Shantou förlorade skivor: Ett fall för blockchain-tillkänning

ShanTou China Vlog (Juni 2019).

Anonim

I Guangdong provinsen i Kina var Shantou en gång en blomstrande hamnstad där europeiska handlare hade sina affärer och bostäder. I början av 1900-talet byggde de ett helt nytt centralt område nära floden i Shantou med konsulatbyggnader, lägenheter, barer och restauranger. Det var en spektakulär blandning av viktorianska engelska och klassiska kinesiska stilar och blev snart en stödjande och provinsiell destination.

Det gamla centrala distriktet i Shantou

Under åren förlorade Shantou sin status som en topp kommersiell knutpunkt, eftersom större hamnar uppstod i närliggande Shenzhen och Guangzhou. När utländska handlare lämnade staden, föll det centrala distriktet i ett tillstånd av förfall. Utan de en gång blomstrande företagen kunde de lokala kinesiska ägarna inte behålla sina egna byggnader och, sedan generationerna passerade, flyttades ättlingar av ägarna till nya delar av staden.

Idag är Shantous gamla centrala distrikt en dyster, rundad slum. Du kan fortfarande se charmen i vintagearkitekturen, men fasader faller till marken och väggarna smuler. Som slumpmässiga turister rusar på körfält som tar bilder, undrar de varför ägarna inte har betalt för renoveringar eller sålde byggnaderna till nya ägare som kunde fixa dem.

Nu bara en tom gata med smula byggnader

Med ingen äganderätt, kan inget återställas

En gång ett populärt hotell i Old Shantou

Samtidigt, strax norr om Shantou, har Chaozhou en nyligen restaurerad och blomstrande gammal stad, med affärer, pensionat, restauranger och människor som spenderar pengar. I andra delar av Kina har gamla byar och distrikt som den här restaurerats, ritat företagare, lokalbefolkningen och inhemska turister.

Gates till den återställda gamla staden Chaozhou, Shantou grann till norra

Eftersom Chaozhou är en prefektornivå stad, intervenerade regeringen för att återställa gatorna och byggnaderna. Men i Shantou har det inte blivit renoveringar eftersom ingen i staden vet vem som äger de hopplösa byggnaderna: de gjorda egenskaperna finns ingenstans att hitta. Om gärningarna fortfarande existerade skulle byggnaderna fixas, företagare skulle flytta in, och igen skulle det bli ett upptagen stadsdel. Så småningom, precis som i Chaozhou, kommer regeringen att behöva ingripa med offentliga medel.

Men med förekomst av blockchain kan tekniken lösa detta åldersproblem i Shantou. Med digitalisering (eller tokenisering) av tillgångar kommer det aldrig att finnas något behov av att hålla en handling eller en bit papper, eftersom register kan säkert hållas för alltid på blockchain.

En homegrown lösning

Antshares är baserat i Shanghai, en kinesisk blockchain ledd av utvecklaren Erik Zhang, som har studerat Bitcoin och Ethereum och anser att Kina behöver sin egen hemgjorda blockchain-lösning. Efter att ha byggt Antshares som ett open source-protokoll hoppas Zhang att människor i hans land snart kommer att bygga appar och digitalisera sina tillgångar med sin teknik.Och genom att markera verkliga tillgångar som lagercertifikat, bilar, hem och till och med människor, tror Zhang att han kan hjälpa till att förhindra det som hände i gamla Shantou händer igen i framtiden.

Bitcoin Magazine intervjuade Zhang om hans planer för att förklara tillgångar på Antshares blockchain för att ta reda på hur det fungerar och vilka stora förändringar det kommer att leda till världen runt omkring oss.


Bitcoin Magazine : Hur fungerar digitalisering eller tokenisering av tillgångar?

Erik Zhang: Vi brukar dela upp digitala tillgångar i två kategorier, en för värdepapperstillgångar och den andra för kredittillgångar. Genom att digitalisera en kupongtillgång innebär vi att vi digitaliserar kontrakt eller licenser, såsom överenskommelse om överlåtelse av bolagets eget kapital, aktiecertifikat, fastighetslicens och så vidare.

En kreditfordran avser skapandet av en ny digital tillgång och garanterar den som inlösningsbar för en reell fysisk tillgång i reala termer. Detta kan göras med en ounce av guld (eller någon mängd), en bil, en Picasso målning, eller som du nämnde, ett hem. Det innebär att skapa en digital token som representerar ägande av en fysisk tillgång, som kan köpas, säljas, överföras eller lagras på ett säkert sätt.

