Träffa ConnectBTC: Bitmains nyaste Bitcoin Mining Pool

TRÄFFA MIN SJÄLVSÄKRA SYSTER (Juli 2019).

Anonim

Bitmain, den största kinesiska ASIC-tillverkaren, har lanserade en tredje gruvpool: ConnectBTC öppnades för allmänheten idag. AntPool och BTC. com hör redan till Bitmain-gruppen av gruvpooler. Den här nya poolen är en del av Bitmains israeliska forsknings- och utvecklingscenter, Bitmaintech Israel, och är därmed den första gruvbassängen i Mellanöstern-Mellanöstern.

"Det finns en mycket stark teknik- och kryptokursindustri i Israel, och vi är stolta över att nu öppna den första israeliska Bitcoin-gruvpoolen, säger ConnectBTC-chef Gadi Glikberg till Bitcoin Magazine.

ConnectBTC

Glikberg var tidigare vice försäljningschef för Spondoolies Tech, den israeliska ASIC-producenten som stängde i mitten av 2016. Bitmains vd Jihan Wu och Micree Zhan bestämde sig för att inrätta FoU-centret i Tel Aviv strax efter, där Glikberg tog en ledande roll.

Glikberg anser att den nya poolens främsta differentiator är att ConnectBTC tillhandahåller detaljerad realtidsinformation och analys till anslutna gruvarbetare (eller "hashers"). Detta borde ge dem en bättre förståelse för maskinens prestanda utan att behöva utveckla egna interna övervakningsverktyg själva.

"Tänk på minare som servrar som arbetar med 100 procent CPU 24/7," förklarade Glikberg. "Moderna datacenter använder dyra övervakningsverktyg för att övervaka status för servrarna, så de kan reagera snabbt när en server går ner eller inte fungerar som förväntat. De flesta gruvarbetare har inte sådana externa verktyg och de lita antingen på poolen eller på ett eget verktyg, såsom ett manus som de bygger sig. "

ConnectBTC kommer istället att tillhandahålla detta till gruvarbetare som en standardtjänst, säger Glikberg:

" ConnectBTC ger ett detaljerat användargränssnitt som anger detaljerad information i realtid om varje miners status, så gruvarbetarna kan granska och identifiera snabbt eventuella problem med deras enhet. "

ConnectBTC har funnits i slutet beta sedan december och har sedan dess samlat en liten mängd hashkraft. Glikberg räknar med att nivån växer under de närmaste månaderna.

Blockstorlek och skalning

Bitmain och dess pooler har varit i centrum för Bitcoins skaleringsdebatt på senare tid. Bolagets medförste Jihan Wu i synnerhet är en vokaluppfödare av Bitcoin Unlimited, ett alternativt protokollimplement som är utformat för att låta minare och användare ändra sina inställningar för blockstorlek.

AntPool är för närvarande den största gruvpoolen på Bitcoin-nätverket, som representerar cirka 15 procent av all hashkraft och började signalera stöd för Bitcoin Unlimited för flera veckor sedan. BTC. com representerar ytterligare tre procent, men har inte signalerat stöd för Bitcoin Unlimited än hittills. Det har föreslagits att Bitmain effektivt utövar inflytande över hashkraften hos andra Bitcoin Unlimited signalpooler, även om detta hittills har blivit nekat av Bitmain och poolerna.

ConnectBTC var fullt utvecklad av Bitmaintech Israel, oberoende av vilken annan pool som helst. Glikberg förväntar sig att poolen kommer att fungera ganska självständigt för nu, liknande BTC. com. Det betyder också att poolen för tillfället inte signalerar stöd för Bitcoin Unlimited, eller för andra skalningslösningar som Bitcoin Cores förslag till segregerat vittnesmjuk gaffel.

"För många av oss verkar det som att debatten om blockstorlek är det viktigaste ämnet i världen, men för gruvarbetare är det viktigaste att hålla sina maskiner igång med minimal nedgångstid", sa han. "Miners har stort intresse för stabilitet, precis som de flesta aktörer inom branschen. Jag tror det är därför vi ser en hel del hashkraft som vistas på staketet. För närvarande rinner inte poolen på något sätt. Jag tror att en stor del av gruvarbetarna fortfarande är otänkta om det bästa sättet att gå. "

Även om Glikberg, för en eventuell framtida riktning, inte utesluter möjligheten att hans pool kan besluta att stödja en gränsöverskridande ökning senare.

"Vi pratar med många gruvarbetare, och vi hör ungefär samma sak - gruvarbetare vill se större block och samtidigt känna sig inte bekväma med någon föreslagen lösning. Jag är säker på att när gruvarbetare känner sig bekväm nog med en föreslagen lösning, kommer de att signalera för det. ”