En global bankers cryptocurrency?

Bitcoin - Global Bankers scheme to ditch the Dollar? [N. Starikov] (Juli 2019).

Anonim

Bitcoin buzz är genomgripande och mycket människor försöker förstå detta helt nya koncept av någon form av pengar som finns någonstans där ute i cyberspace. Bitcoin förespråkar att påpeka fördelarna med en utbytesenhet som potentiellt minskar transaktionsavgifter för användarna. Men ännu viktigare driver Bitcoin UTAN det befintliga finansiella systemet. Det är en huvudattraktion för fler och fler människor som länder över hela världen skapar mer och mer av sina fiat-valutor i ett försök att avvärja en enorm deflationshändelse. Expansionen av fiat-valutan har ansetts vara nödvändig för att rädda det befintliga finansiella systemet från eventuellt kollaps. Men det betalda priset ökar förlusten av förtroende och förtroende för valutor.

Så låt oss titta på detta ur en global bankers synvinkel vars arbete är att upprätthålla stabilitet och förtroende för det befintliga världssystemet för monetära system (t.ex. IMF). Sakerna har inte gått för bra de senaste åren. Människor letar efter alternativ. Bitcoin ytor som en mycket populär. Tekniken är ny och inte lika lätt reglerad under det befintliga finansiella banksystemet.

Vad gör vi om detta? Kanske i stället för att försöka radera Bitcoin och andra digitala konkurrenter bestämmer vi att det skulle vara bra att ha en kryptocurrency av oss. Kanske kunde vi hitta en uppåtgående ekonomisk uppstart för att beta-testa en för oss. De kan testa denna idé tyst i en mindre högprofilerad del av världen för att se hur det kan fungera. Och om vi kommer att be folk att lita på vår digitala valuta, varför inte bara göra det till en "tillgångsberättigad valuta", helt godkänd och stödd av vårt befintliga globala finansiella banksystem.

Det kommer aldrig att hända, säger du. Inte så fort min vän! Nu går Klickex in i bilden.

Efter att jag gjort forskning för min bloggsida om potentiell framtida monetär systemändring, lade jag upp det här lilla objektet: En IMF-godkänd digital valuta?

Det handlar om ett företag baserat i Nya Zeeland (Klickex) som hittills just varit en peer-to-peer digital penningöverföringsspecialist. De har en teknik som tillåter människor i södra Stilla havet att överföra pengar till mycket lägre kostnader än att använda traditionella pengaröverföringstjänster. De har varit en stor hjälp till unbanked personer som behöver skicka pengar till släktingar eller andra och var tvungna att betala mycket höga avgifter för små överföringsbelopp.

Men det är inte allt Klickex har varit upp till. I november gjorde de ett pressmeddelande om en ny "asset backed cryptocurrency 2. 0". Tillsammans med det var en mycket intressant 7 minuters video där de presenterade den här nya idén på FinovateAsia 2013. // www. finovate. com / asia13vid / klickex. html

Ok, det är trevligt, men det finns många startups. Vad gör Klickex annorlunda?

Kanske det här. Klickex verkar ha uppmärksammats av några intressanta aktörer i det befintliga globala banksystemet.Tidigare 2013 fick de priset för bästa start på Innotribe Challenge. Gissa vem sponsrar den priset. Det är SWIFT. En nyckelpartner i det befintliga globala banksystemet.

Klickex VD Robert Bell hade detta att säga till Bank Innovation "SWIFT älskade att vi vill skapa en ny global centralbank för att eliminera globala valutakursrisker och kostnader … och har redan gjort det i Stillahavsområdet med FN: s kapitalutveckling Programfinansiering. " // bankinnovation. netto / 2013/09 / klickex-named-top-start-at-swifts-innotribe-challenge /

Ursäkta mig. Såg jag det rätt? SWIFT älskar sin idé att skapa en ny global centralbank? De har redan gjort det i Stillahavsområdet med FN-finansiering? Intressant.

Lite mer forskning visade upp det faktum att Världsbanken har sagt några fina saker om Klickex i samband med deras befintliga penningöverföringsteknik. Den används tillsammans med Digicel Mobile Money i södra Stilla havet. Det verkar som om deras förmåga att nå ut till de unbanked och lägre avgifterna för att de har fått godkännande hos några högprofilerade globala institutioner.

I november 2013 informerar de oss i videon ovanför att de har testat den här "tillgångsbaserade valutan" för ett tag nu. Och de uppenbarligen uppmärksammar några vänner på höga ställen som SWIFT, IMF och FN.

Deras investeringsprofil på Finovate2013 listar följande viktiga investerare: SWIFT, EU, AusAID, FN: s kapitalutvecklingsprogram (UNCDP / PFIP), HM NZ Treasury, Private Investors, Friends and Family & Management.

De nämner också dessa viktiga partnerskap: SWIFT & FN: s kapitalutvecklingsprogram.

Så låt oss sammanfatta. Här har vi en liten finansiell tech start som kör en till synes rutinmässig affärsmodell. Det hjälper fattigare unbanked personer att förbättra möjligheten att överföra pengar med låga avgifter.

De har dock en ny produkt. Det är en tillgångssäker cryptocurrency. Det arbetar med godkännande med några mycket höga globala institutioner för att fungera INSIDE det befintliga banksystemet. De säger att godkännandeprocessen för sin valuta tar 6-60 veckor i olika länder.

En del kontakt jag hade med Klickex övertygar mig om att de är ett företag för att hålla koll på framtiden. Bitcoin-användare kan finna det här värt att följa för att se vad som utvecklas. Men om deras GSD (Global Stability Dollar) verkligen blir en "global digital reservvaluta" som är stödberättigad och etablerad godkänd, misstänker jag att vi alla vill hålla ett öga på det.