Giga Watt VD: Vi behöver desperat strömbalans i gruvutrymmet

The future we're building -- and boring | Elon Musk (Juni 2019).

Anonim

Dave Carlson är en tidigare Microsoft-mjukvaruingenjör som upptäckte Bitcoin 2010, ett år efter att systemet lanserades av skaparen Satoshi Nakamoto. Carlson är nu VD för Giga Watt, ett blockchain värd och servicecenter för gruvvaror.

Carlsons tidigare bitmyntfirma, MegaBigPower, förvärvades nyligen av Giga Watt, vilket Carlson säger kommer i huvudsak ta allt MegaBigPower arbetade med och överbelasta det med mer kapital och ett större lag.

Bitcoin Magazine nådde nyligen Carlson för att få sina tankar på allt från de incitament som övertygar minersaktioner på Bitcoin-nätverket till den upplevda centraliseringen av bitcoin-gruvdrift i Kina.


Hur mycket av Bitcoins nätverkshash är på din anläggning? Har du en anmärkningsvärd andel av andra myntens hashrate där?

Vid 3. 5 Exahash finns det en enorm mängd hash på Bitcoins nätverk. Om vi ​​använder all vår nuvarande tillgänglig kraft, skulle vi nå bara 1 procent.

Jag har fokuserat på diversifiering under det senaste året. Vi delar nu vår tillgängliga kraft över ungefär fyra eller fem primära blockkedjor och arbetar över 1, 700 GPU: er. Det kommer att förändras när vi bygger ut vårt 30 MW-projekt i år, vilket kommer att ge mycket Bitcoin hashrate.

Vad tycker du att miners roll är i Bitcoin-nätverket? Skulle de genomföra de protokolländringar som de tycker skulle vara bäst för Bitcoin eller titta på användare, hel nod och ekonomin som vägledning?

Om du tittar på hur Bitcoins protokoll stimulerar gruvarbetare är det tydligt att miners roll ska fokuseras på att utnyttja så mycket bearbetningsutrustning som möjligt, samtidigt som man fokuserar på att förbättra effektiviteten hos hårdvaran, anläggningarna och verksamheten team.

Miners får inte incitament att väga in på politisk eller teknisk debatt. Miners söker alltid den bästa avkastningen. Systemet är utformat så här.

Det handlar om självförsvar [än] det handlar om girighet. Miners är de med de fasta kostnaderna de måste täcka om de vill fortsätta att fungera. Till exempel, som gruvarbetare vill jag se avgifterna stiga. Om min uppfattning är att små block ökar konkurrensen om transaktioner och kör avgifter högre, så är det enklaste för mig att göra ingen förändring alls.

Om du tittar på vem som har den verkliga kraften att byta Bitcoin, är det poolerna. Men många av poolerna har transaktionsavgifter, så de drar också nytta av ingen förändring. De enda personer som är oroliga över det är de som har en djup noggrann förståelse av protokollet för att tro att Bitcoin misslyckas att växa utan förändring.

Svaret (och lösningen) för allt detta är att titta på samhället av kreativa problemlösare för viss innovation. Om Bitcoin inte skalar i riktning mot transaktioner per sekund kommer den att hitta skalan i en annan riktning, sannolikt som ett resultat av innovation.

Planerar du fortfarande en ICO för Giga Watt? Om så är fallet, kommer det här att vara en registrerad säkerhet?

Vi har arbetat väldigt svårt för att komma fram till en produkt eller tjänst som ger alla - inte bara ackrediterade investerare - tillgång till vår infrastruktur för blockchain-bearbetningsanläggningar. Vi behövde inte göra en SEC-registrerad ICO. Istället skapade vi ett token-erbjudande där människor kan få tillgång till den elektriska infrastrukturen som driver sina gruvarbetare.

När människor placerar gruvarbetare med oss ​​och äger WaTT-symbolerna för den infrastruktur som driver den, drivs de bokstavligen sina gruvor med full ekonomisk fördel. Vi ger människor möjlighet att fjärrmontera sin egen gruvdrift inom våra anläggningar, där vi har den bästa designen, det bästa laget och de mest fördelaktiga priserna. Vi har visat att de bästa resultaten i gruvdrift uppnås genom att kombinera mycket effektiva anläggningar med extremt billig elkostnad och nu ger vi alla i världen möjlighet att göra det också.

