Lag

Hyperledger project hits 100 medlemmar med tillägg av kinas sinolending, gingkoo, zhongchao

Exciting and Large Blockchain projects launching in 2nd Quarter 2018 (Juni 2019).

Anonim

Hyperledger Project, ett open source blockchain-initiativ värd Linux Foundation, har slagit en viktig milstolpe av 100 aktiva medlemmar. Flera nya medlemmar från Kina har gått med i projektet, däribland Dianrong (tidigare SinoLending), Shanghai Gingkoo Financial Technology och ZhongChao Credit Card Industry Development Company.

"Som ett finföretag har Dianrong alltid varit i spetsen för att tillämpa nya teknologier för att finansiera, säger Peng Bi, vice verkställande direktör för teknik, säger i ett uttalande." Medan vår kärnverksamhet förbinder långivare och låntagare på våra jämlikar till-peer-utlåningsplattform är blockchain i sig tillämplig på vår affärsmodell, eftersom det kan möjliggöra anonyma transaktioner mellan två okända parter, lösa förtroendefrågan. "

Dianrong är ett ledande företag inom internet finansiella tjänster i Kina, specialiserat på alternativa finansieringslösningar . Företaget grundades 2012 av Soul Htite, grundare och tidigare teknisk chef på Lending Club. Dianrong rankas numera bland de tre bästa peer-to-peer-utlåningsplattformarna i Kina, enligt en rapport från Wdzj. com och Yingcan Consulting.

Htite har antydit flera gånger på hans företags intresse för blockchain-teknik, där han tidigare påpekade att Dianrong har utvecklat blockchain-applikationer för användning i online-utlåning. Han sa att företaget har åtagit sig att investera mellan US $ 30-40 miljoner under utveckling de närmaste två åren.

Enligt Bi, utöver Dianrong, undersöker Dianrong även andra blockchain-applikationer, såsom konsumentfinansiering, låntagarkrediter och kontraktsintyg. "

När det gäller Ginkgoo ser företaget ut att" utforska hur man betjänar banker med distribuerad ledteknologi i Kina ", säger Bruce Zeng, chef för Gingkoo Blockchain Department." Vi har utvecklat vår egen Starfish och etablerat partnerskap med många blockchainföretag över hela världen. "

Bitcoin Magazine nådde ut till Zeng för ytterligare detaljer om företagets Starfish blockchain, men fick inget svar.

För ZhongChao-organisationen gör det möjligt för företaget att vidareutveckla valuta digitalisering. "Vi tror att det är nästa utveckling av finansiell teknik", säger Yifeng Zhang, VD, Zhongchao Smart Card Research Institute. "Vi kommer att samarbeta med centralbank och finansinstitut för vidareutveckling av industrin. "

Den 29 november har Digital Chamber of Commerce också ingått ett strategiskt partnerskap med Hyperledger. Detta kommer att utnyttja både kammarens offentliga policyexpertise och Hyperledgers tekniska expertis för att ytterligare främja förståelse, acceptans och användning av digitala tillgångar och blockchain-baserade teknologier. Kammaren och Hyperledger kommer att fungera i samverkan med de offentliga insatserna, immaterialrättsfrågor och global regler och teknisk kompatibilitet.

"Ett pro-tillväxtperspektiv mot reglering och industristandarder är några av de största utmaningar som öppen källkodssamfund står inför", säger Perianne Boring, grundare och chef för digital handelskammaren. "Vi är glada att arbeta med de tekniska experterna och open source community vid Hyperledger Project för att ytterligare stödja våra ansträngningar för blockchain industrin. "

Andra medlemmar som nyligen anslutit sig till Hyperledger inkluderar Beijing Botuzongheng Science & Technology Co. Ltd. och Altoros Americas LLC.

Hyperledger Project, som lanserades i december 2015, är en samverkansövergripande insats för att främja blockchain-tekniken genom att skapa en öppen standard för "en ny generation av transaktionsansökningar".

Initiativet stöds av framstående aktörer inom teknik, finans, banker, internet i saker, försörjningskedjor och tillverkningsindustrier. Dessa inkluderar bland annat SWIFT, Deutsche Brian Group, DTCC, IBM, R3 och Thomson Reuters.

"Tillväxten och stödet över hela världen är ett bevis på behovet av ett open source-initiativ, som Hyperledger, som accelererar utvecklingen av blockchain-programvara och system för att återuppfinna industrier", säger Brian Behlendorf, koncernchef på Hyperledger.

Bland Hyperledgers medlemskap kommer 41 procent från USA, följt av Kina med 25 procent, Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) med 20 procent och Asien-Stillahavsområdet med 14 procent.

I år flyttade flera open source blockchain och distribuerade ledgerprojekt till inkubation under Hyperledger - inklusive Hyperledger Fabric, Sawtooth Lake, Blockchain Explorer och Iroha.

I oktober lanserade Hyperledger arbetsgruppen för Hyperledger Healthcare för att främja samtal och förslag till applikationer av blockchain-teknik inom vårdindustrin.