Tidigare verkställande direktör för depot trust & clearing corporation ansluts till ripple labs som rådgivare

Jacqueline Kennedy: White House Tour - Documentary Film (April 2019).

Anonim

Ripple Labs, skaparna och utvecklarna av Ripple-nätverket har utsett Donald Donahue, tidigare VD för Deposito Trust & Clearing Corporation (DTCC), som rådgivare. Det nya tillägget till rådgivningen kommer mitt i början av den digitala valutan för att driva upptagandet av Ripple betalningsnätet till banker och finansinstitut.

DTCC är ett av de största clearinghusen för värdepapper och derivat i USA, som behandlar $ 1. 6 quadrillion värde transaktioner förra året. Det är också ett av de största clearinghusen i världen.

"Jag är mycket intresserad av de möjligheter som distribuerade betalningstekniker tycks erbjuda för att förbättra säkerheten, sundheten och kostnadseffektiviteten hos globala betalnings- och avvecklingsinfrastrukturer", säger Donahue i ett pressmeddelande från Ripple Labs. "Rippel är redan en klar ledare i detta utrymme; Jag ser fram emot att arbeta med Ripple Labs-teamet för att leverera på dessa spännande möjligheter. "

Jakt på institutioner

Tillägget av Donahue som rådgivare kommer på en bra tid för Ripple Labs. Efter att ha skapat den digitala valutakrypningen 2012 och stödjer utvecklingen av den sedan starten har det letat efter ett användarfall som skulle ställa in den digitala valutan på vägen mot vanlig adoption.

För det första fokuserade företaget på rippelpotentialen för internationella konsumentöverföringar, men det har nyligen förvandlats till en ny affärssituation. ett avvecklingsnät för finansiella institutioner.

Enligt Ripple Labs VD och medgrundare Chris Larsen har den nya riktningen för företag och betalningsnät hittills fått en del dragkraft. I en ny intervju sa han att Ripple Labs redan har cirka 30 partners i olika skeden; preliminära diskussioner, piloter och produktion, men som ännu inte offentliggjort. Ripple Labs har dock offentligt tillkännaget att det samarbetar med Western Union, Commonwealth Bank of Australia och Fidor Bank, bland andra.

En industrigerare

Ripple Labs står inför en uppåtgående strid som försöker få stora finansiella institutioner att anta ett avvecklingsnätverk som använder digital valuta, men Donahues erfarenhet och anslutningar inom sektorn kommer säkerligen att underlätta den utmaningen.

"Han har tillbringat en hel karriärbyggnad, bedömer och skyddar landets finansiella teknikinfrastruktur", säger Larsen. "Hans insikter kommer att vara ovärderliga när vi fortsätter att utöka antagandet av Ripple som betalningsinfrastrukturteknik av finansiella institutioner runt om i världen. "

Förutom att fungera som VD och VD i sex år vid DDTC var han också clearinghusets COO före det. Före DDTC höll han flera ledande befattningar hos amerikanska finansinstitut, inklusive American Municipal Bond Insurance Services Corp, och rådde U.S. Treasury Department och andra myndigheter om cybersäkerhet efter terrorattackerna den 9/11.

Bild via dtcc. com