Genecoin: dna för blockchain

Before the First Cup - Mindfile Uploads, DAC Thinking, Blockchain, fMRI & DNA GeneCoin 1-12-18 (Maj 2019).

Anonim

Medan det är en vanlig avstå i Bitcoin-universum som Blockchain kommer att ha otaliga användningsområden för lagring och hantering av brist i våra liv, det är fortfarande ett fält som just börjar leverera på det här löftet. Ange Genecoin, en nykomling i Bitcoin-rymden som syftar till att uppfylla en osannolik plats i vår Blockchain-framtid: kodning och lagring av vem vi är. Trots sitt namn är Genecoin inte en kryptofond eller en motparts tillgång. Genecoin är namnet på ett växande företag som drivs av en grupp anonyma bitcoiners som är baserade på en oupptäckt plats i USA: s nordöstra kust. Medlemmarna av Genecoin erbjuder en enkel proposition till Bitcoin-universum: att fylla Bitcoin Blockchain med sina sekvenserade DNA från sina kunder.

Genecoin är fortfarande i sina tidigaste stadier av existens, och är inte bashful om att låta publiken veta att företaget är i början. Prislistan är fortfarande öppen, och webbplatsen är snabb att notera att "Vi är mätande marknadsintressen. "Principerna har emellertid tydligt fått mycket uppmärksamhet på mycket kort tid och verkar engagerade i målet att betjäna sina första kunder. För potentiella kunder börjar Genecoin-processen genom att ansluta en klient med ett genföljande lab. Detta labb skickar ett salivuppsamlingspaket via US-posten tillsammans med instruktioner till användaren om hur man samlar sitt saliv med hjälp av den medföljande hårdvaran. När användaren skickat in provet tillbaka till laboratoriet, via posttjänsten, där provet bearbetas och sekvenseras. Efter sekvensering kommer resultaten att skickas till Genecoin, där de sedan kommer att fortsättas på Bitcoin Blockchain. Även om det finns många företag som erbjuder sina kunders gensekvenseringstjänster, är det Blockchain-uthålligheten som skiljer Genecoin från tävlingen.

Bland de många tekniska utmaningarna som Genecoin hanterar öppet är hur man lagrar denna DNA-data med Bitcoin. Med tanke på att ditt typiska männens okrypterade DNA tar upp cirka 750 MiB data, skulle lagring av dessa data i sin helhet, på Blockchain, vara betydligt kostnadskrävande. Genecoin är dock snabbt påpekad att mycket av dessa data är överflödigt mellan människor och att denna storlek kan minskas drastiskt genom att bara koda "skillnaderna" mellan en enmans mänskliga DNA från en referensmodell. En sådan kodning skulle kräva att off-chain-data används som referens, och Genecoin utforskar olika sätt att hänvisa till dessa data i en decentraliserad kapacitet. Utöver de överväganden som omger utrymmeffektivitet, undersöker Genecoin aktivt mekanismer för att kryptera lagringen av ens DNA på Blockchain också. När allt kommer omkring, bara för att man vill att deras data ska bestå för alltid betyder det inte att de vill att alla är privata. Alternativ för senare dekryptering skulle innefatta tidslås och orakelbaserade dekrypteringssystem.

Så, varför skulle någon vilja koda sitt DNA på Blockchain? Liksom mycket i kryptområdet är vissa projekt en lösning på jakt efter ett problem. En enkel anledning till att använda blockchain för att lagra DNA skulle dock vara en ersättning för ett traditionellt "Birth Certificate". "Notarisering har länge varit en funktion som tillhandahålls av Bitcoin Blockchain, så att" notarize "existensen av en persons DNA kunde intyga förekomsten av en identitet och dess ålder. Denna intyg skulle därefter fungera på ungefär samma sätt som vårt nuvarande orakelbaserade (sjukhuscentrerade) system. Dessutom, för de som tänker på den bortre framtiden, kan en annan fantasin vara att koda ens DNA för att klona av en framtida generation. Om det låter lite för långsökt, kom bara ihåg att decentraliserade valutor också var en långsiktig idé.

Oavsett var Genecoin och DNA-sekvensmarknaden går härifrån, finns ett antal underbara frågor som ställs och besvaras kring Genecoin-projektet. Har blockchain värdet? Vad är det bästa sättet att lagra data så att det kommer att överleva eonerna? Hur kommer Blockchain att hitta en användning utanför de ekonomiska gränserna för det finansiella utrymmet? Dessa frågor kommer att besvaras i tillräckligt med tid, men ett svar som är omedelbart uppenbart för många i Bitcoin-samhället, och förhoppningsvis att vara uppenbart för andra i biologiska samhället: Blockchain har många användningsområden utöver bara lagring av saldon på en huvudbok .