Humaniq syftar till att hantera hinder för ekonomisk integration med Blockchain App

What is Humaniq? (Juni 2019).

Anonim

2014 World Economic Forum rapport, det finns två miljarder unbanked människor runt om i världen som inte har tillgång till banktjänster. I Sydostasien har endast 27 procent av regionens 600 miljoner människor ett bankkonto, medan det i fattiga länder som Kambodja är bara 5 procent, enligt en annan rapport utfärdat 2016 av KPMG.

Det är dock i dessa länder att mobiltelefonanvändningen ofta är hög. I Afrika söder om Sahara av de 350 miljoner vuxna som saknar ett bankkonto rapporteras 155 miljoner att ha en mobiltelefon. I Indien nådde antalet mobilabonnenter en miljarder milstolpe i januari i januari, enligt en rapport från Forbes, som avslöjar stora möjligheter att bygga på sin ekonomiska integration. Med mobiltelefoner kostar ofta inte mer än $ 20-30 i låga slutet, mobilbank blir ett lönsamt alternativ.

Humaniq lanserades 2016 och är utformad för dem som inte har identifiering, med mobilappen som använder ett nytt ryktekoncept baserat på ansiktsigenkänning för identitetshantering. Den fjärde generationen mobilbanken är baserad på Ethereum blockchain och försöker hantera det globala problemet med ekonomisk utestängning för dem som inte har bankkonton. Det är inställt på att starta den första versionen av sin mobilapp på iOS och Android.

Inledningsvis är alfaversionen av ansökan endast på inbjudan till 1 000 personer; Men de förväntar sig att genomföra en global rollout i oktober.

Med tanke på Bitcoin Magazine , sade Alex Fork, grundare av Humaniq, att när han pratade med grundare av eterum Vitalik Buterin vid en konferens förra året blev han slagen av hur blockchain-teknik kan vara en lösning för att förbättra de missgynnade människornas liv. Efter att ha sett att det nuvarande systemet inte fungerar bestämde sig Fork för att skapa sitt eget verktyg.

"Obanerade människor har svårt att använda bankerna av tre huvudorsaker: brist på ID, brist på minsta medel och geografiskt avstånd till närmaste avdelning," sa han. "Vi använder ansikts- och röstigenkänningsteknik för ny användarregistrering. "

Hur det fungerar

Användare måste slutföra bioidentifieringsprocessen, som tar ungefär 20 sekunder och kräver inte ett pass eller e-post. Med hjälp av en smartphone tar de ett foto av sig själva, spelar in en video av dem som ler och grinning och uttalar den slumpmässigt valda texten som visas på skärmen för att spela in sina röster.

Med hjälp av moderna ansiktsigenkänningssalgoritmer för neurala nätverk, säger Humaniq att det kan identifiera en användare med otrolig noggrannhet.

"Vårt användargränssnitt är inte alls tungt, utan det är fokuserat på att använda bilder som ger tydliga instruktioner även om användaren har låg läskunnighet, säger Fork.

Humaniq erbjuder också användare en initial insättning av Humaniq tokens (HMQ) när de passerar bioidentifieringsprocessen.Det kommer också att stödja bitcoin och eter. HMQ-token kommer att användas som ett bytesmedium för användare på plattformen, där de kan få betalt för uppgifter av tredje parts tjänster som kopplar in i Humaniq som försäkring, datasäkerhet, småföretagslån och pensioner. Fork säger att HMQ redan har godkänts för handel på flera cryptocurrency exchanges, särskilt SpaceBTC, och att eftersom detta är första gången deras målanvändare kommer att uppleva digitala valutor ville de ge något som var enklare än bitcoin eller eter för att få dem igång .

Med hjälp av HMQ-tokens kommer fröet ekonomin i det ekonomiska ekosystemet, så att det kan växa snabbare, säger Fork. Eftersom Humaniq ser till att mikrotransaktioner kommer att bli de vanligaste, är bitcoin kostnadskänsligt för att se en ny ekonomi. Dessutom har bitcoin problem med transaktionsbehandlingshastigheten och avgifterna som är kopplade till det, men Fork säger att han inte bestämmer valutan ut.

"Humaniq tillåter absolut bitcoin som betalningsmetod mellan parterna i vårt nätverk och vi förutser att den används som en form av förmögenhetslagring för användare när de har byggt upp tillräckligt med kapital för att göra det värt. "

Fork anger att storleken på nätverket är den primära drivrutinen för symbolvärdet. För ICO-scenen, som kommer att äga rum den 6 april, kommer de att vara bundna till värdet av eter som riktmärke, men när projektet går live, bestämmer marknaden sitt värde.

"Efter ICO är det enda sättet att skapa nya tokens för nya användare att registrera sig och vi har ett lock på det maximala antalet tokens, så när nätverket har betalat ut alla mynt kommer deras värde att gå upp på grund av ekonomin av knapphet ", tillägger han.

Eftersom mynt inte kan brytas av pooler är det ingen rädsla för att en handfull organisationer kommer att dominera ekonomin.

Tjäna Tokens

Användare kommer också att ha möjlighet att tjäna fler tokens genom att utföra enkla uppgifter med hjälp av appen. Detta kommer att göras på ett antal olika sätt, t.ex. att verifiera information om geografiska platser för att förbättra google maps, gå igenom webbplatser och kontrollera om länkarna fungerar eller modererar kommentarer och videoklipp på YouTube.

Med pengar som kommer in från företag och privatpersoner som begär jobbet ska de erbjuda en uppgift och den valuta de vill betala för det i exempelvis HMQ, bitcoin eller eter. Användare väljer sedan den uppgift de vill göra, samtycker till ett pris med sökanden och när uppgiften är fullbordad på ett tillfredsställande sätt, får de betalt.

"De flesta av dessa uppgifter är mycket låga löner, men de utgör en betydande möjlighet att tjäna inkomster för personer som kan tjäna mindre än $ 1 000 per år i motsvarande valuta", säger Fork. "En extra $ 30-60 per månad är enorm för dem. "

Med över tre miljarder människor som bor på mindre än 2 dollar. 50 per dag, och minst 80 procent av mänskligheten lever på mindre än 10 dollar per dag, ökar inkomstskillnaderna, skrev Fork i sitt vitbok.

Metcalfes lag

Fork säger att när människor ser att de kan tjäna riktiga pengar och delta i den globala ekonomin, kommer de att visa denna app till andra och få dem att använda den också.

"Det är Metcalfes lag, eftersom värdet av ett nätverk växer oproportionerligt större när nätverksstorleken växer," sa han.

Gaffeln är angelägen om att stressa att Humaniq inte är en söt app som är en lösning på jakt efter ett problem. Efter att ha besökt slumområden i Indien vet han att folket där är fattiga, men inte inkompetenta eller oklara.

Humaniq kommer att starta sin initiala myntutbud (ICO) den 6 april när de sponsrar en startkonkurrens på BlockShow Europe 2017 i München. De har redan höjt över 110 000 dollar i bitcoin och eter under deras pre-ICO crowdfunding i en december-kampanj och slog sitt mål på $ 68 000 som gick mot utvecklingsprocessen för appen och webbplatsutveckling och deltagande i konferenser.