Japan anser att man kontrollerar virtuella valutor som konventionella valutaekvivalenter

The Groucho Marx Show: American Television Quiz Show - Hand / Head / House Episodes (Maj 2019).

Anonim

Detta Inlägget är av Krystle Vermes.

Japanska lagstiftare föreslog officiellt att hantera virtuella valutor som betalningssätt den 23 februari, rapporterar Nikkei. Det skulle innebära att virtuella pengar, till exempel Bitcoin, skulle bli den regelverk som motsvarar konventionell valuta.

Lagstiftare inom finansbranschen anser att detta drag potentiellt kan stärka konsumentskyddet och skapa tillväxt i virtuell ekonomi. För närvarande erkänns Bitcoin som & ldquo; ett objekt, & rdquo; men det anses inte vara lika med mer etablerade former av valuta.

De föreslagna ändringarna i definitionen av virtuella valutor skulle innebära att saker som Bitcoin skulle kunna användas för att köpa varor och tjänster. Dessutom skulle de anses utbytbara för lagligt betalningsmedel via handel eller inköp.

Att erkänna virtuell valuta som likvärdig med konventionell valuta skulle emellertid kräva att vissa institutioner skulle registrera sig hos Financial Services Agency.

Det här är inte första gången Japan har undersökt Bitcoin och dess globala användning, vilket framgår av en presskonferens som hölls 2014. Vid den tiden behandlade finansminister Taro Aso hur Bitcoin har behandlats i Japan, liksom runt värld.

& ldquo; Medierna kan betrakta det som sådant, men det är inte en valuta som alla erkänner som valuta, så jag vet inte riktigt huruvida Finansdepartementet eller Finansinspektionen bör ha behörighet över något som inte är en valuta, oavsett om Konsumentfrågor bör ha behörighet eftersom det används av konsumenterna, eller om polisbyrån ska ha behörighet för att ett brott kan ha begåtts, & rdquo; sa Aso. & Ldquo; I Japan är frågan ganska avancerad, så under en längre tid har jag trott att vissa åtgärder kanske måste tas i Japan, fast jag tror att den här tiden har kommit mycket tidigare än förväntat. & Rdquo;

För närvarande finns det mer än 600 former av virtuella valutor som används över hela världen. Den 24 februari håller ett bitcoin värdet på ungefär 47 000 japanska yen.

Som framträdande av virtuella valutor fortsätter att växa, rapporterar Nikkei att monetära myndigheter försöker att införa regler för att ta itu med frågor, såsom penningtvätt.

År 2015 riktade Aso användningen av Bitcoin och andra virtuella valutor i syfte att finansiera terrorism och andra brott.

& ldquo; Jag tror att det var vid G7-toppmötet att diskussionerna gällde behovet av att införa regler för att förhindra finansiering av terrorism, hantera penningtvätt och så vidare, & rdquo; Aso sa. & Ldquo; Vi har samlat mycket information, och jag tror att de faktiska sätten valutorna används måste reflekteras korrekt, och jag tror att studierna måste fortsätta när det gäller ett tillvägagångssätt.& Rdquo;