BM: Hur skapas en digital token?

EZ: Tja, svaret är ganska tekniskt och kanske tråkigt för genomsnittsläsaren. Men för att göra det på Antshares, till exempel, skulle vi:

  Skapa en numerisk identitet på blockchain som kan implementeras genom ett digitalt certifikat. Det digitala certifikatet finns i blockchain med en allmän nyckel eller adress;

  Använd en privat nyckel i det digitala certifikatet för att registrera tillgångens engagemang

  Skydda digitalt certifikat och digital signatur på blockchain;

  Tillåt andra att verifiera en digital identitet genom det digitala certifikatet och bekräfta utgivaren / ägaren av tillgången.

När en tillgång är digitaliserad kan den överföras och handlas på blockchain, och det kommer att finnas avancerade operationer som kan utföras med smarta kontrakt.

BM: Så, i huvudsak, vad gör det här?

EZ: I grunden registrerar och skyddar den data på ett sätt som inte kan ändras eller överföras utan ägarens uttryckliga samtycke. Samtycke, i dessa fall, kommer att kräva en digital signatur som kan verifieras på blockchain. Så om du till exempel har tillkännagivit ditt hem, kommer ditt juridiska ägande av hemmet att spelas in med en digital "token", och ditt ägande kan bara ändras eller överföras när du har angett din privata nyckel (lösenord) .

När det gäller Shantou eller någon annanstans för den delen kommer det också att göra det så att förlorade gärningar aldrig kommer att leda till ett sådant offentligt dilemma. Anteckningar om egendomsägande kommer aldrig att gå vilse, förstörs, förändras felaktigt eller överföras utan samtycke.

BM: Och vad ska vi göra med tokens?

EZ: När det gäller att säkra våra digitala tillgångar görs framsteg i digital plånboksteknik så att vi säkert kan lagra våra digitala tillgångar.När du vill sälja din egendom, sedan för att slutföra försäljningen, kan du överföra din token till den nya ägaren digitalt på blockchain.

BM: Så i teorin kan allting vara tokenized. Tror du att vi en dag kommer att förklara oss själva?

EZ: (Skrattar) Visst. Jag tror att vi kommer att se födelsebevis, äktenskapsintyg, examensbevis … och hela digitala identiteter på blockchain. Faktum är att digitala identiteter är nödvändiga för hela detta ekosystem att fungera. Idag använder vi så många olika typer av personlig identifiering: pass, ID-kort, körkort, kreditpoäng. Med digitala ID kan människor bygga ett enda, omfattande rykte på blockchain som kan skyddas säkert och användas i alla digitala transaktioner. Att anklaga oss är en väldigt viktig del av blockchain-teknikens framtid.

BM: Vilka förändringar kommer detta att medföra till världen?

EZ: Jo, det är en stor fråga med många konsekvenser. Men i det fall vi ser här, kommer det att bevara integriteten av data och förhindra förlust av ägarrättigheter, som vi ser när det gäller Shantou. Det kommer också att påverka miljön eftersom det nästan helt kommer att eliminera behovet av pappersarbete. Men återigen är konsekvenserna av blockchain-tekniken så långtgående att ingen verkligen vet om alla de förändringar det kommer att medföra. Vi har många spännande idéer om det, men för svaret måste vi vänta och se.

BM: När börjar Antshares göra detta?

EZ: Under det senaste året har vi gjort stora framsteg med vår kärnteknik. Detta kan ses med de senaste uppgraderingarna till vår Antshares kärnplånbok och våra koduppdateringar på Github. Vi är ett litet, engagerat och begåvat team, och vi kommer att arbeta hårt för att bygga ett samhälle runt vår open source-plattform. Du kommer att se många spännande nyheter från Antshares inom en snar framtid.


Läs mer om andra blockchain-lösningar för land- och titelregistret runt om i världen:

  BitFury tillkännager Blockchain Land Titling Project med Republiken Georgien och ekonom Hernando De Soto

  Titelförädlingshantering Ethereum Blockchain till Secure Top Finish i Dubai Hackathon

  Sverige genomförs försök av en Blockchain Smart Contracts Technology för landregistret