Har denna Ethereum Classic Developer löste bevis på insats?

Governors, Senators, Diplomats, Jurists, Vice President of the United States (1950s Interviews) (Juli 2019).

Anonim

I strävan efter ett tillförlitligt bevis på stavalgoritmen utvecklar IOHK VD och Ethereum Classic utvecklare Charles Hoskinson tror att hans företag har gjort ett genombrott.

Charles Hoskinson var en av de ursprungliga grundarna och den ursprungliga vd för Ethereum, men lämnade projektet före Ethereums officiella lansering 2015. Tillsammans med en annan Ethereum-veteran fortsatte Jeremy Wood, Hoskinson till Input / Output eller IOHK, en forsknings- och utvecklingsföretag dedikerat till kryptografisk forskning och arkitekturen i digitala valutor.

Sedan Ethereum Classic delades från eterum blev Hoskinson involverad i det förra. Han tillkännagav nyligen "Grothendieck Team", ett nytt utvecklingsteam dedikerade till den digitala valutan och det smarta plattformsprojektet.

Under tiden har IOHK, som samarbetar nära universitetsakademiker, arbetat med ett bevis på stavalgoritmen som heter "Ouroboros. "De flesta digitala valutor - inklusive bitcoin - bygger på bevis på att minarbetare arbetar för att nå överens om ledarens tillstånd, ett bevis på stavsystemen når ett samförstånd som röstats upp av myntinnehavare.

Bevis på insats har beaktats och experimenterats i flera år nu, som vissa tror att det kan vara överlägsen bevis på arbetet.

"Den uppenbara fördelen med bevis på insats över bevis på arbete är att det inte kräver att minare ska bränna energi, vilket gör det mycket effektivare", berättade Hoskinson för Bitcoin Magazine. "Men det finns fler fördelar med det. Det möjliggör till exempel nästa generations styrsystem, så att intressenterna kan ange deras preferenser på hårda eller mjuka gafflar. "

Ouroboros

Ouroboros utvecklades av professorer Aggelos Kiayias, Alexander Russel och Roman Olynykov, liksom Bernardo David.

I Ouroboros produceras nya block av slumpmässigt utvalda myntinnehavare, baserat på en sannolikhet som står i proportion till deras andel. Detta realiseras genom en sorts lotteri, som placerar myntinnehavarna i dedikerade tidsluckor som indikerar sin tur att producera ett nytt block för att uppdatera blockchain. Om en myntinnehavare inte producerar ett block inom sin utsedda tidslucka, är deras tur enkelt överhoppad.

Den viktigaste utmaningen för något bevis på stavsystemet är känt som "ingenting på spelproblemet". "Om blockchinen gafflar till två eller flera konkurrerande kedjor, är den optimala strategin för varje mynthållare att förlänga varje gaffel. På så sätt får det sin blockbelöning oavsett vilken gaffel vinner eller flera blockbelöningar om flera kedjor fortsätter att existera.

Men detta är också i strid med ett centralt designmål för blockkedjor: incitamentet för alla att konvergera på en enda kedja.

Med tanke på Bitcoin Magazine sa Kiayias att detta till stor del löses av en ny lösning för att uppnå slumpmässighet för lotterierna. Detta borde göra sannolikheten för intressenter att framgångsrikt förhindra kedjan försumbar.

"Föreställ dig att du har en första befolkning av intressenter," sade Kiayias och förklarar hur denna slumpmässighet uppnås. "Kort före systeminitialiseringen utförs en första lotteri för att välja en kommitté. All denna information blir en del av genesis-blocket och protokollet startar. Den ursprungliga kommittén ansvarar för att främja blockchain första gången och kör ett säkert multipartyberäkningsprotokoll som realiserar ett offentligt observerbart "fyr". "Det är den här fyren som genererar slumpen för lotteriet. "

När denna lotteri har valt en första omgång av vinnare och blockchainen är igång, upprepas denna process. Detta kallas en ny "epok". "

" I slutet av den första epoken beräknas fröet för den andra epoken och en ny "genesis" -information beräknas, "sade Kiayias. "Det här ingår det beräknade fröet för beräkningsprotokollet med flera partier och en intressentdistribution som återspeglar stavskift från den ursprungliga intressentuppsättningen. Protokollet fortsätter på samma sätt från epok till epok. "

Samtidigt som vi noterar att Ouroboros är bevisligen säker - en matematisk metod för att bevisa ett protokoll fungerar som avsett - Hoskinson tillade att detta inte betyder att alla utmaningar som gäller bevis på spel är helt lösta.

Skalning Ouroboros till en global användarbas kommer att kräva ytterligare forskning och teknik, sa han, men det är inte alltid möjligt att släppa sig ur konsensusprocessen för att säkert ansluta sig senare.

Ethereum Classic

Ethereum har alltid planerat att byta till ett bevis på spel på någon tidpunkt i framtiden, med ett protokoll som ännu inte är färdigt att beteckna "Casper. "

Även om den ursprungliga planen för Ethereum Classic var att kopiera Ethereum i varje steg i utvecklingsprocessen blev det snart klart att många i samhället föredrog att projektet skulle ta sin egen väg. Den föredragna konsensusalgoritmen, oavsett om det är bevis på insats eller bevis på arbete, har alltid varit ett centralt ämne i den debatten.

För närvarande verkar det som om Ethereum Classic-gruppen i allmänhet är positiv till bevis på arbete, och kommer troligen att hålla sig till den beprövade och testade konsensusalgoritmen under överskådlig framtid. Projektet, som nyligen försvann för att diffusa den så kallade "svårighetsbomben", som säkerställer att man håller fast vid ett bevis på konsensusalgoritmen för arbetet, är ett alternativ.

Trots Hoskinsons engagemang med Ethereum Classic verkar det osannolikt att projektet kommer att anta IOHKs Ouroboros.

"Och det är bra. Vi borde inte bli kär i en idé, sade Hoskinson. "Samtidigt som jag tror att Ethereum Classics konsensusalgoritm," Ghost "måste avlägsnas eller förbättras, kommer att hålla fast vid bevis på arbete att skilja oss från Ethereum, så de två projekten kan komplettera varandra istället för att konkurrera. Detta kan också hjälpa Ethereum, eftersom gruvarbetare kommer att ha en plats att gå när de gör omkopplaren, vilket skulle göra övergången lättare. "

För mer information om Ouroboros, besök IOHKs hemsida och vitbok och dess GitHub-sida.