Introducerar utbytena: coinbase (del 2)

Brian McGinty Karatbars Gold New Introduction Brian McGinty Brian McGinty (Juli 2019).

Anonim

Se även den första delen av denna serie och vår tidigare post på BitStamp

Under de senaste tio månaderna har Coinbase blivit välkänt i USA för att vara en av de enklaste användningsområdena Bitcoin-utbyten där ute. Med hjälp av Coinbase kan alla med ett bankkonto i USA snabbt fylla i ett formulär för att verifiera sitt bankkonto och sedan köpa och sälja bitcoins direkt från sitt bankkonto med några musklick. Vad många människor inte inser är dock att tjänsten bara är en av Coinbase många erbjudanden. Redan innan köpet och försäljningen av Bitcoin-tjänsten fanns, hade företaget en egen uppsättning köpverktyg och Bitcoin plånbok. När köpet och försäljningen av Bitcoin-tjänsten introducerades kunde de båda kombineras i ett komplett BitPay-liknande handelspaket med vilket någon säljare kan acceptera bitcoins och få dem omedelbart konverterade till USD och levereras till deras bankkonto, allt till en 1% avgift. Antagandet har varit långsamt; Coinbase har inget nära de ungefär tiotusentals köpmän som skryts av BitPay, men företaget har haft ett antal framgångar. I februari 2013 började Reddit acceptera Bitcoin genom Coinbase, följt av OkCupid och Humble Bundle i april och nyligen Khan Academy, utan tvekan den ursprungliga föregångaren till "massiva öppna online-kurser" som ses på webbplatser som Coursera idag.

Plånboken

En av Coinbase mest grundläggande erbjudanden är plånboken. Till skillnad från andra Bitcoin plånböcker, som försöker lagra användarens privata nycklar lokalt, förhoppningsvis krypteras med ett lösenord, liknar Coinbase plånbok liknar ett centraliserat "bankkonto" setup än någonting annat. Användarnas bitcoins hanteras av Coinbase själv och företaget tar hand om att använda toppmoderna metoder i plånbokssäkerhet och kylskåp för att hålla pengarna säkra. Många Bitcoin-användare stöter mot en sådan säkerhetsmodell, föredrar att hålla sina privata nycklar till sig själva, men Armstrong tror att många användare, som inte är så bekanta med att hantera sin egen datasäkerhet, skulle föredra det. Med tanke på de otaliga sätten på vilka Bitcoin-användare har haft sina privata nycklar läckta i det förflutna finns det verkligen ett starkt fall för Coinbase lösning - även om en kombinerad strategi baserad på multisignaturtransaktioner skulle kunna vara ännu bättre.

Men den centraliserade plånboken erbjuder också andra fördelar. Först och främst bekräftas Coinbase-to-Coinbase-överföringar omedelbart, som när Coinbase kontrollerar både start och slutpunkt, behöver det inte hända att en verklig Bitcoin-transaktion händer alls. För det andra är systemet mikrotransaktionsvänligt, vilket gör det möjligt för personer (eller sannolikt automatiserade bots) förmågan att överföra pennies i taget utan att betala några mineravgifter. Coinbase arbetar redan med BitWall, en start som tillåter innehållsskapare att ladda användare att komma åt deras hemsida, som den första praktiska tillämpningen av dess mikrotransaktionssystem.Slutligen lade Coinbase till sist en "återkommande betalning" -funktion där användarna kan välja att få en viss summa pengar automatiskt överförd från sina konton till en handlare varje månad, det uppenbara bruket är prenumerationstjänster som webbhotell. Denna funktion var i själva verket väsentlig för att få Khan Academy ombord; Brian Armstrong säger: "de får många återkommande donationer. Folk kan donera en gång, men standardalternativet är återkommande donationer på $ 10 per månad. "

Automatisk återkommande fakturering är något kontroversiell; Vuxenindustrin beror exempelvis på att man registrerar sig för månatliga prenumerationstjänster och sedan glömmer dem för större delen av vinsten och många andra företag försöker få folk att anmäla sig med sitt kreditkort för en "gratis försök" med en klausul dold i användarvillkoren säger att de kommer att debitera $ 95 per månad om inte användaren avbryter försöket manuellt. Som ett resultat har vissa konsumentskyddsmedlemmar tagit fast vid Bitcoins brist på automatisk återkommande betalningsfunktion som en förbättring över det nuvarande systemet och är således död mot eventuella försök att ändra denna (brist på) funktionalitet. Armstrong menar emellertid att användarna finner återkommande faktureringssystem att vara mycket praktiska och många legitima företag kan dra nytta av det. välgörenhetsorganisationer, virtuella privata nätverk och webbhotell, alla favoriter i Bitcoin-samhället blir mycket bekvämare när användarna inte behöver manuellt betala en faktura varje månad. Vidare är Coinbasas tillvägagångssätt, samtidigt som det inte är så "rent" som Bitcoin själv att kräva att användaren manuellt anger varje enskild betalning, fortfarande mycket bättre än kreditkortsystemet. "Uppsidan är att handlaren inte kan initiera en transaktion i sig, kan handlaren inte ändra beloppet och du kan återkalla det, precis som att du kan återkalla åtkomst till applikationer med Facebook", förklarar Armstrong. "Det vi försöker göra är det bästa av båda världarna. "

