Kim Dotcoms Bitcache kan fungera som Bitcoin-Powered Affiliate Program för innehållsskapare

Kim DotCom and his lawyer on Keiser Report plus BnkToTheFuture campaign reveal (Maj 2019).

Anonim

Kim Dotcom, den ökända Internet-entreprenören och Megaupload grundaren, har byggt upp hype för omstart av hans fildelningswebbplats på Twitter och olika medier i de senaste veckorna. Medan den allmänna tekniken känns intresserad av vad Megaupload 2.0 måste erbjuda, är Bitcoin-samhället mer intresserad av en specifik aspekt av det här nya projektet.

När du diskuterade Megaupload 2.0 på Twitter noterade Dotcom att fildelningsplattformen kommer att innehålla ett sätt att bifoga bitcoin-transaktioner till varje uppladdad fil. Dotcom har namngett denna funktion Bitcache.

De specifika detaljerna om hur Bitcache fungerar är fortfarande okänd för allmänheten, men Dotcom noterade att systemet kommer att fungera på ett sätt som liknar ett associerat program i en nyligen publicerad episod av Keizer Report. Bitcoin Magazine nådde ut till Dotcom för att ytterligare klargöra sin korta beskrivning av Bitcache.

Ett Bitcoin-Powered Affiliate Program för webben

När du frågades om mer information om Bitcache var Dotcom snabbt påpekat att hans nya projekt möjliggör en mängd olika funktioner. Han kasta sedan lite ljus på hur Bitcache kan användas på ett sätt som liknar ett associerat program.

"En funktion är ett affilierat system som tillåter någon tredje parts webbplats att ge intäkter till personer som driver trafik till sina webbplatser", säger Dotcom. "För filer, videor, nyhetsberättelser, musik, någon form av innehåll och rekommendation. Detta kan åstadkommas på många olika sätt, genom att skicka trafik via sociala medier, dina kontakter, en blogg eller en webbplats som kan driva trafik. Uppladdare av populärt innehåll kommer att gynna. "

" Tredje parts webbplatser kommer att kunna använda Bitcache inte bara Megaupload 2. 0, "Dotcom klargjorde vidare.

Med andra ord är Bitcache en plattform som kan användas av någon innehållsskapare att betala folk för att köra trafik till sin webbplats (bland andra användningar). Detta sätter Bitcache i en kategori med Brave, Yours, Popchest och andra Bitcoin-drivna mikropayments-projekt som erbjuder nya alternativ för innehållsskapare på internet.

Upphovsrättsintrång Inte tolererad på Megaupload 2. 0

Även om den ursprungliga versionen av Megaupload stängdes av Förenta staternas justitieministerium på grund av anklagelser om att driva en organisation med det enda syftet med upphovsrättsintrång, säger Dotcom Megaupload 2 . 0 tillåter inte upphovsrättsintrångsverksamhet att äga rum.

"Det finns klara regler [för] vilket innehåll kvalificerar och vad som inte gör det," sa Dotcom. "Upphovsrättsintrång skulle till exempel vara emot våra regler och överträdande filer kan enkelt tas bort via takedown-förfaranden. "

Dotcom har uppgett att dessa slags skydd också fanns tidigare, på den ursprungliga versionen av Megaupload.

Mer detaljer att bli avslöjad

Dotcom var villig att klargöra sin analogi av Bitcache som ett associerat program, men de tekniska detaljerna om hur systemet fungerar under huven är fortfarande inte tillgängligt. "Detaljer kommer att avslöjas vid lanseringen", sa Megaupload grundaren.

Det finns en rad frågor som fortfarande finns kvar för Bitcoin-samhället. Hur är dessa mikropayments möjliga när Bitcoins nätverksavgifter är för närvarande runt sju eller åtta cent? Hur decentraliserat kan systemet vara när man löser frågan om relativt höga kostnader på blockchain-transaktioner? Hur kommer affiliateprogrammet att hantera sybilattacker?

Svar på dessa frågor kommer sannolikt att komma i tid, men det är uppenbart att Dotcom är en mästare på att bygga hype kring sina nya företag. Bitcoin-samhället kommer säkert att vara uppmärksam när detaljerna i Bitcache och Megaupload 2.0 presenteras i januari.