Japanskt företag kommer att starta ny Bitcoin Mining Operation med 7 nm Chips

Week 10 (Maj 2019).

Anonim

GMO Internet Group, en japansk leverantör av ett komplett utbud av internettjänster för både konsument- och företagsmarknaderna, lanserar en ny Bitcoin-gruvindustri som använder sig av nästa generations 7-nanometer (7 nm) halvledarkretsar. "Vi tror att det här nya företaget har stor potential för att öka företagens värde i framtiden", säger företaget.

GMO IG har huvudkontor i Tokyo och omfattar mer än 60 företag i 10 länder. GMO IG: s storlek och finansiella muskel, liksom den nya tekniken som den vill utnyttja, kommer att göra den till en seriös aktör i Bitcoin-gruvindustrin, och en som kan få störande effekt.

"Vi kommer att driva ett nästa generations gruvcenter med förnybar energi och avancerade halvledarchips i Nordeuropa, säger GMO. De betonar att de kommer att satsa på FoU och tillverkning av hårdvara inklusive nästa generations gruvchip. "Vi kommer att använda avancerad 7 nm processteknik för att chips ska användas i gruvprocessen och gemensamt arbeta med forskning och utveckling och tillverkning med vår allianspartner med halvledardesignteknik. "

Den internationella tekniken färdplanen för halvledare definierar 7 nm halvledarkretsteknologi som nästa teknologireteration efter 10 nm-teknik, som i sin tur följer 14-16 nm-tekniken som för närvarande representerar den senaste tekniken i Bitcoin gruvindustrin. Kommersiell produktion av 7 nm chips är fortfarande i utvecklingsfasen med GlobalFoundries, IBM, Intel, Samsung och Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) som konkurrerar om marknadsledande.

Enligt en ny artikel i Android Authority verkar TSMC vara i polpositionen i den här tävlingen, och har redan visat ett preliminärt 7 nm SRAM-chip - ännu inte ett komplett system på en chip (SoC) men en viktig milstolpe. Intel menas att planera uppgraderingen av en tillverkningsanläggning i Arizona för att börja bygga 7 nm SoCs. Samsung och GlobalFoundries strävar också efter att komma ikapp.

Enligt Quartz skulle 7 nm-tekniken vara fyra gånger mer energieffektiv än den nuvarande Bitcoin-gruvindustrin. Därför är en gång 7 nm chips i bruk, alla andra gruvarbetare måste uppgradera för att stanna kvar i spelet.

"Det är klart nästa generations gruvarbetare", säger Diego Gutierrez, VD för gruvprogramutvecklare RSK Labs, till Quartz . "De andra [mining chip makers] kommer säkert att följa och skapa egna 7 nm chips om de inte redan gör det. Som [chip tillverkare] får den nya tekniken, alla kan komma åt det. "

" Vi tror att kryptokurvor kommer att utvecklas till "nya universella valutor" som kan användas av någon från ett land eller en region för att fritt utbyta "värde", skapa en ny gränsområdes ekonomisk zon ", noterar GMO IG."[Bitcoin] kan betraktas som ett distribuerat system vars trovärdighet säkerställs genom ömsesidig övervakning av nätverksdeltagare, i motsats till lagliga valutor som är ett centralt system vars trovärdighet är säkerställd av emittenten. Och hanteringen av ett distribuerat system som [Bitcoin] kräver en gruvprocess. "

Inträdet i Bitcoin-gruvssektorn för dessa nya japanska spelare med relativt djupa fickor kommer sannolikt att välkomnas av de som är bekymrade över Kinas dominans i gruvindustrin. Till exempel spelar den kinesiska gruvoperatören och hårdvarufabrikanten Bitmain en dominerande roll i den $ 70 miljarder Bitcoin-ekonomin. Dess gruvbassänger, Antpool, BTC. com och ConnectBTC står för cirka 30 procent av all bearbetningskraft på det globala Bitcoin-nätverket, medan företaget också är marknadsledande för specialutvinning, inklusive ASIC-chips.

I relaterade nyheter tillkännagav ett annat stort japanskt företag, DMM, lanseringen av sin egen Virtual Currency Division, som planeras starta driften av ett virtuellt myntbranschföretag "DMM Mining Farm" i oktober 2017. Enligt företaget, som hasn DMM kommer att driva en av de 10 största gruvbruken i världen före slutet av 2018.