Den andra stora kritiken är att Coinbase protokoll är proprietär, och människor som använder andra plånböcker har ingen möjlighet att interagera med dem. Detta, erkänner Armstrong, är en svaghet, men han argumenterar för att det för närvarande är det enda sättet att jobba på. Han liknar förhållandet mellan Coinbase och Bitcoin till det mellan Gmail och SMTP. "Email tenderar att komma in i några centraliserade leverantörer", argumenterar Armstrong; "SMTP ger en basnivå för funktionalitet, men tjänster som Gmail lägger till funktioner ovanpå. Men uppåtsidan är att det finns låga omkopplingskostnader. Du kan växla från Gmail till Outlook, och du kan exportera ditt e-postmeddelande. Om vi ​​någonsin gör något för att förlora människors förtroende, kommer din Bitcoin att arbeta med någon annan e-post. "Naturligtvis finns det fortfarande omställningskostnader. om det i en framtida Bitcoin-ekonomi blir återkommande faktureringstjänster som Coinbase vanligt, då skulle köpmännen vara mer villiga att skapa abonnemangstjänster, och den genomsnittliga användaren kan sluta sadelas med dussintals abonnemangstjänster, vilket skulle vara nästan omöjligt att fortsätta betala utan en leverantör av tredje part, och det skulle vara en stor kostnad att byta om Coinbase beslutar att inte inkludera någon form av "export" -funktion.Fördelen med Coinbase är dock att den inte behöver användas som huvudemballage. snarare kan det helt enkelt användas som ett extra kort, med användaren bara lägga till några hundra dollar till sitt Coinbase-konto i taget för att betala återkommande prenumerationer vid behov. Om Coinbase gör någonting för att förlora människors förtroende, är teorin att människor kommer att kunna byta långsamt, en prenumeration i taget. Förhoppningsvis kommer innovationer i det offentliga Bitcoin-protokollet, liksom det senaste betalningsprotokollet, tillsammans med förbättrad plånbokssoftware att göra det möjligt att få någon av denna funktionalitet utan att förlita sig på centraliserade leverantörer alls. för närvarande har Coinbase dock chansen att fylla ett välbehövligt tomrum.

Bells and Whistles

En annan funktion som Coinbase nyligen genomfört är SMS-plånboken, som låter användarna göra de vanligaste åtgärderna, inklusive att köpa bitcoins, sälja bitcoins, skicka bitkoiner till ett annat telefonnummer, e-postadress eller Bitcoin-adress och generera en QR-kod för att ta emot pengar, allt via mobiltelefon textmeddelanden. För närvarande behöver plånboken en dator (eller smartphone) med internetåtkomst för att registrera sig, men snart kommer Coinbase att lägga till en funktion som tillåter användare att registrera sig med sina telefoner ensam. "Så du kan skicka bitcoins till ett telefonnummer till någon som inte har något Coinbase-konto. De kommer att få ett SMS för att låta dem veta hur man skapar ett Coinbase-konto, ställa in en SMS-stift och acceptera dessa bitcoins, säger Charlie Lee, Coinbase-utvecklaren som skapade plånboken. Smartphoneplånböcker för Bitcoin har funnits länge, men faktum är att även nu har många människor fortfarande gammaldags "dump phones" (även känd som "funktionstelefoner") som inte enkelt kan hämta och driva godtyckliga applikationer. "I USA är det bara 45% av befolkningen som har smartphones", säger Armstrong, "och i Indien är det 5%. "Det är viktigt att notera att Coinbases SMS-plånbok för närvarande inte fungerar i Indien. För närvarande stöder den bara Förenta staterna, men Lee skriver: "Vi kommer snart att starta stöd till Storbritannien och Kanada, och vi kommer att arbeta för att stödja så många länder som vi kan. "Coinbase SMS-plånbok är för närvarande den enda tjänsten som tillåter användare i alla länder att göra allt de behöver göra med Bitcoin med inget mer än ett textmeddelandegränssnitt. De närmaste alternativen är Bitcoin-sändningstjänsten Coinapult och den lanserade SMS-plånboken Kipochi. Extremt basala telefoner, utan internetanslutning, kanske inte kan läsa QR-koder, men även de kan använda alla plånbokens andra funktioner som att skicka och ta emot bitcoins. Dessutom, som ersättning för QR-koder, har Lee nyligen lagt till stöd för första bitar, vilket gör det möjligt för användarna att skriva in de första tecknen i en adress och få resten av adressen genom att fråga blockchainen.

