att inte behöva fysiskt flytta pengar är säkrare och snabbare vilket leder till effektivitet som gör livet mätbart enklare. Utvecklingsvärlden kan mycket gynnas av att anta Bitcoin eftersom kryptomarginaler kan ge de flesta fördelar som det traditionella finansiella systemet kan erbjuda och mer: Säker och lättillgänglig förvaring av medel på språng.

  1. Omedelbara och säkra överföringar till mycket låga avgifter.
  2. Obegränsat antal konton för olika användningsområden utan månadsavgifter.
  3. Enkel återhämtning av medel om den primära enheten går förlorad eller stulen.
  4. Det finns emellertid två stora problem med Bitcoin som förhindrar att den blir utbredd i fattiga områden. Det kräver en ganska dyr smart telefon och en internetanslutning. En begagnad Android smarttelefon som kan köra bitcoin plånbok kostar fortfarande minst $ 100 och internetanslutningen kräver också ganska dyra planer. Men världen förändras snabbt och snart kommer dessa två faktorer som begränsar Bitcoins enorma adoption att falla. Tre saker händer:

Första,

både Google och Facebook planerar att tillhandahålla globalt trådlöst internet. Google har arbetat länge med Project Loon. Tanken bakom Loon är att starta ett nätverk av ballonger som skulle leda upp internet till basstationer som skulle ge lokal gratis wifi-anslutning för alla användare i området. Nyligen köpte Google också Titan Aerospace som gör soldrivna obemannade flygbilar med förmåga att stanna i luften i flera år och även kunna stela Internet ner till områden utan överkomlig internetanslutning. Dessa företag gör det självklart för att öka sina användarbaser, men det fria internetet kommer också att ge mycket bandbredd för de små transaktionsdata som Bitcoin kräver att skicka och ta emot pengar.Under de kommande 12-24 månaderna som kan skicka bitcoins till mitten av ingenstans kommer det att bli en verklighet. Andra,

har flera lätta maskinvaruplånböcker byggts och kommer snart att släppas. En av dem, Butterfly Labs soldrivna enhet BitSafe, kommer att börja levereras inom några veckor. En annan är Trezor som började levereras nyligen. Flera andra är i verk av olika företag. Dessa enheter är för närvarande dyra. BLF-enheten kostar runt $ 150. Dessa är första generationens enheter och den underliggande elektroniken är ganska enkel - mycket enklare än en smart telefon. Priset och storleken på dessa enheter kommer att minska dramatiskt de närmaste 12-24 månaderna. Vi kommer ha 20 dollar smala, soldrivna, Bluetooth och WiFi-aktiverade hårdvaraplånböcker som tillåter enkel mottagning och användning av bitcoins ganska snart. I den närmaste framtiden tror jag att många kommer att äga och bära sådana enheter för olika ändamål, eftersom de kommer att vara extremt överkomliga och lätta att använda. Tredje,

arbetar flera dussintals nystartade idéer med många olika idéer för att få Bitcoin till alla typer av befintliga enheter. Det finns ett sätt att skicka och ta emot bitcoins med funktioner telefoner men textmeddelanden redan. Flera bitcoin-kort, bankomater och POS-terminaler finns i arbetena. Dessutom läggs tilläggssystem på befintlig infrastruktur. Webbaserade lösningar som Blockchain. info tillåter människor att kontrollera bitcoins utan att ha en fysisk plånbok. Alla dessa idéer kommer att mogna under de närmaste 12-24 månaderna och göra Bitcoin mycket mer tillgängliga än idag för alla på planeten. Utvecklingsvärldens utvidgade antagande

Den konsekventa tillväxten av Bitcoin-adopteringen av de 6 miljarder som hittills inte har kunnat delta i kryptomånadrevolutionen kommer att uppmuntra västerländska regeringar, banker och företag att ta en ledning i krypto valutor för att behålla sin makt över världsekonomin. Flera länder började redan titta på Bitcoin på allvar. Kanadas regering förra veckan inledde en 18 månaders process för att lära och utvärdera Bitcoin och andra kryptomarginaler (se video nedan). När Kanada eller ett annat utvecklat land kommer ut med ett omfattande tillvägagångssätt gentemot Bitcoin kommer många andra nationer att snabbt anta samma grundläggande tillvägagångssätt. Många företag och personer som för närvarande är osäkra om Bitcoin kommer också att ansluta sig till kryptoekonomin. Alla dessa händelser verkar spela ut inom 2 år också.

Systemiska hot fixade

För närvarande är de största systemiska hot mot Bitcoin-ekonomin de centrala utbytena och poolerna. Dessa tar bort några av fördelarna med Bitcoin som ska vara helt decentraliserade och kräver inte förtroende från tredje part. Nästan varje Bitcoin-utbyte har äventyras tidigare. Miners klagar på pooler som inte spelar rättvist. Bitcoin-användare är också oroliga över stora pooler som teoretiskt kan utöva för mycket ström över nätverket med den så kallade 51% -attackan. Men allt detta förändras snabbt och dessa övergångsproblem kommer att gå i stor utsträckning.Projekt som Bitwasp och P2P Pools ger decentralisering tillbaka till både utbyten och gruvpooler. Dessa projekt är fortfarande i etapperna, men de kommer också att vara klara inom 1-2 år.

Värde bortom pengar

Slutligen kommer produkter och tjänster som bygger på Bitcoin eller bitcoins teknik som är mer än pengar, snart. Färgade mynt, MaidSafe, Ethereum, Motpart, Mastercoin och andra sätter online och offline-företag i Bitcoin-ekosystemet som ökar nätets värde enormt genom att erbjuda mer effektiva och billigare lösningar på ett brett utbud av problem för personer som inte bryr sig om Bitcoin själv. Dessa projekt är för närvarande antingen i Beta eller nyligen lanserade och i testfas. Men om ett år eller två börjar de utmana de största aktörerna i branschen som Dropbox eller till och med Google. Det finns en enorm fart i Bitcoins ekosystem idag. De kommande 2-5 åren kommer att vara mycket intressanta att titta på. Det ser ut som att det blir lika spännande och omvandlat som webben var när det började för bara 17 år sedan.