Finansiering programvara med bitcoin och bountysource

The Bitcoin Code Recension svenska mjukvara från De Bitcoin Koda swedish The Bitcoin Code (Juli 2019).

Anonim

I veckan meddelade den populära finansieringsplattformen Bountysource att den kommer att acceptera Bitcoin för utvecklare och programvara finansieringsinsatser. Bountysource är en finansieringsplattform för öppen källkod, och är en plats där användarna kan förbättra de projekt som de är passionerade för genom att skapa eller samla in pengar och pantsätta dem till fundraisers. Genom att använda plattformen kan utvecklare tjäna pengar från fundraisers, projektbidrag och bounties för stängningsproblem i open source-programvara.

Många Bountysource-användare har begärt Bitcoins stöd för finansieringsinsatser, och det har äntligen blivit en realitet. Genom att tillhandahålla Bitcoin stöd kan användarna nu betala och tjäna med BTC för alla typer av betalningar, samtidigt som de har möjlighet att betala ut i Bitcoin. Dessutom kan användarna också välja vilken valuta de vill se på plattformens hemsida. Bountysource kommer sannolikt att avslöja ytterligare stöd för andra kryptokurser i framtiden, vilket kan få stor inverkan på deras finansieringskampanjer och användarbas.

Många utvecklare och användare på marknaderna för öppen källkod och fri mjukvara har ett djupt intresse för den roll som cryptocurrencies spelar för att främja användningen av open source-teknik. Liksom de olika "bug" -programmen som många Bitcoin-företag har för närvarande, tillåter "bounty" -systemet på Bountysource användarna att samla in en specifik belöning för att fånga en bugg eller begära en funktion som vidareutvecklas. Användare kan skapa bounties på alla öppna problem inom något open-source-projekt, och vilken utvecklare som löser problemet kommer att tilldelas bounty.

Bountysource möjliggör alla typer av open source eller gratis programvara, i princip alla projekt som godkänts av Open Source Initiative eller Free Software Foundation. Open-source och fri programvara är mycket lika och började inom samma samhälle. Fri programvara är dataprogramvara som distribueras med källkoden, vilket ger användarna tillstånd att ändra, studera, anpassa och distribuera. Termen "fri" bygger på yttrandefrihet och ger användarna frihet att köra programvaran för alla ändamål, inklusive distribution. Även om många av dessa typer av programvaror är öppna källor, skiljer sig programvarulicensen från den med öppen källkodsprogramvara.

Programvaran med öppen källkod var en del av samma fria mjukvaruförflyttning, men delades upp för att vädja till företagsledare genom att påpeka programmets fördelar, samtidigt som de inte höjde rätt och felaktiga frågor. Termen är förknippad med idéer baserade på praktiska värden, som att skapa kraftfull och pålitlig programvara. Även om dessa två termer beskriver nästan samma typ av programvara, bygger de på olika grundläggande värden. Fri programvara bygger på fullständig respekt för användarens frihet, medan öppen källkod ger mest uppmärksamhet åt programmets popularitet och framgång. Men alla arbetar mot samma mål att tillhandahålla kvalitetsprogram till slutanvändaren.

Bountysource stöder dessa rörelser genom att skapa två stora finansieringsmetoder: bounties och fundraisers. Fundraisers arbetar för att samla in pengar till nya projekt, stora uppdateringar av befintliga projekt, eller att samla in pengar till pengar. Skaparen av fundraiser sprider ordet till lämpliga samhällen och vem som helst kan komma till Bountysource för att göra en pant. Både insamling och pengar bidrar till att öppen källkod och fri mjukvaru rörelser ökar utvecklingen, stänger problem snabbare och tjänar pengar genom att skapa lösningar på problem och hona deras hantverk.

Tillägget av Bitcoin är ett stort steg för Bountysource, och både öppen källkod och fri programvara. Dessa utvecklare och användare av dessa typer av programvara är oerhört passionerade, ungefär som Bitcoin och Cryptocurrency communities. Det är vettigt att finansiera dessa projekt med BTC, helt enkelt för att Bitcoin är öppen källkod och ett bra exempel på vad som kan uppnås genom gemenskapssamarbete.