Japan för att ta emot sina första räntebetalande bitbeloppskonto

Japan First Impressions: The good and bad (Juni 2019).

Anonim

Lite över en månad Efter att Japan förklarat att den digitala valuta bitcoin (BTC) är en officiellt erkänd juridisk betalningsmetod, har den japanska bitcoin-utbytet Coincheck annonserat de första räntebetalande bitinkonto-konton för den japanska marknaden.

Enligt en rapport från Nikkei Asian Review, kommer den Tokyo-baserade digitala valutaväxlingen att börja erbjuda bitcoin-kortfristiga inlåningskonton till sina användare. Coincheck Lending erbjuder fyra möjliga planer, var och en med en annan tidsram och räntesats.

Användare kommer att kunna deponera bitcoins i 14 dagar för att få en 1 procent årlig ränta, en period på 30 dagar kommer att generera 2 procent årligt intresse, 90 dagar kommer att göra användarna 3 procent och för en en- år bitcoin insättningsanvändare kommer att få 5 procent intresse.

Det betyder att en användare som till exempel vill hålla 10 BTC som en långsiktig investering och få ränta på sina innehav kan generera en ränteinkomst på 0,5 BTC, vilket motsvarar cirka $ 885 vid dagens bitcoin-utbyte Betygsätta. Alla räntebetalningar på inlåning tas emot vid slutet av insättningsperioden.

Enligt Coincheck Lending-sidan är bitcoin för närvarande den enda insättningsvaluta som erbjuds, men andra digitala valutor som Ethereum, Ripple, Monero, Factom och Augur kommer att vara tillgängliga för insättning "inom en snar framtid. "Alla verifierade Coincheck-användare kan använda den nya utlåningstjänsten förutsatt att de överensstämmer med företagets låneavtal.

Bitcoin har betalat intresse för en stund

Medan Coincheck är den första bitcoin-starten som introducerar bitcoin-insättningar i Japan, är det inte det första företaget som tillhandahåller denna tjänst. Det gamla argumentet från bitcoin-motståndare att bitcoin är sämre än fiatvaluta eftersom det inte betalar ränta har länge varit osannolikt.

Flera bitcoinutbyten, inklusive Bitfinex och Poloniex, erbjuder användarna möjligheten att låna bitcoin till marginalhandlare till gengäld för dagliga räntebetalningar. Vidare betalar U.K.-baserade bitkoinspecifika leverantörer BSave och Magnr också ränta på bitcoin-insättningar.

Risken / avkastningen på inlåning av bitcoin

Tanken att tjäna fast ränta på bitcoin innehav kan vara tilltalande för investerare, särskilt de som anser sig vara långsiktiga innehavare. En tidsbegränsad bitcoin-deposition är emellertid inte densamma som en tidsbegränsad deposition i fiat-valuta, eftersom den förra kommer utan rättsligt skydd om det företag med vilket användarna deponerar sina medel går i konkurs. Coincheck belyser faktiskt detta faktum på sin utlåningssida och anger att "användarna har en risk [att] inte kan ta emot deponerade kryptokurser i ett fall där Coincheck går i konkurs. "

Japans finansbyrå uppgav att Coinchecks insättningstjänst är befriad från landets bankregler eftersom bitcoin inte är lagligt betalningsmedel.Om bitcoin blir en vanlig betalningsmetod i Japan kan tjänster som Coinchecks bitcoin-inlåningskonton emellertid få sina egna regleringsbehov.