Hackare hävdade siffror $ 31 miljoner ut av tether, kör ytterligare spekulationer om cryptocurrency

Week 2, continued (April 2019).

Anonim

Tether, en cryptocurrency som knyts 1 till 1 till US-dollar, hävdades hackat i veckan till 31 miljoner dollar.

Tether-funktioner för att konvertera US-dollar till en typ av kryptokurrency. Projektets token (USDT) är knuten till dollarn och används i börshandel. Tanken bakom Tether är att istället för att sälja din bitcoin eller annan symbol för en fiat-valuta kan du konvertera den till USDT, och antingen hålla den i USDT eller överföra din USDT till en annan utbyte och använd den för att köpa tokens där.

När det gäller utbytena tillåter USDT att handla i något som liknar dollar utan att de behöver ha ett bankkonto.

Tether fungerar på "Omni Layer Protocol", som själv opererar ovanpå Bitcoin-nätverket, och använder Bitcoin-adresser. Enligt ett blogginlägg på projektets hemsida skickades USD 31 miljoner USDT till en obehörig Bitcoin-adress den 19 november 2017.

I blogginlägget noterade Tether också att den släppte en ny version av Omni Core-programvaran som användes genom utbyte och plånböcker för att stödja USDT-transaktioner och därigenom genomföra en tillfällig hård gaffel till Omni-laget. Som ett resultat fryser de drabbade tokens på plats, vilket gör dem i grunden värdelösa till hackaren.

"Vi uppmanar starkt alla Tether-integratörer att installera denna programvara omedelbart för att förhindra att myntet kommer in i ekosystemet," skrev Tether och tillade att "några tokens från angriparens adresser inte kommer att lösas in. "

Några utbyten, som Kraken, har slutat trading USDT tillfälligt medan de uppgraderar till den nyare mjukvaran.

Heisten gjordes i tre separata USDT-transfereringar från Tethers kärnkasmässiga plånbok i mängderna 23 000 000; 7, 900, 000; och 500 000 USDT. Det är oklart varför hackaren inte flyttade alla pengar på en gång.

Förutom de andra börserna handlas USDT på Bitfinex, en utbyte som förlorade 119, 756 BTC (värd 72 miljoner dollar vid tiden) i ett hack som ägde rum för ett och ett halvt år sedan.

Nyheter från Tether-attacken kommer på en tidpunkt när vissa - särskilt bloggaren "Bitfinex'ed" - ifrågasätter om USDTs utfärdas utan stöd av faktiska dollar. På samma sätt har det spekulerats att Tether används vid eventuell marknadsmanipulation för att driva upp priset på bitcoin.

USDTs nuvarande marknadsvärde är cirka 673 miljoner USD. Om pengarna stöds av reala reserver, skulle Tetras krav, att projektet skulle ha minst så mycket på sitt bankkonto i Taiwan.

Tether publicerar ett bankkonto saldo på webbplatsens OH-sida, men i den juridiska delen av webbplatsen säger företaget att det inte är nödvändigt att byta USDT för dollar.

"Det finns ingen avtalsrätt eller annan rättig eller rättslig fordran mot oss att lösa in eller byta ut dina pengar för pengar.Vi garanterar inte någon rätt till inlösen eller utbyte av Tethers av oss för pengar, säger Tether.

Projektets webbplats har varit upp och ner sporadiskt, sedan hacken. Ett arkiv på webbplatsen finns här.


Korrigering 23 november 2017: En tidigare version av denna historia som felaktigt anges Tether skulle lösa in lösenord för fiat när som helst. Tether hävdar att det inte är någon laglig skyldighet att byta token för fiat. En korrigering har gjorts för att återspegla detta.