Lag

"Gratis Ross" -konto Glitch Senaste Symptom på Coinbase Woes

Ross Histología Texto y Atlas 7º Edición (Maj 2019).

Anonim

Kampanjen "Free Ross" som väcker pengar till fängslade Silk Road grundare Ross Ulbricht upplevde en glitch förra veckan, förnya oro över stabiliteten i den digitala valutaväxlingen Coinbase. Denna händelse kommer på hälen av Ulbrichts senaste tillkännagivande om frisläppande, som bara nekades i maj.

Ett Twitter-meddelande från @free_ross daterat den 15 juni 2017 skapade lite av en social media firestorm. I det skrev sin mamma Lyn Ulbricht:

. @Coinbase inaktiverade #FreeRoss-kontot efter att ha fått 16. 5 #Bitcoin i morse. Vi behöver det för Ross försvar.

- Free_Ross (@Free_Ross) 15 juni 2017

Senare den dagen bekräftade Ulbricht att Free Ross-kontot på Coinbase hade blivit omaktiverat. I ett email till Bitcoin Magazine noterade hon "Jag tror att de svarade snabbt på grund av upproret på sociala medier. Vi är inte så säkra på deras förklaring av varför det hände och tittar på rekordet på det nu. "

Senare svarade hon:" De [Coinbase] sa att det var ett automatiskt säkerhetssvar. "

Free Ross-kontot lagrar inte alla dess bitcoins på Coinbase. Snarare etablerades det som ett bekvämt sätt att konvertera donationer till US-dollar.

Denna senaste hiccup kommer som Coinbase, kanske världens mest populära bitcoin-utbyte, fortsätter att möta ett antal klagomål från användarna. Det har förekommit många rapporter att utbytesluckanvändaren konton utan anledning eller meddelande. Det har påstås att Coinbase ofta flaggar och fryser konton när det är misstänkt att det minsta antydan om misstänkt aktivitet är ensam. I vissa fall har det förekommit klagomål bland användare som säger att några mynt som de hade på kontot då inte återkom till dem.

I ett Coinbase bloggpost den 4 juni bekräftade VD Brian Armstrong behovet av förändringar för att ta itu med de negativa kundupplevelserna, vilket han hänförde till växande krav på Coinbase-systemet.

Vi lagrar kundfonder och jag kan förstå hur otroligt frustrerande (och läskigt) det är när ett problem uppstår och du kan inte få ett snabbt svar. Vi har inte gjort tillräckligt för att hålla fast vid tillväxten, och vi tar nu åtgärder för att rätta till det. - Brian Armstrong

Armstrong presenterade också en plan för att ta itu med några av de skalningslösningar som Coinbase planerar att genomföra senare i år, inklusive snabbare svarstider för kundsupport och ett nytt system för att flagga "riskabla uttag. "Han angav att företaget har anställt en konsult för att rådfråga om skalning och införandet av telefonstöd.

Bitcoin Magazine nått ut till både Coinbase och Armstrong om företagets fortsatta servicebrist i ljuset av problemen med FreeRoss-kontot. Som svar på våra frågor, sade Megan Hernbroth från den strategiska kommunikationsavdelningen vid Coinbase: "Det här kontot var initialt blockerat på grund av automatiserad säkerhetsfunktion på grund av länkarna mellan det här kontot och en tidigare komprometterad" och hänvisade oss till följande Tweet :

[email protected] har aktiverat #FreeRoss-konto. Var automatiskt säkerhetssvar på eventuell länk till tidigare kompromitterat konto. Händde aldrig b4.

- Free_Ross (@Free_Ross) 16 juni 2017

Hon hänvisade oss också till den 4 juni blogginlägget i stället för att kommentera Coinbases andra serviceproblem.

Regulatoriska utmaningar och en ny hyra

I ett nyligt tillkännagivande på sin blogg tillkännagav Coinbase att den före detta federala åklagaren Kathryn Haun skulle ansluta sig till styrelsen. Haun var justitiesekreterarens justitieministeriets första digitala valutahuvud och hade till uppgift att ta itu med finansiella, cyberbrott, gäng och nationella säkerhetsproblem.

Bland de utredningar hon övervakade var de som ledde till åtalet av de två federala agenterna anklagade för stöld och korruption i Silk Road-fallet. Båda tjänar för närvarande fängelsestraff.

Rapporter som Haun skulle hjälpa Coinbase satt inte bra med många i Bitcoin-samhället. Och det faktum att hennes utnämning inträffade dagen efter att Free Ross-kontot avbröts var ett hett diskussionsämne på webbplatser som Reddit.

Det bör noteras att, med tanke på ökad framträdande som den ledande bitcoinutbytet i USA, har Coinbase upplevt en flurry av regelbunden granskning under de senaste 18 månaderna. Enligt Coinbase-webbplatsen är det registrerat som ett Money Services-företag med FinCEN; Som sådan är det föremål för stränga krav på bekämpning av penningtvätt (AML) och KYC-krav (KYC) i tillägg till statliga lagar.

