Lifelock sues xapo-chefer över bitcoin wallet intellectual property

LifeLock Lawsuits - Fraud and Deceit (Maj 2019).

Anonim

Bitcoin bank- och betalningsprocessor Xapo står inför osäkert vatten, eftersom mycket av företagets verkställande lag stämmer för kontraktsbrott.

Misstänksamheten i de senaste månaderna som Xapo grundare och VD Wences Casares, tillsammans med andra Xapo-anställda, arbetade för mobilplånbonen Citron. I december 2013, den $ 1. 5 miljarder online-säkerhetsföretag LifeLock förvärvade mobilplånboken för 42 dollar. 5 miljoner (och rebranded det LifeLock Wallet). Som rapporterats av Fortune är rättegången över huruvida Xapo ursprungligen utvecklades under hans och andra Xapo-anställdas arbetstid för citron. Eller som LifeLocks kompatibla säger, "med hjälp av en produkt som utvecklats av citronarbetare, i citronens anläggningar, på citronens datorer och på citronens dime. "

Många månader innan Lemon skulle förvärvas av LifeLock, började mobila plånboken börja arbeta med en Bitcoin-produkt, men projektet avslutades snabbt av styrelsen. Casares, citronchef vid den tiden, pressade på med den digitala valutaprodukten, som var en Bitcoin-lagringstjänst för sig själv och andra citronchefer (en av Xapos kärntjänster). Han närmade sig LifeLocks styrelse med ett brev som bad dem att erkänna att de inte sökte någon stake i hans Bitcoinvalvs immateriella egendom. I en skrivelse daterad 12 februari 2014 och undertecknad av LifeLocks president Hillary Schneider, erkänner LifeLock att det inte hävdar något för Bitcoins immateriella rättigheter och överför alla rättigheter till Casares.

Casares bad också om brev som begärde tillstånd för Lemon / LifeLock-anställda att arbeta på sitt bitcoin-projekt på fritiden. När fyra av fem av dessa förfrågningar avvisades av Schneider, meddelade Casares att han skulle avgå från sin roll som Citons VD. En vecka senare, den 13 mars 2014, publicerades Xapos lansering tillsammans med en finansieringsrunda på 20 miljoner dollar som höjdes från Benchmark, Ribbit Capital och Fortress Investment Group. Enligt LifeLock har säkerhetsbolaget funnit överväldigande bevis på att Casares, tidigare citroningenjör Frederico Murrone (Xapo-grundare och COO), och före detta Citron General Cynthia McAdam (Xapo-president) tillsammans med två andra tidigare citronarbetare utvecklade Bitcoin startar med Citron resurser.

LifeLock stämmer inte Xapo, åtminstone inte än (en dom i Lifelocks fördel i nuvarande rättegångar kan öppna dörren till Bitcoin-uppstarten som nästa). Men säkerhetsbolaget söker skadestånd från sina tidigare anställda för sina påstådda felaktigheter. Specifikt söker de ersättning för "värdet av Xapo-produkten som kan hänföras till svarandenas förvrängningar, utelämnanden, överträdelse av tull och annat felaktigt beteende. "

Förutom att man måste kunna betala tillbaka en stor bosättning till sin tidigare arbetsgivare, skulle ha mycket av Xapos ledningsgrupp att förlora en civil rättegång kunna vara skadlig för den finansiella tjänstens uppstarts rykte och förhållande till befintliga finansinstitut, till exempel banker.Varken Xapo eller någon av de anklagade tidigare citronmedlemmarna har gjort några offentliga uttalanden om rättegången, men Casares advokat Steven Ragland, som också representerar McAdam, gav Bitcoin Magazine följande:

"Detta är en grundlös rättegång. LifeLock har ingen rätt till något Bitcoin-relaterat företag eller IP som Wences Casares eller hans kollegor kan ha arbetat med under sin tid på Citron eller efter. Som LifeLocks VD har intygat i ett juridiskt bindande dokument har LifeLock ingen rättighet, krav eller intresse för någon Bitcoin IP. LifeLocks påståenden saknar meriter och vi ser fram emot att bevisa sina påståenden falska. "

Denna historia har uppdaterats med ytterligare information om brevet om Bitcoin immateriella rättigheter, undertecknad av Caesares och Schenider.