Hyperledger och Linux för att erbjuda en massiv öppen online blockchain-kurs

Keynote: Introducing Hyperledger by Brian Behlendorf, Executive Director, Hyperledger Project (Maj 2019).

Anonim

Hyperledger, det internationella blockchain-samarbetet mellan företagsgiganter och unga nystarter i samarbete med Linux Foundation, lanserar en ny, fri Massiv Open Online Course (MOOC) för att möta den snabbt accelererande globala efterfrågan på blockchain-utbildning.

Den takt som den "röda heta" blockchainteknologimarknaden utvecklas och ökar i popularitet gör det svårt för det etablerade utbildningssystemet att följa efterfrågan.

I ett meddelande sade Brian Behlendorf, VD för Hyperledger:

"Intresset för blockchain-teknik exploderar. Programutvecklare, produktgrupper och företagsledare är alla desperat ivriga att ta reda på hur denna teknik kan lösa real- världsproblem.

"Den här introduktionskursen är noggrant utformad för både icke-teknisk och teknisk publik, för att få alla att komma vidare på inlärningskurvan och komma igång med det på egen hand. Linux Foundation, som ansvarar för utbildning och certifiering av fler utvecklare i öppen källkod än någon organisation i världen, tillsammans med det globala open source-samhället, syftar till att lösa de svåraste tekniska problemen genom att skapa det största gemensamma teknologin i historia.

MOOC kommer att ligga på edX. org-webbplats, en gratis onlineutbildningsplattform som startades av MIT och Harvard University 2012. Platsen är nu en samarbetsinsats från mer än 50 högskolor och högskolor, inklusive Cornell, University of California Berkeley, Sorbonne, McGill, Juilliard, The University of Hong Kong, Oxford, Notre Dame, Tokyo University och University of Toronto.

MOOC är utformad för tekniska och icke-tekniska publikationer

Vissa universitet, till exempel University of Edinburgh, MIT, Stanford, University of California Berkeley och Princeton University, har redan börjat erbjuda kurser i blockchain-teknik och kryptokurser på college nivå, medan en ny Blockchain University skräddarsy sina kurser för professionella som vill uppgradera sin kunskap. Universitetet i Nicosia på Cypern erbjuder världens första MSc i Digital Valuta. Men dessa kurser är utformade för post-secondary och graduate kunskapsnivå marknader.

Hyperledger's MOOC är däremot inrättat för både nybörjare och utbildade utvecklare, och innehåller en introduktion till Hyperledger-organisationen och dess viktiga företag blockchain-plattformar, bland annat Hyperledger Fabric och Sawtooth.

Det täcker nyckelfunktionerna i blockchain och distribuerad ledgerteknologi, nuvarande Hyperledger-projekt och allmänt användningsfall, och skillnaderna mellan olika typer av Hyperledger-projekt inom områdena finans, bank, Internet, saker, försörjningskedjor och tillverkningsteknik.

Kursen innehåller hur man installerar Hyperledger Fabric och Sawtooth ramverk och hur man bygger enkla applikationer ovanpå Fabric och Sawtooth ramverk.

I ett uttalande noterade EdX VD och MIT professor Anant Agarwal:

"Hyperledger och blockchain är två nyckelkompetenser som efterfrågas alltmer i dagens digitala värld. Vårt globala samhälle av elever har berättat att de söker kurser för att hjälpa dem att få de karriärrelaterade färdigheter de behöver för den moderna arbetsplatsen. Vi är stolta över att återigen samarbeta med Linux Foundation för att erbjuda en kurs på detta populära efterfrågade ämne som kommer att ge de byggstenar som behövs för att lyckas inom det spännande och snabbt växande området blockchain-teknik. "

Nyckeltal visar att efterfrågan på kryptokurrencyjobb har fördubblats under de senaste sex månaderna och kommer snart att tredubblas från 2016. Arbetsgruppen AngelList rapporterar att jobposterna för kryptocurrency är en av de största möjligheterna att inte starta företag …

Förregistrering är nu öppen. Den kostnadsfria Hyperledger-kursen kommer att bli fullt tillgänglig den 25 oktober 2017 (med möjlighet att lägga till ett verifierat certifikat för slutförandet för 99 USD).