Hålla öga på hangzhou: en växande nav för blockchain utveckling

Veckoanalys v14. En kritisk nivå att hålla ett öga på! (Juni 2019).

Anonim

Med framgångsrikt slutförande av ett globalt blockchain-toppmöte den 28 april har staden Hangzhou i Kina etablerat sig som ett stigande centrum för blockchain-tekniken. Konferensen öppnades med kommentarer från Kanadas Don Tapscott, känd i Kina som gudfader för digital ekonomi, som strålade in i konferensen via video. Vitalik Buterin, grundaren av eterum, gav också sina insikter om varför blockchain-tekniken stör världen.

Hangzhou-regeringen meddelade nyligen att Hangzhou kommer att bygga Kinas första Blockchain Industrial Park med preferenspolitiskt stöd till de företag som verkar inom. Ett innovativt drag som är värdigt för världens uppmärksamhet.

Varför Hangzhou?

Huvudstaden i Zhejiang-provinsen var Hangzhou ett lämpligt val att hålla en konferens, inte bara för att den är en kärnstad som tillsammans med Shanghai utgör Yangtse-flodens ekonomiska delområde, Kinas mest dynamiska och innovativa stadskluster, men också för att Hangzhou-regeringen är känd för att vara öppen för kreativa företag och talanger, vilket framgår av Alibaba, världens e-handelshändelse.

Bara 124 miles från Shanghai - eller en timme med bulletåg - Hangzhou var också värdstaden till G20-toppmötet 2016, en händelse som tog Hangzhou till världsstadiet för politik och ekonomi. Nu verkar det senaste Global Blockchain-toppmötet berätta för världen att tillsammans med Shanghai och Peking, Hangzhou är en annan stad i Kina som har visat sig vara dynamisk och öppen nog för att pionera den innovativa och till och med transformativa industrin.

Bitcoin Magazine intervjuade He Bin, VD och grundare av ImToken, en Hangzhou-baserad start med fokus på en Ethereum-plånbok för digital tillgångsförvaltning om hans företags nya hemstad.

"Vi har bestämt oss för att flytta vårt team till Blockchain Industrial Park. Regeringen i Hangzhou har lovat företag som flyttar in i parkens subventioner för kontor och rekrytering av talanger, skatteavdrag och statligt stöd. Den statliga stödjande ståndpunkten betyder emellertid mer för oss än för subventioner. Jag tror att detta aktiva tillvägagångssätt från regeringen kommer att göra det möjligt för Hangzhou att sticka ut som en fintechstad. "

Direkt från Kinas bankindustri

Blockchain-teknik har potential att genomföra bankindustrin och påverkar kraftigt den nuvarande penningmekanismen. Därför ökar centralbankerna runt om i världen insatser för att genomföra blockchain-tekniken. Folkets Bank of China (PBOC) har faktiskt avslöjat flera gånger genom kinesiska medier att den har genomfört en framgångsrik rättegångsrunda av sin egen version av digital valuta och går närmare sig att vara den första centralbanken som utfärdar en digital valuta. Intressant nog deltog Bank of Hangzhou, som en lokal handelsbank och Kinas aktiebolag, även på toppmötet.

Hu Feihua, chef för e-banking vid Bank of Hangzhou, berättade för Bitcoin Magazine , "Bank of Hangzhou försöker alltid hålla sig uppdaterad med den mest uppdaterade tekniken som är till nytta för bankerna. För blockchain [technology] kommer vi inte bara att försöka stödja blockchain-industrin genom att enkelt erbjuda lån till nystart, men vi har även ett specialteam som fokuserar på forskning och utveckling av blockchain [technology]. Faktum är att Bank of Hangzhou är en medlem av en banktank som har bidragit till PBOCs digitala valuta. "

När det gäller bekymmer att framsteg i blockchain-tekniken kan leda till möjliga uppsägningar, föreslog Hu att Bank of Hangzhou inte är särskilt bekymrad över frågan.

"Det här är en intressant fråga. Arbetsskärningar verkar oundvikliga när det gäller teknisk innovation. Men för Bank of Hangzhou förväntar vi oss faktiskt att vår personal ska uppdatera sig i sina tankar och färdigheter så att de kan kompensera riskerna med att bli avskedade. Å andra sidan kommer bankerna fortfarande att vara viktiga och det finns alltid utrymmen för oss att använda vår personalstyrka för att öka vår servicestandard. Därför kommer uppsägningar inte att hindra oss från att utveckla blockchain-teknik. Hangzhou har nu 12 blockchain startups, ett nummer som endast överträffats av Peking och Shanghai, enligt en rapport som släpptes av Hangzhou Financial Office.

Kinas topp-till-bottenstrategi: Ta en anmärkningsvärd roll i Blockchain-teknik regering. Kommunernas vilja att främja en ny och störande industri i Kina är inte bara en återspegling av sin egen ekonomiska utveckling utan också av tonen som Kinas centralregering ställt. Det faktum att användarna av Kinas stora tre bitcoin-utbyten, Huobi, OKCoin och BTCC, fortfarande inte får ta tillbaka bitcoins, är bara en återspegling av Kinas beslutsamhet att finansiell och social stabilitet aldrig borde byta till nya marknadsbeteenden med för mycket spekulation och har ingenting att göra med Kinas inställning till blockchain-tekniken som grundar sig på Bitcoin.

Enligt Kinas Premier Li Keqiang förra året, i Kinas IT-tillämpning av den 13: e femårsplanen för den sociala och ekonomiska utvecklingen i Kina har blockchain-tekniken listats som en viktig riktning för kinesiska ansträngningar. Femårsplanen är den viktigaste nationella strategiska riktlinjen för Kinas sociala och ekonomiska utveckling. Den 13: e femårsplanen visar tonen för Kinas utveckling för perioden 2016-2020.

Nu är Kinas toppnivåstrategi genomförd långt ner till den lokala nivån, vilket framgår av Hangzhous blockchain-toppmötet. Det är naturligt att förutsäga att mer kapital, vad gäller finansiering, talanger och visdom, kommer att samlas i Kina. Städer som Hangzhou och till och med västra städer som Chengdu, som håller ett högt nivå blockchain toppmötet i mitten av juni, drar uppmärksamhet från hela världen världen genom att konkurrera med Peking och Shanghai.Således, till skillnad från i den tredje industrirevolutionen på 1970-talet, verkar Kina som helhet nu vara redo och redo att ta tillvara de möjligheter som den här tekniska revolutionen medför, vilket, som många tror, ​​kommer att bli drivkraften för det femte industriområdet rotation.