Kan du svara på det här blogginlägget på Bitmains webbplats om den påstådda obehöriga användningen av deras varumärke? De hävdar följande:
"Vi har aldrig auktoriserat och inte godkänner Giga Watt som vår officiella värdanläggning eller vårt servicecenter i USA. Vi har aldrig stött och kommer inte stödja Giga Watts ICO. Vi har aldrig godkänt och kommer inte att tillåta Giga Watt att använda vårt BITMAIN-varumärke under några omständigheter. Mr WU Jihan har aldrig varit och kommer inte vara medlem i Giga Watt-laget. "

Som alltid ligger sanningen någonstans i mitten. När advokaterna släpper en bomb så här är det ofta en "shoot first, ask questions later" typ svar. Det här var en kombination av enkelt missförstånd, tidpunkt och omständighet. Beklaglig.

Obs! Bitcoin Magazine gick ut till Bitmain, men bitcoin-gruvtillverkaren hade inget att dela med sig utanför det som redan skrivits i blogginlägget.

Tror du att det finns behov av att få mer bitcoin-gruvdrift utanför Kina? Är Washington det bästa alternativet till Kina för gruvdrift?

Jag tror absolut att Kina har blivit alltför dominerande i nätverket. På grund av ekonomin i gruvdrift är det helt enkelt inte möjligt att skapa [incitament] till mina precis var som helst - i de flesta fall reglerar kostnaden för kraft omedelbart utvinning av gruvdrift.

Vi har tur att njuta av extremt billig vattenkraft i Washington State, så det är ett av ett antal bra ställen. Eftersom medvetenheten om blockchain-processindustrin börjar väcka, är jag väldigt intresserad av att se hur stora företag (som elproduktionsägare) börjar hitta unika sätt att blockchain-bearbetning kan gynna dem och därigenom börja en trend mot global decentralisering igen.

Tror du att gruvarbetare bör signalera Segregated Witness (SegWit) med nästan alla utbyten och plånböcker som förbereder det eller ser fram emot det?

SegWit verkar ha de mest grundläggande förutsättningarna för det. Det är en icke-godtycklig lösning, till skillnad från vad de flesta andra alternativ tycks vara.Den skrevs av en briljant ingenjör och representerar tydligt en djup förståelse av blockchain [technology] och crypto.

Jag tycker också att det är en mjukgaffellösning som är mindre störande för nätverket. Anledningen till att det (och alla andra lösningar) inte har tagits är enkelt - gruvarbetare ser inte hur de ska tjäna mer pengar. Om du visar minare ett sätt att skala nätverket som också ger dem ett ekonomiskt incitament, får du konsensus på nolltid.

Vilken minigolf pekar Giga Watt sitt hashrate vid?

För närvarande tillåter vi våra kunder att kontrollera det, så vi använder många pooler. Jag förväntar mig att lägga upp en GigaPool senare i år som kommer att ge gruvdrift till ett regionalt konsortium av gruvoperatörspartners. Detta arbete är baserat på mina tidigare försök att starta ett franchiseprogram.

Vad tycker du om Bitcoin Unlimited?

Bitcoin Unlimited är intressant eftersom det ger minare (pooler, verkligen) möjligheten att välja blockstorlek för sig själva och ändra den över tiden. Jag tycker att detta är ganska kreativt, men i princip miners kommer att konfigurera för det som gör mest pengar.

Om mindre block med större avgifter ger dem pengar, kommer vi att få enighet, men blockstorlekarna är fortfarande små. I framtiden kommer det att ge de största poolerna och de som har mest gruvkraft [förmågan] att effektivt manipulera avgifter som är villiga.

De senaste hot mot hårda gafflar i nätverket är fruktansvärda för bitcoins värde. En gaffel skulle späda märket, förvirra nykomlingar och visa hur farlig centraliseringen har blivit. Kraften som representeras i dessa senaste handlingar visar vem som håller alla korten. Vi behöver desperat (och snabbt) en maktbalans i gruvutrymmet - för länge ägde investerare inte uppmärksamhet åt denna del av ekosystemet, så att dörren var öppen för att någon skulle kunna ta över kontrollen.