Irs vs coinbase: massiva konsekvenser för bitcoin, digital valuta

Coinbase Losing! Must Turn Over Customers Records To IRS For Massive Bitcoin Fishing Expedition (Maj 2019).

Anonim

den senaste tidningen för Internal Revenue Service till Coinbase, som söker register över kunder som köpt virtuell valuta från 2013 till 2015, har lett till en skymning av medieuppmärksamhet både i USA och hela världen. Denna åtgärd som påverkar Amerikas största Bitcoin-utbyte - förmodligen det mest omfattande svepandet av virtuell valuta för att identifiera brottslingar - har stora konsekvenser för framtiden för ekonomisk integritet och beskattning.

Dokument som arkiveras av IRS-signalen, byråns avsikt att driva både grymma skatteflyktare och små vardagliga användare som använder bitcoin och andra former av digital valuta som ett potentiellt försvinnande för att betala skatt. I John Doe-kallelsen påstår IRS att de har upptäckt tre fall där människor har använt bitcoin för att undvika skatter - två med Coinbase-kunder. Baserat på dessa resultat, IRS. nu antar att många fler människor använder digital valuta för liknande mål.

Denna oöverträffade åtgärd följer en generaldirektör för skatteavdelningen, som skyller på IRS för att inte ha fastställt riktlinjer och vidta aggressiva åtgärder för att ta itu med vad den anser vara olaglig verksamhet hos de digitala valutanvändarna.

Begäran skulle kräva att Coinbase skulle överlämna identitet och fullständiga transaktionsrekord hos miljontals kunder. Företaget svarade omedelbart med ett meddelande om skyddskundens integritet på deras hemsida:

"Våra kunder kan vara medvetna om att den amerikanska regeringen inlagde ett borgerligt framställande igår i federal domstol och begärde att alla kunder från Coinbase U. S. skulle överlämnas över en treårsperiod. Regeringen har inte påstått något fel på Coinbase och dess framställan grundar sig på svåra uttalanden att skattebetalarna kan använda virtuell valuta för att undvika skatter.

"Även om Coinbases allmänna praxis är att samarbeta med riktigt riktade brottsbekämpningsförfrågningar, är vi oerhört oroade över den otillräckliga bredden av regeringens begäran. Våra kunders integritetsrätter är viktiga för oss och vårt lag är i färd med att undersöka regeringens framställan. I sin nuvarande form kommer vi att motsätta sig regeringens framställningar i domstol. Vi fortsätter att hålla våra kunder informerade om utvecklingen i denna fråga. "

Enligt lag krävs Coinbase och andra företag som köper och säljer bitcoins av regulatorer att fånga identifierande information om användare som initierar köp och säljer order på sina plattformar. Eftersom bitcoin-transaktioner i allmänhet inte delar identiteten hos de berörda personerna har spårningen av flödet uppstått som ett bekymmer för IRS. riktlinjer för bitcoin-användare fastställdes av IRS 2014, skatteverket har länge påstått att det inte tar emot information från börser som Coinbase för att säkerställa att rätt skattebetalningar tas.

Denna eskalerande utveckling mellan IRS och Coinbase kan vara ett vattendelsmoment för skattemyndigheternas framtida landskap, både i USA och globalt. Bitcoin-evangelisten och investeraren, Roger Ver, sa till

Bitcoin Magazine : "Det verkar mycket uppenbart att de (IRS) överträffar sin redan alltför breda räckvidd. Det får mig också att känna mig glad att inte vara amerikansk längre och att vara medborgare i ett land med en mycket sundare skattepolitik. " Eftersom de reglerande parametrarna för bitcoin beskattning undersöks är frågor överflödiga om huruvida digitala valutor utvecklas som en föredragen metod för skatteflyktare, med tanke på den globala nedbrytningen som sker på offshore-banker och andra skatteparadis. Skattemyndigheterna kan så småningom hamna i ett utmanande scenario från en övervaknings- och verkställighetssynpunkt, med tanke på den snabba spridningen av digitala valutor som Monero och zCash som har en ökad nivå av integritet, komplexitet och säkerhet. Enligt vissa uppskattningar är antalet onlinemarknadsaffärer över 700 och växer över dagen. Online-webbplatser CoinMarketCap och CoinCap erbjuder en översikt över det expansiva karaktären av det digitala valuta landskapet.

