LexisNexis och Elliptic Partner för att ge finansiell öppenhet till Bitcoin Blockchain

Patrik Dyberg (Lexis Nexis (April 2019).

Anonim

LexisNexis Risk Solutions, ett globalt stordatateknologi- och analysföretag, har integrerat sina uppgifter mot penningtvätt till elliptiska Bitcoin-transaktionsövervaknings- och complianceprodukter. Som ett resultat kan kunder i Elliptics blockchain intelligence service få mer meningsfull insikt genom att automatiskt skärpa Bitcoin-enheter för kopplingar till sanktioner, verkställighet, politiskt utsatta personer, negativa medier och statligt ägda företag, samt att "avslöja penningtvätt, människohandel, terrorister och droghandlare som använder Bitcoin för att göra mörka webbköp. "

" Bristen på finansiell insyn på Bitcoin-enheter fortsätter att stymie den allestädes närvarande adoptionen av Bitcoin och andra virtuella valutor ", noterar ett gemensamt pressmeddelande. "Den verkligheten är dock snart kortlivad. "

Elliptic, ett blockchain-säkerhets- och complianceföretag som inrättades i London 2013, strävar efter att vara" den globala standarden för blockchain intelligence "genom att överföra de strikta säkerhets- och överensstämmelsestandarderna för traditionell finansiering till världen av digitala valutor. "Vi identifierar olaglig verksamhet på Bitcoin blockchain och ger handlingsbar intelligens till finansiella institutioner och brottsbekämpande organ. "I juli till exempel meddelade Elliptic och Internet Watch Foundation ett partnerskap för övervakning och rapportering av Bitcoin-transaktioner i samband med barnpornografi.

LexisNexis Risk Solutions, en del av RELX Group, kombinerar spetsteknologi, data och avancerad analys för att ge information som hjälper kunderna över branscher och regeringar att förutsäga, bedöma och hantera risker. Det används av hundra av de amerikanska bankerna och företaget arbetar också med åttio procent av amerikanska federala byråer, som hjälper till med att följa lagstiftningen och mildra affärsrisken, såsom identitetsbedrägerier, penningtvätt, finansiering av terrorism och skatteflykt. International Business Times rapporter.

"Den här alliansen demonstrerar hur data, teknik och analys kan användas på innovativa sätt för att främja ekonomisk öppenhet från Kina till Tyskland till USA", säger Thomas C. Brown, vice vd för amerikanska handelsmarknader och global marknadsutveckling vid LexisNexis Risk Solutions.

"Fler banker, Fintech startups, betalningsföretag och eCommerce-företag kan vidare överväga användbarheten av den tillståndslösa blockchainen, eftersom de idag har möjlighet att distribuera bästa av rasen för penningtvätt screening mot Bitcoin. Som en följd av detta utvecklas den virtuella valutapotentialen till en ny nivå - från möjlig ledning för penningtvätt till pålitlig teknik längs den ekonomiska värdekedjan. "

Det är svårt att upptäcka penningtvätt eftersom de som arbetar med olagliga aktiviteter naturligtvis sätter alla slags rökskärmar på plats och ofta har tillräckligt med pengar att spendera på motbekämpningsåtgärder.Till exempel, enligt de uppgifter som tillhandahålls av Elliptic, möjliggör de största mörka marknadsplatserna mer än 250 miljoner dollar i årlig försäljning.

"För första gången kan Bitcoin-företag utnyttja bankrättsliga riskhanteringsmetoder för att identifiera Bitcoin-enheter som förekommer på sanktioner och urlistor från hela världen", säger dr. James Smith, elliptisk vd och medgrundare. "Med denna berikade dataset byggd inbyggt i elliptiska produkter tar Bitcoin AML och KYC kontroller till nästa nivå. "

Smith tillade att ledande Bitcoin-företag globalt använder elliptiska produkter för att bedöma risken för mer än 1 miljarder dollar i Bitcoin-transaktioner varje månad. "Genom att integrera LexisNexis Risk Solutions robusta urvalsdata gör vi det säkert för en ny våg av finansinstitut att hantera Bitcoin och bank Bitcoin-företag", sa han.

Det nya partnerskapet med LexisNexis har skapat en tjänst för att få kontanter för kontanter av pengar mot pengar (AML) till Bitcoin-transaktioner, vilket gör den virtuella valutan mer attraktiv för dem som kanske vill använda den för legitima transaktioner, Reuters rapporter.

Enligt båda företagen måste Bitcoin-operatörer visa överensstämmelse med AML och KYC (känn din kund) om de vill bli allvarliga i den finansiella världen som helhet och därför kan den nya övervakningslösningen hjälpa till med att integrera de framväxande distribuerad storleksekonomi. Det kan dock förväntas att de som vill undkomma upptäckt - inte alltid av olagliga skäl - i allt högre grad kommer att tillgripa alternativ för icke-Bitcoin som kan ge ökad integritet.

I juni 2015 Bitcoin Magazine omfattades lanseringen av "The Big Bit Big Bang", en interaktiv visualisering som uppskattar uppkomsten och sammankoppling av nyckelaktörerna i Bitcoin sedan dess uppbyggnad 2009. Det beskrivs som ett genombrott i Bitcoins transaktionsövervakning och överensstämmelse. Enligt bolaget kan övervaknings- och överensstämmelsestjänster hjälpa digitala valutaföretag att få trovärdighet och etablera goda relationer med banker och vanliga finansiella aktörer.

Självklart kritiseras operatörer som Elliptic and Chainalysis, ett schweiziskt företag som tillhandahåller liknande tjänster, av delar av Bitcoin-samhället, särskilt libertarianska tidiga adoptörer. Det verkar dock troligt att övervaknings- och efterlevnadstjänster är här för att stanna och växa.

Bild via elliptisk