äR Bitcoin som kärlek?

Jeff & Joels Idolvecka - del 5: Paradise Hotel, kärlek och Zlatan - Idol Sverige (TV4) (Maj 2019).

Anonim

4 Kärlek är tålmodig Det avundar inte, det skrämmer inte, det är inte stolt. 5 Det gör inte illa andra, det är inte självsökande, det är inte lätt ilsket, det håller ingen skiva på fel. 6 Kärlek glädjer inte ondska men gläder sig över sanningen. 7 Det skyddar alltid, lita alltid på, hoppas alltid och alltid uthåller sig. 8 Kärlek misslyckas aldrig. -1 Kor 13 Det har sagts att pengarnas kärlek är roten till allt ont. Grådighet kan enkelt fylla listan över de dödliga synderna för dess påverkan på världen, men pengar, åtminstone vissa typer av pengar, kan också kunna lära oss något om kärlek. Tänk på den generösa kärleken som har gått in i Bitcoin i dess skapande, distribution och implementering. Tänk också på protokollets beroende av människornas girighet att besegra girighet själv. Motivationen av girighet möts med nyfikenhet och till och med välvilja inom gruvgemenskapen. Protokollet själv använder den naturliga girigheten för att skapa tillräcklig gruvtillväxt längs ett kontinuum och väcker oss från denna girighet genom progressiv halvering av blockbelöningarna förutsägbart varje år. Låt oss se hur bra en match de gör på var och en av dem?

Bitcoin är patient.

Även om det ibland verkar som om det finns en förändring i Bitcoin Land, och vi kan bara inte få saker gjort snabbt nog, så är detta vår otålighet, inte någon otålighet hos Bitcoin. Bitcoin är patient; det kommer fortfarande att vara här även om något av våra projekt misslyckas. Protokollet skapades och designades och släpptes och väntar på vår förmåga att ge mening om det.

Bitcoin är snäll.

Bitcoins obegränsade välvilja kännetecknas av begreppet "slumpmässiga gärningar". Det finns ingenstans detta görs mer uppenbart som i Bitcoin-protokollet. Den slumpmässiga fördelningen av blockbelöningar till dem som engagerar sig i Bitcoin är djupt snäll. Detta sträcker sig ut i Bitcoin-samhället. Bitcoin i sina tidiga dagar var och är en slags gåvanekonomi. Det möjliggjorde den "slumpmässiga gärningen" på ett underbart nytt sätt. En stor del av de tidiga transaktionerna var gåvor, och det med Bitcoin att en enkel anonym donation kan bli mycket enkelt gjort, en anonym gåva är en djup vänlighet eftersom det inte finns någon möjlighet till någon återvändande, eller till och med bekräftelse. En enkel presenttransaktion till någon som du aldrig träffat bara för att du gillar någon kod som de skrev eller något de gör är så väldigt lätt möjlig med denna underbara innovation att den har spridit kärlek och glädje genom sin vänlighet över hela världen. Denna vänlighet är inbyggd i de grundläggande elementen i protokollet. Varje transaktion har möjlighet att inkludera en present till dem som beräknar ischerna för att säkra blockkedjan, gruvarbetarna.

Bitcoin avundar inte.

Den utmärkta är inte utsatt för avundsjuka. Bitcoin är nöjd med vad det är. Det hänger inte ihop med någon från enskilda personer till centralbank.Det är självförsörjande genom att det inte ber om att någon ska följa med och ta del av den.

Bitcoin söker inte vad den inte har. Bitcoin ser inte ut att bli Legal Tender, och vill inte tvinga dig enligt rättsstatsprincipen att acceptera det, eller ens överge alla andra transaktionsformer. Bitcoin är övertygat om att vara vad det är.

Bitcoin skryter inte

Mycket av vad som sägs om Bitcoin låter skrymmande. Årets bästa investering, "största innovationen i finansiella instrument", "största utmaning för centralbanken i ett sekel". Vi skulle göra det bra att göra mindre stora krav eftersom vårt experiment växer upp och möter världen. Dessa är dock inte Bitcoins egen skrytning. Bitcoin är i beta, det är vad det är.

Bitcoin är inte stolt.

Det står naket med koden utsatt. En av grundprinciperna för Bitcoin är att den är öppen källkod. Det har alltid varit öppen källkod. Bitcoin-koden är utsatt och ställd för eventuell kritik och detta är dess styrka. Dessa kritik är välkomna och när de är på peka är de uppskattade inte svarade med stolthet. Även om Bitcoin Land är bebodd av folk som är smartare och mer attraktiva än genomsnittet, får sin största gåva anonymt. Själva protokollet

Bitcoin avskyr inte andra

Bitcoin är hedervärdigt; Det är i grunden, matematik. Vad kan vara mer hedervärd än matematik? Dess beräkningar är kända och öppna och exponerade. Det finns ingen kryptering i Bitcoin. Transaktionerna är i allmänhet, de är delade och öppna och framför allt hedervärdiga. Eftersom transaktionerna bekräftas av beviset på arbete som säkrar varje block blir de allt mer hedervärda så att alla kommer att hedra transaktioner, till och med blockbelöningen efter att 100 block har staplats ovanpå.

