Irland blir en "landningsplats" för Blockchain Tech

IRLAND BLIR STERKERE - Episode #2 - Norsk Hearts of Iron 4 Gaming Let's Play (Maj 2019).

Anonim

Republiken Irland, som det är officiellt refererad, har en befolkning på 4, 757, 976 enligt 2016 folkräkning. Länets ekonomi växte en respektabel 5,2 procent förra året - en takt som översteg alla andra eurozonen och de flesta officiella prognoser för det tredje på varandra följande året.

Det är dock landets uppstigning som ett epicentrum för blockchain-innovation i Europa som skänker uppmärksamhet. Utmärker detta var blockchain hackathon händelsen som ägde rum i november 2016 vid Dublin City University. Det lockade mer än 150 tekniker och fintech-entreprenörer, som samarbetade om skapandet av nya appar och tjänster med blockchain-teknik.

Förra året såg Travacoin, en irländsk start, uppmärksamhet åt sitt arbete på ett blockchain-baserat kupongsystem som underlättar ett återbetalnings- och kompensationssystem för försenade och avbeställda flygningar.

I början av 2017 lanserade det globala konsultföretaget Deloitte, som arbetar med 90 procent av världens största finansinstitut, sitt nya EMEA blockchain-lab i Dublins "Silicon Docks" -distrikt. Detta fintech- och innovationscenter förenas med ett nätverk av globala laboratorier som inkluderar en på Wall Street i New York. Sammanlagt med Google, Facebook och andra, drivs det av ett team av över 40 blockchain-utvecklare och designers engagerade till avancerad utveckling inom det distribuerade teknikutrymmet. I sin korta existens har Deloitte redan engagerat sig i partnerskap med Irlands Bank och Blockchain Software Developer ConsenSys.

Ett signaturprojekt för Deloitte's blockchain-lab involverade ett samarbete med en grupp intressenter som inkluderade Deutsche Bank, Metzler, Northern Trust, Irish Funds och State Street som deltagare. Detta användarfall med blockchain-teknik för att hantera och övervaka lagstiftningsrapportering resulterade i ett regleringsprotokoll för "bevis för koncept" som registrerar transaktioner och använder smarta kontraktskapacitet för att hantera rapportering, vilket resulterar i ökad öppenhet och ansvarighet.

Reuben Godfrey är chef för Blockchain Association of Ireland, en organisation med huvudkontor i Dublin som syftar till att främja och samordna Irlands talangdjup, driva och entusiasm för att positionera landet globalt som en tanke ledare för blockchain utveckling. Målet är att uppnå detta genom att engagera sig med tillsynsmyndigheter, politiker, lärare, andra ideella organisationer och teknikföretagare, alla med avsikt att styra den offentliga dialogen kring nya blockchaintrender i landet.

I en intervju med Bitcoin Magazine sa Godfrey att ett antal lokala och multinationella företag har producerat goda resultat på ett antal samarbetsprojekt. Det faktum att Deloitte valde Irland som landningsplats för deras EMEA Blockchain Hub, konstaterade han var var en stor förtroende för Irland för att bli erkänd som en global blockchain-spelare.

En stor fråga för närvarande i Irland, säger Godfrey, är tävlingen att anställa programmerare som förstår tekniken. "Det blir uppenbart att det bara inte finns tillräckligt med" experter "för att fylla dessa roller. Under det kommande året till arton månader förutser jag ett växande behov av tvärutbildning av befintlig talang. Under tiden kommer företagen i detta utrymme att behöva grundligt ompröva sina nuvarande tillvägagångssätt. De som misslyckas med att följa upp kan se sin affärsmodell snabbt föråldrade och möta allvarliga störningar från nya startups. "

Godfrey påpekade att blockchain-samhället i Irland fortfarande är något fragmenterat. "Det finns fortfarande ingen vägledning på nationell nivå, så det är upp till oss och andra organisationer, universitet och den privata sektorn att föra samtalet framåt och framkalla en ståndpunkt från policymakers och regulatorer. "

När det gäller den långsiktiga framtiden för blockchain-teknik och bitcoin i Irland, avslutade Godfrey," Jag svarar alltid på samma sätt på det här, nämligen att det är som internet för 25 år sedan. Vi kunde ha förutsagt webens inverkan på, säger utskriftsmedia, men det hade varit mycket svårare att förutse de sociala och politiska konsekvenserna av det bredare sociala medielandskapet Twitter [och] Facebook. Så jag kommer att sluta med att citera Donald Rumsfeld: "Det är kända kända. Det här är saker vi vet att vi vet. Det finns kända okända … Men det finns också okända okända. Det finns saker vi inte vet, vi vet inte. '”