Första bitcoin meetup i ecuador en stor framgång

The blockchain is moving up in the world! (Maj 2019).

Anonim

Omkring 30 personer deltog i den första Alltid Bitcoin Meetup i Quito, Ecuador torsdagen den 6 februari. Meetupen organiserades av den holländska alternativpremieanställaren Paul Buitink (@paulbuitink), som för närvarande är bosatt i Quito, och den amerikanska IT-entreprenören Justin Leitgeb (@justinleitgeb), som gjorde Quito-kontoret till sitt företag, Stack Builders, specialiserat på Ruby och Haskell mjukvaruutveckling. Argentinska Diego Gutierrez Zaldivar, som organiserade Buenos Aires konferensen i december förra året och som samordnar Bitcoin-initiativen i Sydamerika, hjälpte också med organisationen.

Turnout var större än väntat med tanke på att uppföljningen endast främjades i Bitcoin Ecuador Facebook-gruppen och på möte. com. Faktum är att tre personer flög in från Guayaquil för att delta i evenemanget.

Det som var väldigt spännande var den passion och den tekniska och teoretiska kunskap som deltagarna demonstrerade. Det blev än en gång klart att Sydamerika behöver modernisera sitt pengesystem.

I jämförelse med personer i länder som Venezuela och Argentina kan medborgarna i Ecuador ha känt sig välsignade under vingen av greenbacken. Likevel gjorde meetupen det klart att det finns många ecuadorianer som känner sig passionerade för att modernisera det monetära systemet. Onlinehandel äger knappast rum i Ecuador och, liksom i andra latinamerikanska länder, är många transaktioner fortfarande kontantbaserade.

På kort sikt planerar Bitcoin community att fokusera på grundläggande infrastruktur och samhällsbyggnad. Bitcoin-mötet fortsätter att vara värd i Quito varje månad och det finns planer på att bilda grupper i andra stora städer, inklusive Guayaquil och Cuenca. Direkt efter mötet bildades ett forum på bitcoinecuador. info för att effektivt utbyta idéer och åsikter. Måndagen den 10 februari har det första så kallade "Satoshi Square" organiserats för att möjliggöra personliga utbyten, vilket fortfarande är utmanande i ett land som Ecuador. På webbplatser som localbitcoins. com och mercadolibre. com. Det finns knappast likviditet.

På medellång sikt kommer forumsessioner och konferenser att organiseras för att utbilda akademiska världen och upplysa politiker och tjänstemän. På lång sikt måste utbyten, handelstjänster och liknande utvecklas. Open source-entusiaster som var katalysatorer i den ecuadorianska regeringens omfattning av öppna standarder har redan uttryckt sitt intresse för att bidra till att främja krypteringsvalutan i Andesland.

Ecuador, ett litet land med drygt 16 miljoner invånare, har dollariserats sedan 2000, mot många politiker och ekonomers vilja. Jämfört med den tidigare valutan, SUCRE, har detta drag medfört relativ stabilitet - i synnerhet jämfört med andra latinska länder. Ändå kan kryptokurvor potentiellt tillgodose ännu mer ekonomisk tillväxt.Genom att låta cryptocurrencies blomstra i Ecuador och genom att inte belasta dem med för mycket reglering kan Ecuador väl bli en trygg tillflyktsort för Bitcoin-samhället att utforska och bygga kryptolösningar. Eftersom Ecuador inte skriver ut sin egen valuta, bör mindre motstånd förväntas från centralbanken i Ecuador. Regeringen sägs arbeta på sin egen valuta, och skulle de överväga att kasta kryptokurvor i mixen, skulle den kunna sätta Ecuador bortsett från andra länder.

Dessutom genomförde regeringen 2009 ett regionalt kompensationssystem med medlemmarna i Allianza Bolivariana para las Américas (ALBA), det vill säga Venezuela, Kuba, Antigua och Barbuda, Bolivia, Dominica, Nicaragua, San Vicente y las Granadinas och Uruguay. Detta system, kallat Sistema Unitario de Compensación Regional (SUCRE), avser att ersätta dollarn och i slutändan uppträda som en valuta. För tillfället används det som ett sätt att lösa skulder mellan medlemsstaternas exporterande företag genom att använda en central clearingbank som uppför sig som Europeiska centralbanken (ECB). Medan resonemanget bakom SUCRE-systemet för att försöka diversifiera sig bort från dollarn för regional handel är det tydligt att människor som använder en globalt accepterad politiskt neutral valuta som Bitcoin ger ännu större mening.

Med entusiasmen och kompetensen hos det nuvarande Ecuadorian Bitcoin-samhället och de intressanta ekonomiska och politiska förhållandena i landet, kan kryptoplanet för detta lilla andinska land vara lika vackert som sitt gamla koloniala centrum.