Isle of man official: landet kommer att erbjuda frihet att blomstra till bitcoinföretag

The Choice is Ours (2016) Official Full Version (Juni 2019).

Anonim

I mars rapporterade Bitcoin Magazine att Isle of Man vill bli ett ledande Bitcoin-nav. Regeringen på den lilla ön driver fram ett nytt regelverk för att skapa ett äkta paradis för digitala valutor.

Bitcoin Magazine talade med Brian Donegan, chef för verksamheten för digital utveckling och eBusiness på Isle of Man Department of Economic Development. Donegan bekräftade att ön, ett självstyrande brittiskt kronaberoende som ligger i Irländska havet mellan Storbritannien och Irland, är redo för att bli en idealisk miljö för digitala finanstekniska företag, entreprenörer och utvecklare.

"Isle of Man är investment grade och har den perfekta affärsmiljön för att maximera värdet", säger Donegan. "Isle of Man har en överlägsen teknik proposition, utmärkt bandbredd, Tier 3 Data Centers och självförsörjande lokala elnät. "Donegan bekräftade att man, förutom Isle of Man-regeringen, förutom de fördelar med politisk stabilitet och en världsomspännande databehandling och telekominfrastruktur, har för avsikt att erbjuda digitala fintech-företag en tydlig och solid solid lagstiftning för att främja goda affärsmodeller - och hålla tvivelaktiga ut.

"Vi kommer att hålla kriminalitet ute och skydda konsumenten," sa han. Två relevanta rättsakter, "Betalningsverksamheten (Registrerings- och översynsredovisningslagen) Bill 2014" och "Inkomsterna för brott" (Order in the Regulated Sector) Order 2015, "framskrider genom godkännandeprocessen och bör träda i kraft om några veckor .

För ett decennium sedan erkände Isle of Man-regeringen e-gaming som en potentiell strategisk tillväxtsektor, och inrättades en lämplig laglig och finansiell ram för att locka till sig spel och sportspel. Som ett resultat flockade ledande operatörer som PokerStars till ön och idag är en viktig del av den blomstrande e-näringslivet, som står för cirka 19 procent av Isle of Man-ekonomin. Enligt Donegan vill regeringen nu återanvända samma "frihet att flöda" -metoder för Bitcoin och digital fintech och göra ansträngningar för att locka och välkomna inte bara Bitcoin 1. 0-företag som fokuserar på blockchainbaserade finansiella transaktioner, utan även nya Bitcoin 2.0 företag som utnyttjar blockchains teknik för att ta itu med andra affärsmöjligheter.

Donegan redigerar en e-business blogg på den lämpliga titeln "Where You Can" Isle of Man regering webbplats. I det senaste inlägget noterar han att ett kraftfullt blockchain-kluster har dykt upp med några dynamiska start-ups i Isle of Man.

"Den senaste ökningen i krypto 2 0-företag är tydligt bevis på att ett Isle of Man blockchain-kluster också är på väg, säger han. "Denna klustereffekt skapar en formidabel grupp av experter som kan dela sin kombinerade kunskap, kompetens och resurser till Isle of Mans ekonomiska fördel."Donegan tillägger att han har arbetat med olika företag inom denna mycket innovativa sektor för att säkerställa att de har det stöd och den hjälp som behövs för att komma igång på Isle of Man.

Blockchain-entreprenörer kan flytta till Isle of Man och dra nytta av intressanta finansiella och skattemässiga incitament. Alternativt kan de stanna där de är och skapa ett virtuellt Isle of Man-företag genom lokala registrerade agenter och icke-verkställande direktörer. Avdelningen för ekonomisk utveckling kan hjälpa till i processen och kan också ge introduktioner till lokala investerare och riskkapitalbolag för finansiering.