Lightning network stöder nu transaktioner över blockchains

SMS ile Ev Otomasyonu - Arduino GSM Shield Kullanımı & Kodlar (Juni 2019).

Anonim

Även om det fortfarande är i testfas, Blixtnätet kan nu användas för att skicka transaktioner över olika blockkedjor. Lightning Labs utvecklingsteam bytte testet bitcoin framgångsrikt för testnet litecoin genom en blixtkanal i veckan: äganderätten till mynten bytte händer, medan ingen transaktion spelades in på någon blockchain.

"Tidigare atomväxlar som jag har gjort var on-chain och hade begränsningar av långsamma transaktioner och långa transaktioner," berättade Litecoin skaparen Charlie Lee Bitcoin Magazine , med hänvisning till ett äldre trick för att utbyta olika typer av mynt på ett tillförlitligt sätt. "Off-chain atom swaps är betydligt bättre. De är omedelbara, [har] låga avgifter och bättre skyddar sin integritet. "

Det framgångsrika testet banar vägen för trustless cryptocurrency exchanges, nästan sömlösa multi-coin betalnings processorer och mer.

Bitcoin och Litecoin

Blixtnätverket är det högt förväntade andralagsbetalningsnätet som ska installeras på toppen av Bitcoin. Och som ett öppet protokoll är det relativt lätt att distribuera blixtnätverksstöd för andra kryptokurvor som förkedas från Bitcoins kodbas - som Litecoin.

Intressant, om blixtnätverket löper på olika blockkedjor, kan dessa kedjor effektivt kopplas samman. Om en eller flera kamrater på nätverket är villiga att ta en typ av mynt och vidarebefordra en annan, är det möjligt att skicka bitcoins i ena änden av en kanal som kommer att hamna som motsvarande i litecoin i andra änden.

I ett mediumpost som publicerades i den första veckan av 2017 förklarade Lee att denna potential för att skapa sådana broar mellan kryptokurvor gjorde att han kastade sin vikt bakom Segregit-vitna (SegWit) -mjuka gafflar på både Litecoin och Bitcoin.

När SegWit aktiverades på Litecoin förra våren kom Lee's vision ett steg närmare verkligheten. Eftersom den mjuka gaffeln ännu inte hade aktiverats på Bitcoin vid den tiden, bestämde Lightning Labs att lägga till Litecoin-stöd till deras LND-blixtnätverksimplementering. Således, när SegWit aktiverades på Bitcoin förra sommaren, var LND redan kompatibel med båda kedjorna.

Testnätversionerna av dessa två blockkedjor görs nu kompatibla via blixtnätet för första gången, så att användarna kan byta en typ av mynt till den andra.

"De främsta fördelarna jämfört med tidigare lösningar är hastighet, kostnad och integritet", säger Lightning Labs-utvecklaren Conner Fromknecht Bitcoin Magazine . "Överföringar är mer eller mindre omedelbara och kräver inte kostnaden för en on-chain transaktion. Vidare sänds transaktionerna aldrig i samarbetsfallet och lämnar inget spår på blockchain och ger personliga förmåner. Och med lycka till kommer dessa personliga förmåner bara att fortsätta att förbättras."

Testet (och potentialen)

Denna veckas specifika test gjordes på en lokal maskin, på vilken Fromknecht själv skapade två noder:" Alice "och" Bob. "Dessa två noder ändrades för att kunna övervaka både Bitcoin och Litecoin testnät. Fromknecht skapade sedan en enda blixtkanal som skickade testnet litecoin från Alice till Bob och testnet bitcoin tillbaka från Bob till Alice till en fast växelkurs. Medan allt i en experimentell inställning var testet framgångsrikt; Lightning Labs publicerade idag ett blogginlägg och en video som beskriver resultaten.

Förutom att erbjuda en snabbare, billigare och mer privat lösning för att byta ut mynt, banar det framgångsrika testet mot ett helt nytt utbud av möjligheter i samband med blixtnätet. Exempelvis kan jägare på nätverket så småningom fungera som krypteringsutbyten, konkurrera med varandra för att erbjuda de bästa växelkurserna.

"Förmodligen är den viktigaste fördelen med Lightning swaps möjligheten att effektivt utbyta olika valutor utan förvaring," sa Fromknecht. "Vårt ekosystem är starkt beroende av utbyten för att uppfylla denna roll idag, men Lightning swaps erbjuder användarna ett val att få det bästa av båda världarna - omedelbara utbyten utan att avstå från kontrollen över pengarna. "

På liknande sätt kan sådana utbyte fungera som betalningsprocessorer: det skulle vara mycket lättare för användarna att spendera litecoin hos handlare som bara accepterar bitcoin (eller vice versa). Och det är även tänkbart att bitcoin-to-bitcoin betalningar via blixtnätet kommer att ledas via Litecoin-hubbar, om det är det billigaste sättet att få pengar från A till B.

För Lee är det i alla fall inte så osannolikt som det låter och de framgångsrika testerna markerar ett annat steg mot hans vision för blixtnätverket på Litecoin och Bitcoin.

"Litecoin-teamet är glada att arbeta med Lightning Labs för att utforska den verkliga potentialen för omedelbara kors-kedjiga bytesbyten", avslutade han.

För en mer djupgående teknisk förklaring av dessa typer av atomväxlar, se vår tidigare artikel "Atomic Scaps: Hur Blixtnätet sträcker sig till Altcoins" eller bloggpost och video publicerad av Lightning Labs idag.