Itbit höjer 25 miljoner dollar, beviljad stadga av nydfs för att fungera nationellt med fdic försäkring

1 DOLLAR VS 100 DOLLAR SLIME | We Are The Davises (April 2019).

Anonim

Idag utbyter den internationella bitcoin detBit tillkännagivande att det hade beviljats ​​ett förtroende charter av New York Department of Financial Services (NYFDS) enligt New York State Bank Law. Detta är den första sådana stadgan som beviljats ​​ett digitalt valutaföretag av NYDFS. ItBit tillkännagav också en framgångsrik slutförande av en $ 25 miljoner serie En finansieringsrunda och utbyggnaden av deras styrelse.

Under den stadga som NYFDS beviljat detBit kan itBit nu acceptera kunder från alla 50 USA-stater i full överensstämmelse med statlig och federal lag.

"Vi har försökt att flytta snabbt men noggrant för att införa vägaregler för att skydda konsumenterna och ge större rättssäkerhet för virtuella valutaföretagare", säger Benjamin Lawsky, superintendent i NYDFS, i ett uttalande.

ItBit tillämpade på NYDFS för en stadga som började i februari 2015. Enligt NYDFS genomförde den en grundlig granskning av itBits anti-penningtvätt, kapitalisering, konsumentskydd och säkerhetsstandarder.

"Vårt uppdrag på itBit har alltid varit att skapa en pålitlig utbyte av institutionell kvalitet, och efterlevnaden av lagstiftningen är en viktig pelare för det uppdraget", säger det till VD och medgrundare Charles Cascarilla i ett uttalande. "Godkännande från NYDFS tillåter oss att fungera som vårdnadshavare för våra kunders tillgångar och utöka våra tjänster till amerikanska kunder - den största marknaden för bitcoinhandlare i världen - och gör det möjligt för oss att göra det med den högsta vårdstandarden som erbjuds av något Bitcoin företag. "

Dessutom har ItBit samarbetat med ett amerikanskt FDIC-försäkrat bankinstitut för att kunna erbjuda FDIC-försäkring på alla fiat-saldon som innehas av amerikanska kunder. itBit har också bekräftat den omedelbara tillgängligheten av sin utbytesplattform till alla amerikanska detaljhandeln och institutionella bitcoinhandlare.

De medel som ItBit har höjt i sin 25 miljoner dollar-serie En runda kommer att användas för att skala verksamheten när den börjar ombord på amerikanska kunder. Tidigare investerare RRE Ventures, Liberty City Ventures och Jay W. Jordan II deltog i rundan, tillsammans med den nya deltagaren Raptor Capital Management, ordförande James Pallotta.

Sammantaget med fondförhöjningen har itBit lagt till tre nya medlemmar till styrelsen: tidigare sen Bill Bradley, tidigare FDIC-ordförande Sheila C. Bair och tidigare FASB-ordförande Robert H. Herz. Bradley tjänstgjorde som U.S Senator som representerade New Jersey 1979-1997 och var medlem i senatfinansieringskommittén. Bair var ordförande för FDIC från 2006 till 2011 och utsågs till en av Time's 100 Influential People. Herz var tidigare ordförande i Financial Accounting Standards Board (FASB) och ligger i styrelserna för Morgan Stanley och Fannie Mae.

Detta meddelande från itBit sätter en ny standard för regleringsöverensstämmelse för digitala valutaföretag.

Detta är en utvecklande historia och Bitcoin Magazine fortsätter att uppdatera den.