Facebook Instant P2P-betalningar och framtiden för pengar

How to Make Money Network Marketing (April 2019).

Anonim

Den prestigefyllda MIT Technology Review har publicerat en affärsrapport om "Framtiden för pengar. "

Rapporten kartlägger framväxande digitala pengar och elektroniska betalningsteknologier, inklusive Apple Pay, Alibaba's Alipay och Bitcoin, och drar slutsatsen att lovande framsteg kommer att integreras med mainstream fintech och kontrolleras av stora spelare.

"Eftersom teknikdrivna betalningsidéer ger pengar för sina pengar, kan de stora vinnarna etablera banker och kreditkortsföretag", börjar rapporten och beskriver fintechframsteg som digital plånböcker, kryptokurser och mobil peer-to-peer betalningar.

"Vilken teknik och företag som sannolikt kommer att leda denna omvandling är den stora frågan för denna företagsrapport", lyder rapporten.

Rapporten saknades av några dagar i meddelandet, rapporterat av TechCrunch och även under The New York Times, att Facebook presenterade en ny betalningsfunktion för Facebook Messenger. Med de nya betalningsfunktionerna i Facebook kan användare ansluta sina Visa eller Mastercard betalkort och skicka vänner pengar på iOS, Android och skrivbord med nollavgifter. Facebook Messenger betalningar kommer att rulla ut först i USA under de närmaste månaderna. "Vi använder säkra system som krypterar anslutningen mellan dig och Facebook samt din kortinformation när du ber oss att lagra den för dig", säger Facebook-meddelandet. "Vi använder lager av programvara och hårdvaruskydd som uppfyller högsta industristandarder. Dessa betalningssystem hålls i en säker miljö som är skild från andra delar av Facebook-nätverket och som får ytterligare övervakning och kontroll. Ett team av bedrägeribekämpare övervakar misstänkt köpaktivitet för att hålla konton säkra. "

Facebook tar inte ut betalningsavgifter eftersom det inte behöver tjäna pengar på betalningar. För Facebook är det tillräckligt att hålla användare låsta i den väldigt populära Messenger-appen istället för att byta till en dedikerad betaltjänst som PayPal eller Google Wallet för att skicka pengar till vänner.

Messenger är en av världens största plattformar, med över 500 miljoner månatliga användare. Och förra året spenderade Facebook nästan 22 miljarder dollar för att köpa WhatsApp, en separat meddelandeplattform som nu räknar mer än 700 miljoner aktiva användare globalt.

De nya integrerade betalningsfunktionerna, som är snabba, enkla att använda och säkrade med fast teknik och arbetsmetoder, kan göra digitala vän-till-vän-betalningar och mikropayments vanliga.

"[C] onversationer om pengar pågår redan på Messenger", eftersom man pratar om barflikar, delar upp middagsposter och delar kostnaderna för en Uber, berättade Facebooks produktchef Steve Davis

TechCrunch

. "Vad vi vill göra är att det är enkelt att avsluta samtalet på samma plats som du började.Du behöver inte byta till en annan app. " Med tanke på Facebook: s enorma storlek och räckvidd, kommer introduktionen av betalningsfunktionen troligt att störa emerging markets för omedelbara P2P-betalningar, noterar The New York Times

. Och analytiker sa att om betalningssystemet lyckades skulle Facebook förlänga det till andra typer av inköp, t.ex. konsumenternas köp av produkter direkt från annonsörer. Med detta tillkännagivande verkar den sociala nätverksjätten kräva en plats bland de stora företagen som enligt rapporten MIT Technology Review

kommer att bli de stora vinnarna i den digitala fintecharenan. Facebook-meddelandet nämner inte Bitcoin. Men det skulle vara tekniskt enkelt att lägga till en Bitcoin plånbok förutom ett kreditkort och skicka bitcoinbetalningar till mottagarens plånbok. Det innebär att Facebook kan integrera bitcoin betalningar. Blogger Jimmy Song misstänker att bitcoin betalningar verkligen kan vara en del av Facebook: s långsiktiga plan. Han noterar att David Marcus, den tidigare PayPal-presidenten, som nu driver Facebooks Messenger-division, har länge varit en fan av bitcoin.