Hur man slipper någon blockchainexponering i din portfölj

HUR DU SLUTAR SAKNA NÅGON (Maj 2019).

Anonim

Under det gångna året har det varit förmögenheter med att vinna investeringar som bitcoin, eter och rippel. Och ändå vet många inte hur man köper ett enda bitcoin. Om du är ny på digitala tillgångar kan du kanske hitta en kranadans bara för att få pengarna i, mellan digitala plånböcker, nätutbyten och tvivelaktiga bestämmelser. Om du är förvirrad av blockchain-tekniken och känner dig bekvämare med dina pengar på traditionella marknader, finns det företag du kan investera i för att få tekniken i din portfölj. Företag som IBM och Microsoft satsar tungt på blockchain tech, och positionerar sig som ledare för Internet för allt.

Här är några kända, börsnoterade företag som har investerat i blockchain-teknik:

Microsoft (MSFT) , Nasdaq

Microsoft har sponsrat blockchain-tekniken och är nu en grundare av Enterprise Ethereum Alliance (EEA), tillsammans med dussintals andra företag, inklusive JP Morgan och Toyota. Alliansen bildades för att skapa standarder för Ethereum i företagsanvändningsärenden och att samarbeta för en blockchainbaserad online-marknadsplats. Microsofts Azure cloud computing serviceplattform stöder också Ethereum, som erbjuder Blockchain-as-a-Service (BaaS) verktyg för apputvecklare.

Citat i MIT Technology Review, Marley Gray, som leder Microsofts blockchain-ansträngningar, sa: "Vi ser en enorm möjlighet här. Enterprise-scale och enterprise-grade infrastruktur kommer att vara avgörande för denna finansiella infrastruktur som kommer att vävas med blockchain under de närmaste åren. "

Eftersom Microsoft lägger till utvecklingsverktyg och branschkompetens bör dess tidiga satsningar på blockchain tech växa under de kommande åren. Aktien sitter nu vid en 52-veckors hög i $ 72-serien, med en efterföljande årlig utdelning på $ 1. 53 per aktie.

IBM (IBM), NYSE

Med ett annat tillvägagångssätt har IBM anslutit sig till Hyperledger i sin förlaga på blockchain. Styrs av företag, Hyperledger har fem blockchain och distribuerade ledgerprojekt i inkubation. Den som IBM investerar mest i kallas Fabric, ett blockchain-lager för företagslösningar, som också har stöd från företag som Accenture, Airbus, American Express, CME Group, Intel och andra.

IBM fokuserade 2016 specifikt på att introducera blockchain-teknik till företagets artificiellt intelligenta dator med namnet Watson. Potentiella tillämpningar omfattar maskin-till-maskinkommunikation och betalningar, maskinens självdiagnostik och maskinens självlärande.

I likhet med Microsoft Azure-utvecklingsplattformen erbjuder IBM också blockchain-byggverktyg för företag. Aktierna i IBM handlar nu omkring 152 dollar, med en efterföljande årlig utdelning på 1 dollar. 40 per aktie.

Overstock. com (OSTK), Nasdaq

2014, överstock.com startade en VC-fond för att hantera investeringar i företag som utnyttjar blockchain-tekniken. Den namngivna Medici Ventures ägs nu av en andel på 2,5 procent i Factom, som kan bli ett ledande datahackföretag. Och i april 2017 investerade Medici $ 428 000 i Bitcoin Company Ripio, en ledande digital plånbok och utbyte i Argentina. Medici har också investerat i flera plattformar relaterade till aktiehandel.

Overstock. com VD Patrick Byrne har länge varit en förespråkare för Bitcoin och blockchain-teknik. År 2016 tillkännagav han en ny dotterbolag blockchain-baserad aktiehandel plattform som heter t0, vilket han anser kunna revolutionera aktiehandel. t0 kombinerar kryptografiskt säkrade distribuerade ledgers med befintliga marknadsprocesser för att minska tid och kostnader och öka öppenhet, effektivitet och revisionsförmåga.

Medici fortsätter att investera i lovande blockchain startups. Bolagets aktiehandel handlar om $ 14. 50-serien med en marknadsandel på endast 363 miljoner dollar.

FastForward Innovations (FFWD. L), Londonbörsen

FastForward Innovations är ett VC-företag som investerar i nya teknologier. I 2015 gjorde FastForward en investering på 279 000 kr ($ 431 300) i Factom, som år 2016 uppskattades till 560 000 kr (709 800 USD) efter en annan framgångsrik finansieringsrunda. I den senare omgången fanns pengar från den välkända investeraren Tim Draper, som sade: "Regeringar behöver också bättre säkerhet från hackare, och blockchain använder dem av bättre säkerhet än vad de för närvarande har. Jag tror att Factom-teamet har möjlighet och potential att bygga ett företag som är större än Oracle och Palantir och IBM kombinerat. "

FastForward investeras också i digitalt spel, bärbar teknik och online media. Bolagets aktiehandel handlas för närvarande till £ 12. 65 ($ 16, 24).

Bitcoin Investment Trust (GBTC), OTC

Om du vill ha exponering för bitcoin och endast bitcoin, kan du köpa i Bitcoin Investment Trust via ditt traditionella mäklarkonto. En finansiell produkt av Grayscale, som ägs av Digital Currency Group, GBTC, är avsedd att spåra marknadspriset bitcoin på uppdrag av investerare, som då inte behöver köpa och säkra bitcoins för sig själva.

Fondens bitkoins hålls i djupa lagringsvalv med Bitcoin Company Xapo, där de skyddas av intensiv kryptografisk och fysisk säkerhet. Med 390 miljoner dollar i förvaltade tillgångar har fonden en marknadsandel på 882 miljoner dollar på Yahoo Finance. Nyligen har fondens pris stigit över marknadspriset för bitcoin, vilket visar en aktiv efterfrågan på ett investmentbolag för bitcoin. För närvarande handlas på $ 516, är GBTC upp från $ 101 för bara sex månader sedan.

Blockchain Capital

Om du inte vill byta i digitala tillgångar men inte vet vilka projekt att investera i, erbjuder Blockchain Capital ett intressant sätt att spela detta utrymme. Investerar sig i "First Ever Digital Liquid Venture Firm", Blockchain Capital investerar i lovande blockchain-projekt och de plattformar som stöder dem, och nu har det som ser ut att vara en stark portfölj.Deras innehav inkluderar branschledare Blockstream, Bitfury, Coinbase, Ripple, ShapeShift, BitPesa och mer.

Det som är unikt om Blockchain Capital är att de har sin egen digitala token kallad BCAP, vilket representerar en indirekt del av icke-rösträttintresse i sin Digital Liquid Venture Fund. Genom att köpa BCAP-tokens kommer du att äga en andel av fonden för de företag som Blockchain Capital investerar i. När fonden släppte dessa tokens till allmänheten tidigare i år sålde hela erbjudandet om 10 miljoner BCAP ut på mindre än sex timmar, höja totalt $ 10 miljoner USD till $ 1 per token. Idag handlar token på Liqui. io för $ 2. 25.

Denna artikel är endast avsett för allmän information och bör inte tas som investeringsrådgivning. Investerare bör göra sin egen due diligence och samråda med en kvalificerad skatt / investering professionell innan du försöker göra något som beskrivs i denna artikel.