I en stor utveckling som inträffade förra året på denna front begärde IRS en John Doe kallelse som en del av en bitcoin-sond som försökte identifiera och fånga Coinbase-användarinformation i USA i samband med någon som genomförde transaktioner i den digitala valutan .

På lagstiftningsfronten försöker en proposition i kongressen, som kallas "Bekämpning av penningtvätt, terrorismfinansiering och förfalskning av 2017", bland annat sträva efter ytterligare målutbyten som Coinbase enligt strängarna för penningtvätt föreskrifter. Dessutom överväger kongressen att innehålla kryptocurrency innehav över $ 10 000 på listan över rapporteringskrav när resenärer kommer in eller lämnar USA

När man frågas om Coinbase mitt i samband med detta angrepp av regelverk, Perry Woodin, en datortekniker och VD för blockchain governance-företag, hade Node40 följande att säga: "Jag misstänker att Coinbase lider av de ökande smärtan att vara ledande inom en snabbt utvecklande bransch. Lägg till den tillväxten, en föränderlig tillståndsbaserad tillsynsplats som kräver att Coinbase ska hoppa genom ständigt föränderliga hoops, och kundtjänst är bunden att lida. Coinbase har rapporterat problem där Wyoming, Hawaii och Minnesota har alltför betungande regler och tvingar utbytet att dra sig ur dessa stater. "

Problem kvarstår

Som Armstrong hävdade i hans blogginlägg kan några av de tekniska och serviceproblem som Coinbase ställer sig tillskrivas den ökande efterfrågan de står inför till följd av meteorisk ökning som äger rum i kryptocurrencyvärlden.Trots detta råder bekymmer om frekventa avbrott som gaspumpen köper och säljer order, ofta under längre perioder. Det har också varit fall under dessa stora prisrörelser, där Coinbase-webbplatsen inte kunde nås.

Lamented libertarian sångare och låtskrivare Tatiana Moroz: "Jag har haft otaliga problem med Coinbase, från upprepade fel på plattformen för att den inte är tillgänglig när jag behöver sälja eller köpa bitcoin mest. Det är inte några isolerade händelser; det är pågående. "

Moroz fortsatte med att säga att Coinbases kundservice har i stort sett inte varit en" mardröm ". "

" Det får mig att känna mig helt orolig för kunden och jag vet att jag inte är den enda. Jag har skickat servicebiljetter som tar 2-3 veckor för att de ska svara. Deras avgifter är också höga. Och det verkar aldrig vara ett sätt att nå en människa, vilket är väldigt läskigt när du har dina pengar där. "

Reddit-inlägget tycks understryka Morozs frustration och många andra om användarupplevelse snafus.

"Tyvärr kan understödja-stödet orsaka ångest som snabbt sprider sig över sociala medier," sa Woodin. "Jag vet inte vilken möjlighet det finns för användare som har tappat mynt. Jag hoppas att, som Coinbase fortsätter att växa och expandera, att de lägger större vikt vid kundsupport och service. Om du gör det kommer du att spara Coinbase och deras kunder mot onödiga huvudvärk. "

Brist på alternativ

Woodin pekar också på en ofta förbisedd central fråga i denna diskussion, nämligen bristen på konsumentval och konkurrens när det gäller utbyte som för närvarande finns på marknaderna. Han förklarar detta till stor del för bekostnad och lagstiftande klimatfaktorer som är förknippade med att lansera en ny utbyte.

"Det kan utan tvekan vara orimligt dyrt att uppfylla de tillståndskrav som många stater ställer. Rörelsen av fiat-valutan är starkt reglerad vilket innebär att konkurrens som kommer till marknaden skulle ha en hög ekonomisk börda för överensstämmelse. Jag ser inte detta ändras när som helst snart. "

Moroz echoed detta begrepp och ansåg att Coinbase problematiskt delvis är reglerande i naturen:" Det som är oroligt är att reglerna och andra hinder för tillträde gör det möjligt att fungera som ett monopol i huvudsak och det är svårt att undvika att använda dem om det är bekvämt är en faktor. Jag skulle också vilja notera att de verkar ha närvaro på så få av de stora konferenserna. Uppriktigt sagt, det här får mig att undra om hur stödjande de är i Bitcoin-samhället i första hand. "

Libertarian ekonom och fri marknadsförare Jeffrey Tucker, i samtal Bitcoin Magazine , vägde också in med en slutlig tanke:" Faktum är att det ska finnas tiotusentals utbyten. Och det fanns poäng som redan öppnades innan regeringen ingrep och tvingade alla dessa regler på alla. Och det skapade naturligtvis en kartelliserad marknad med bara en handfull spelare som dominerar allt.Det gör det möjligt för dem att utnyttja sina kunder genom att höja priserna, genom att tillhandahålla sämre service, inte innovativa. Utbytesverksamheten är för närvarande en icke-konkurrenskraftig sektor som enligt min uppfattning är en katastrof för Bitcoin. ”