India tar en hand iväg mot bitcoin

97% Owned - Economic Truth documentary - Queuepolitely cut (Maj 2019).

Anonim

Den näst mest befolkade landet i världen går upp på plattan för att överväga Bitcoin och ge den digitala, decentraliserade kryptokurven möjlighet att blomstra innan man reglerar. Med en befolkning på över 1, 232, 530, 000, Indien är en hotspot av potential för tillväxt av Bitcoin valuta och gemenskap. Längst uppe på listan över de mest tech-orienterade nationerna, kommer Indien ta ett steg framåt om Indiens Reserve Bank verkligen tar hand om strategin mot Bitcoin-valutan. När den indiska rupien uppmanar till uppmärksamhet med högre inflationstakter, har Indiens Reserve Bank uttryckt avsikter att öka värdet av rypén och bara hålla ett öga på Bitcoin.

Med hands-off-tillvägagångssätt, har Indiens reservbank givit mer tid till Bitcoin-samhället i Indien att avancera och expandera innan några konkreta riktlinjer införs. Bitcoin-samhället i Indien kan använda denna presentgåva för att utveckla Bitcoin-relaterade företag i utrymmet och utbilda indiska medborgare om de många möjligheterna till ekonomisk tillväxt som är associerade med Bitcoin. Skulle den indiska regeringen införa riktlinjer på vägen kommer Bitcoin-samhället att förberedas.

I USA upplever Bitcoin-samhället en annan berättelse. Tidigt i veckan skickade senatets säkerhetskommitté och regeringskommitté ett brev till olika verkställande organ som sökte mer insikt om de förfaranden, planer och politik som redan finns för att reglera Bitcoin-valutan. Bitcoin-företag i USA har mindre tid att avancera i ett avreglerat utrymme. Lyckligtvis hittills söker den amerikanska senaten klarhet och inte ytterligare regler, men tiden är nu avgörande för Bitcoin-gemenskapen i USA för att skydda mot potentiella restriktioner på vägen.

Medan Bitcoin fortsatte att växa framträdande sedan 2009, skulle den indiska regeringen och i synnerhet Indiens riksbanksbank, RBI, vilja vänta innan de införde några riktlinjer för valutan. RBI-talesmedlem, "Från och med nu tittar vi på och lär oss om utvecklingen i Bitcoins men reglerar inte det. "Vänta och se tillvägagångssättet tidigare har visat mycket mer ljud med teknisk utveckling. När USA: s federala regering tog en "vänta och se" -strategi tillbaka i början av 2000-talet hade Internet i sin tur möjlighet att blomstra och blomstra det.