MGT Capital Investments, Tera Group för att skapa första offentligt handlade amerikanska bitcoin-derivatutbytet

Mgt Capital Investments Inc - MGT Stock Chart Technical Analysis for 05-25-16 (Juni 2019).

Anonim

MGT Capital Investments tillkännagav en planerad fusion med Tera Group, som driver den första reglerade amerikanska Bitcoin-derivatutbytet. Samgåendet kommer att skapa den första börsnoterade U. S. Bitcoin-derivatutbytet.

Såsom observerats av Wall Street Journal är detta en omvänd sammanslagning där Tera kommer att ta en kontrollerande andel i MGT. Tera verkar inte vara så intresserad av MGTs spelverksamhet, så operationen är i första hand ett sätt för Tera att gå offentligt. Med andra ord köper Tera en offentlig notering på aktiemarknaden för dess Bitcoin-verksamhet.

Tera har spelat en ledande roll i utvecklingen av Bitcoin-derivat. I september lanserade Tera TeraExchange, den första reglerade utbytesutbytet för U.S Bitcoin derivatives och TeraBit, ett prisindex för Bitcoin baserat på realtidsdata från ett antal Bitcoin-börser. TeraBits prisindex används som avvecklingsränta för transaktioner med USD / Bitcoin-derivat.

Tera är aktiv i Bitcoin-rymden, som blomstrar. Glöm den mycket volatila dollarkursen för Bitcoin, de viktiga parametrarna är antalet / volymen av Bitcoin-transaktionerna och riskkapitalinvesteringarna i den nya Bitcoin-industrin, som båda skyrockar. Konsumenterna spenderar bitcoin online, och investerare satsar på Bitcoins innovativa potential och dess underliggande blockchain-teknik. Teknikekspert Peter Diamandis sa att Bitcoin går från vilseledande till störande och listade Bitcoin bland sina högteknologiska picks för 2015.

Det borde vara intressant för investerare, men för närvarande är det bara några offentligt handlade företag och fonder - inklusive Overstock, Bitcoin Shop och den kommande Winklevoss Bitcoin Trust ETF - är aktiva i Bitcoin-rymden. Med det här meddelandet förenar den nya Tera-kontrollerade MGT den utvalda Bitcoin-klubben.

Derivat som Tera framåt är det enklaste sättet att exponera investerare för Bitcoin, särskilt de investerare som föredrar att inte handla den digitala valutan själv - och är det enklaste sättet att dra nytta av uppgången och nedgången i bitcoin-dollarkursen .

I relaterade nyheter tillkännagav den tidigare Goldman Sachs verkställande direktören Timo Schlaefer lanseringen av Crypto Facilities, en U. K. Bitcoin derivatmäklare. Detta bekräftar det växande intresset för institutionella investerare i Bitcoin-ekonomin.

"Den föreslagna fusionen med Tera ger omedelbart och framtida värde till våra aktieägare samtidigt som den skapar en robust plattform för tillväxten av branschens första börsnoterade bitcoinderivatutbyte", säger H. Robert Holmes, styrelseordförande i MGTs styrelse. "Bitcoin-industrin attraherade över 400 miljoner dollar av investeringskapital från några av världens mest framstående investerare under de senaste 12 månaderna. vi ser idag vårt framsteg som ytterligare framsteg i branschens bredare antagande."

" Den växande konsument- och köpareupptagningen av bitcoin driver efterfrågan på regulerade kapitalmarknadslösningar ", säger Christian D. Martin, ordförande, VD och medgrundare av Tera Group.

"Genom att kombinera med MGT kommer Tera att skapa ett unikt offentligt erbjudande för att stödja den nödvändiga infrastrukturen som behövs för ett pulserande globalt bitcoinekosystem, säger Martin.

I en intervju med CoinDesk tillade Martin:

"Bitcoin konsumerar majoriteten av våra tankar här i vårt firma. Det är vår bitcoinlista och efterföljande certifiering som har de mest kommersiella möjligheterna för oss just nu, och det är ett företag vi är väldigt angelägna om att odla och vårda tillsammans. "

MGT och Tera planerar att slutföra och genomföra ett slutgiltigt avtal senast den 16 mars 2015.

Bilder via Tera och MGT.