Advokat Adella Toulon-Foerster, som spårar krypto / alternativ valutautövning vid Cogent Law Group i Washington, DC, berättade

Bitcoin Magazine hon tror att IRS: s absurda brett förfrågan är en uppenbar fiskeexpedition som i något slags fria samhälle skulle aldrig ha passerat det raka ansiktsprovet. Hon tycker också att vi är i mörkret när det gäller vad som kommer att hända i händerna på en ojämn rättsväsende som ofta har visat liten hänsyn till rätt process och ännu mindre motvilja mot orimlig sökning och beslag. Men hon säger åtminstone att vi vet om denna särskilda kallelse. "I en era med hemliga program för massövervakning, ser snygga och kika teckningsoptioner och hemliga domstolar som gör att

1984 ser ut som en bedtime-historia, man kan bara föreställa sig hur lite biträdande användare av ekonomiskt privatliv verkligen har, oavsett vad blir känd för allmänheten. " Som sagt, erbjuder hon påminnelsen om att blockchain per definition är en offentligt synlig huvudbok. "Varje transaktion ger en annan tråd med information som kan leda till identiteten hos en bitcoin kontoinnehavare. I slutändan är Bitcoin blockchain som ett jättespel i Sudoku som federal brottsbekämpning har arbetskraft och beräkningsresurser att vinna. "

Perry Woodin, en datortekniker och vd för blockchain governance-företaget Node40, erbjöd ett par pragmatiska lösningar för att förenkla denna skattemiljö. Först säger han, IRS måste klargöra och uppdatera sina skatteriktlinjer så att de är mer smältbara för konsumenten.

"Just nu vill IRS minska nackdelen bland alla dessa personer som har dessa kryptokurser eller digitala tillgångar. Problemet är att jag inte tror att de flesta vet riktigt hur de ska rapportera för att följa.Vägledningen är för närvarande inte särskilt tydlig, särskilt när det gäller hur man beräknar vinster och förluster. "

Denna förvirring knyts till hans andra rekommendation, som föreslår utvecklingen av ett mjukvarusystem eller datorprotokoll som följer eller fastställer vad IRS använder för riktlinjer för överensstämmelse, så att alla användare av eller investerare i digital valuta kan sammanställa en rapportera i slutet av räkenskapsåret.

"Det skulle göra det möjligt för personen att visa orealiserade vinster och förluster från hela sin virtuella valutaportfölj och lämna den till revisorn i ett format som är lätt att förstå, konsekvent och korrekt. Denna nationella standard skulle ge denna information på ett sätt som överensstämmer med de anpassade Portfolio Insight Reports som Node40 tillhandahåller till sina DASH-klienter. "

Trä anser att eftersom den stora majoriteten av alla digitala valutainnehav hålls i bitcoin, var detta en logisk plats för IRS att utöka sina USA: s handläggningsinsatser. "De ville gå efter bitcoin eftersom det är den stora fisken när det gäller att räkna ut hur man arbetar med alla dessa efterlevnadsproblem. När de väl ser bitcoin ut, kommer de bara att tillämpa sina fynd på alla andra digitala valutor. "

Det här är saker som blir lite knepiga, enligt Wooden. "Allt detta är naturligtvis knutet till huruvida en viss kryptocurrency använder en genomskinlig blockchain. zCash och Monero använder en ogenomskinlig blockchain och det betyder att de enda personer som kan verifiera en transaktion på blockchain är parterna i själva transaktionen. Så de här människorna braser tillräckligt för att skjuta den här typen av reglering skulle inte bara behöva använda sig av en ogenomskinlig blockchain, utan skulle bli föremål för att behöva leva ett fullständigt liv av kryptokurrency utan att någonsin kunna betala för fiat-dollar. För att göra det skulle personen riskera att bli flaggad. "

Med tanke på IRS-stödet, rekommenderar Wooden att de som är involverade i innehav eller handel med digitala valutor, eller använder dem för dagliga transaktioner, bör börja noggrant dokumentera sina transaktioner. Så småningom kommer skatteöverensstämmelse att kräva insamling av mer information, och de mer organiserade användarna är vad gäller deras tillgångar, ju enklare saker kommer att vara när den dagen kommer. "Om du bara flyttar tillgångar överallt, kommer det att bli en stor huvudvärk och en riktig mardröm för att följa skattemyndigheterna. "

Bitcoin Magazine nådde ut till Coinbase med begäran om kommentar till denna historia; Vi fick emellertid inget svar.