Med SMS-plånboken är säkerheten ett stort problem. Sms-meddelanden är kända för att de är lätta att spoofa, så ett telefonnummer i sig bär inte någon signifikant säkerhetsnivå mot alla utom de mest clueless angriparna.För att lindra detta problem tillåter plånboken användarna att ställa in en PIN-kod som de kommer att behöva ange för att göra några åtgärder som påverkar sin balans (t.ex. att skicka pengar), men att få en balans och generera QR-koder är fortfarande lösenordsfri. Tjänsten har också en röstsamtal integrerad. Charlie Lee skriver: "Vi inser att SMS är lätt att spoofa, så det är därför vi behöver röstsamtal och PIN-verifiering innan du kan skicka, köpa och sälja. PIN-verifieringen gör det 2-faktor eftersom du behöver något du har (din sms-aktiverade telefon) och något du vet (din PIN-kod) för att skicka dina mynt. Anfallaren skulle behöva känna till din PIN-kod, spoofa ditt SMS och avlyssna röstsamtalet från oss för att stjäla dina mynt. "För närvarande är röstsamtalet helt enkelt ett annat sätt att ange en PIN-kod (nämligen genom att tala snarare än att skicka den i ett meddelande), men i teorin kunde Coinbase lägga till ett lag av röstigenkänning i autentiseringsprocessen om det visar sig vara användbart eller nödvändigt.

Merchant Tools

Tillsammans med plånboken har Coinbase naturligtvis sin imponerande uppsättning handelsverktyg. Företaget erbjuder nu betalningsknappar, betalningssedlar i BitPay-format, e-fakturor, anpassad kundvagnsintegration och, precis som BitPay och BIPS, möjligheten för handlare att omedelbart konvertera sina inkomster till amerikanska dollar så fort de får dem. För att locka till sig fler köpmän har Coinbase nyligen lagt till ett nytt erbjudande: varje företag får sin första $ 1 miljon i transaktionsvolymen konverterad till fiat gratis. Efter det kommer funktionen att förbli med en 1% avgift, eller handlarna kommer att kunna fortsätta använda Coinbase utan några avgifter alls om de är villiga att behålla sina intäkter i bitcoins.

Den främsta fördelen med Coinbase över BitPay är att verktygen är mer inriktad mot tillfälliga användare. BitPay kräver att handlare ska gå igenom en manuell godkännandeprocess för att kunna använda sin tjänst, vilket ofta tar upp till två dagar. Med Coinbase, som Armstrong beskriver det, "alla är oskyldiga tills de är bevisade skyldiga. Vem som helst kan göra en betalningsknapp. Vi har granskningsprocesser för överensstämmelse, och om folk säljer droger tar vi det ner, så vi litar på men verifierar. " Men vid denna tidpunkt gör Coinbase lite för att annonsera sina verktyg; De flesta av de handlare som anmäler sig till Coinbase är "inkommande intressen", även bland de etablerade Silicon Valley-företagen som har samlat köpverktygen lite reklam. "Vi är egentligen inte ett försäljningsbolag", säger Armstrong. Jämfört med BitPays aktiva marknadsföring, affiliate program för intäktsdelning och vd Tony Gallippis frekventa presentationer vid betalningskonferenser har den tysta strategin inte varit framgångsrik. "Många inser inte ens att vi har handelsverktyg", hämmar Armstrong. Detta förändras dock långsamt. Armstrong letar efter att anställa någon för att fokusera på försäljningen just nu och i slutet av augusti gjorde företaget sitt första stora partnerskapshandelsavtal med eGifter, vilket gör det möjligt för alla att köpa digitala presentkort till 100 stora varumärken, bland annat Barnes och Noble, GAP och Home Depot, med bitcoins - mindre imponerande än BitPays affär med Gyft, men en bra start ändå.Med mer aktiva initiativ som dessa kommer förhoppningsvis Coinbase att bli en mycket kraftfullare kraft på den amerikanska marknaden under de kommande åren.