Experter samla i mumbai för att diskutera framtiden för bitcoin och blockchain i indien

Belgrade with Boris Malagurski | HD (Juli 2019).

Anonim

Innehåll från BitKan

Över hundra personer samlades i St. Regis i Mumbai den 15 december för att diskutera Bitcoins tillstånd och potentialen för blockchain-teknik i Indien.

Neha Punater, partner och chef för fintech på KPMG i Indien, och en talare på BlockZero-konferensen, lyfte fram möjligheterna och möjligheterna som erbjuds av blockchain-tekniken.

Punater berättade för publiken:

"Blockchain har potential att krascha cykeltiden och sänka kostnaderna på olika områden som bosättning, handel finansiell, clearing etc. Det kommer att möjliggöra ett effektivt och säkert sätt att spela in och behålla identiteter, kollaterals - finansiella och icke-finansiella. "

KPMG: s ställning på blockchain är tydligt: ​​tekniken är" en spelväxlare som, om den används till sin fulla potential, kan erbjuda ett oskyldigt, snabbt och ekonomiskt sätt för transaktioner. " Trots Indiens relativt växande blockchain-bransch är teknikens inverkan "tillräckligt stor för att garantera bedömning, experiment och genomförande av företag", konstaterade företaget i en rapport som släpptes tidigare i år.

"Blockchain är dyrbara pengar och mer verkligt än vi tror", säger Rachna Nath, chef för digital konsultation i KPMG India.

BlockZero-konferensen inriktades på att undersöka användningen av blockchain för den indiska marknaden, och samlade företagare, investerare och ledande befattningshavare från finansiella tjänster och teknikindustrier.

Högtalare inkluderade representanter från Indien, KPMG Indien, Kinas Bitcoin-företag BitKan, Indiska blockchain-uppstart Primechain Technologies och Global Blockchain Network, en branschorganisation för blockchain-industrin.

BitKan, sponsor av evenemanget, presenterade Bitcoins del i Kina, med tonvikt på landets ledande ställning inom Bitcoin-gruvdrift och handel. "Bitcoin har blivit en attraktiv kortsiktig investering," Sandy Liang, verksamhetschef för BitKan, berättade för publiken. "Data tyder på att Kina står för 80 procent av bitcoinvolymen i världen."

Bitcoin: En hedge mot Fiat Valutor

I likhet med Kina växer indiska investerare i allt högre grad till Bitcoin, vilket mest visa som en hedge mot fiat valuta.

Regeringens demonetiseringsdrift och nyligen avskaffande av stora sedlar har skapat en raseri för bitcoin, vilka investerare nu köper till ett högt pris som för närvarande ligger på omkring $ 810 (55 000 INR) per bitcoin: en +4 procent skillnad jämfört med till Bitstamps nuvarande pris på $ 777.

"Den indiska regeringen har bara avskaffat 500 och 1 000 rupee noter och de står nu inför problemet med likviditetsbrist på papperspengar", sa Liang Bitcoin Magazine .

"Efterfrågan och intresset för bitcoin har ökat betydligt.Bitcoinpriset här är också mycket högre än det internationella marknadspriset ", säger Liang.

BitKan, som började erbjuda handel över disk i tidigare år, noterade Bitcoins stora potential i Indien och uppgav att BitKan, en Shenzhen-baserad bitcoin-uppstart, erbjuder en allt-i-ett-applikation med realtidsnyheter, prisövervakning och varningar, samt en bitcoinplånbok. BitKans OTC-handelsplattform stöder 15 valutor inklusive INR, USD, CNY och RUB. Företaget höjde 1,6 miljoner dollar från bitcoin-gruvan Giant Bitmain tillbaka i april.

Med tanke på Indiens underutvecklade banksystem och den instabila penningpolitiken, representerar Bitcoin ett bra alternativ för lokalbefolkningen, sade Liang.

Som Indien försöker slå ner korruption och "svarta pengar", meddelade i november att stora noter inte längre var lagliga betalningsmedel, ökade försäljningsvolymer för bitcoin på flera börser. Frågor om bitcoins ökade med 20 procent ent till 30 procent i de dagar som följde nyheterna, enligt ZebPay, en lokal Bitcoin utbytesplattform.

"Folk som aldrig pratade om bitcoins kallade mig, sa Saurabh Agrawal, VD och medgrundare av Zebpay, till Hindustan Times ." Finansiella företag vill också investera i bitcoin. Det är en stor förändring i ett land där bitcoins aldrig har tagit av. "

ZebPay lade till 50 000 nyhetsanvändare i november, vilket mer än dubblerar företagets normala ränta på 20 000 nya användare per månad." Vårt handelsvolym i november berörde INR 120 crore (17 miljoner US-dollar), en ökning med 25 procent jämfört med oktober, och våra intäkter ökade också med 25 procent, säger Agrawal i en intervju i går om Economic Times. Den här artikeln utgör sponsrat innehåll och utgör inte nödvändigtvis meningen eller betänkandet från eller av Bitcoin Magazine, dess anslutna publikationer, personal eller moderbolag.