Bitcoin är inte självsökande

Bitcoin söker inte sin egen. När en offentlig adress har använts är det lämpligt att inte återanvända adressen. Protokollet är inte byggt för att skapa stora butiker av rikedom på någon adress. Ju fler bitcoins transageras till en adress desto exponerad blir adressen och därmed den minst säkra.

Bitcoin är inte lätt ilsket

Det är svårt att föreställa sig känslan av ilska som gäller för Bitcoin. Det är ett försiktigt protokoll. Till och med den konkurrenskraftiga verksamheten i minningen av färsk Bitcoin genom att skapa nya block i blockkedjan skapar samarbete och poolning på samma sätt som vänner kan gå med i en lotteripool och dela vinsterna av att vinna.

Bitcoin behåller inga felaktigheter

Bitcoin håller alla poster och håller den öppen. Bitcoins oro skulle vara de block som är föräldralösa och inte förökas. Dessa block är förlorade för eftertiden. Om inte de har blockerade staplar på dem i ordning och med korrekt beräknade hashar, behålls de inte i blockkedjins rekord. Bitcoin-blockkedjan behåller inga register över dessa förlorade kedjor borta.

Bitcoin glädjer inte ondskan.

Bitcoin är beroende av helheten i matematiken. Det finns många exempel på ondska.Det onda som sökte Bitcoins kärleksfulla omfamning i försök att gömma blir slutligen utsatt och det finns ingen glädje i ondskan. De största onda är de som Bitcoin var utformat för att skydda oss alla: Den smutsiga stölden av produkten från vårt arbete i världen genom att de nationella emittenterna inte konsekvent devalverar vår förmögenhet.

Bitcoin gläds åt sanningen.

När den matematiska sanningen av beviset på arbetsberäkning uppnås, när en tillräckligt svår hash slumpmässigt åstadkommes på ett block för att proklamera sin sanning världen möts det med en glädjande belöning. Denna belöning möts med glädje och snabbt följt av allt fler block och fler och fler belöningar.

Bitcoin skyddar

Säkerheten för varje nyckel som skyddar riket av den minsta mängden Bitcoin, en satoshi, skyddas av samma kryptografiska säkerhet som den största. Även de fattigaste bland oss ​​får samma fördel av matematik. Vi alla är skyddade utan monetär diskriminering från alpakka sällskapshandlare till börshandeln fond. Det finns inga klasser av människor eller speciella privilegier.

Bitcoin trusts

Bitcoin är utformat för att inte kräva att man litar på någon annan än de som är involverade i transaktionen. Det här är nytt. Bitcoin är en ny lösning på ett problem som har förbryllat några av de smartaste sinnena i en generation och lätt löser det bysantinska generals problem. Du behöver inte lita på att min bank kommer att hedra en check, eller att din bank kommer att betala det. Du behöver inte lita på att jag är den äkta ägaren av ett kreditkort, transaktionen ger allt det förtroende du behöver. När Bitcoin-transaktionen är erkänd i blockkedjan kan blockkedjan lita på att du gör som du vill med dem när du presenterar en transaktion för dem undertecknad av din privata nyckel. Att hålla nyckeln är allt förtroende som krävs.

Bitcoin hoppas

Bitcoin-protokollet utformades med hopp om befrielse från artificiella och godtyckliga begränsningar. Vi behöver inte längre vänta på banker och betalningsinstitut för att skapa nya monetära innovationer. Vi hoppas på frihet från de hårda konsumentskyddsstrukturerna och avgiftsstrukturerna. Vi hoppas att bli befriade från en oförutsägbar inflation som beslutade godtyckligt bakom stängda dörrar som drar värdet ur våra besparingar. Vi ger istället oss möjligheten att programmera våra pengar för att uppträda enligt tydliga och öppna regler som bara förändras när alla som påverkas är överens.

Bitcoin bevarar

Bitcoins förmåga att bevara i permanent öppen rekord är oöverträffad av någon annan försök som försökt av människor. Förlängningen av blockkedjan i varje fullständig klient försäkrar den bestående och fortlöpande rekordet av att bevara transaktionshistoriken för varje utbyte sedan starten. Det har skapat en öppen bok bevarad för eftertiden av vad vi gör med varandra.

Bitcoin misslyckas aldrig.

Detta återstår att ses, men hittills så bra.Kärlek vinner. Glad alla hjärtans dag.