Lag

Miami domstolsregler bitcoin är inte pengar; avvisar penningtvätt, sändning av avgifter

Enrique Iglesias - MOVE TO MIAMI (Official Video) ft. Pitbull (Juni 2019).

Anonim

Miami-Dade Circuit Judge Teresa Pooler har avskedat ett penningtvättsfall med en påstådd "olaglig försäljning" av bitcoins efter förklarar det enligt statens lagar anses den digitala valutan inte vara en form av pengar.

Svarande Michell Espinoza arresterades efter att ha anklagats för att sälja bitcoins till undercover detectives som berättade för honom att de var intresserade av att köpa 1 500 kronor bitcoins för att få rånade kreditkortsnummer.

Florida-brottsbekämpningen debiterade Espinoza med en räkning för att fungera som obehörig pengesändare och en räkning av penningtvätt. En andra man, Pascal Reid, greps också. Reid har sedan dömts till en prövning för att fungera som en olicensierad pengemäklare.

Staten hade ursprungligen laddat Espinoza fungera som en obehörig "pengesändare" men ändrade senare termen till "en betalningsinstrumentförsäljare. "Ett betalningsinstrument strängt hänvisar till" en check, utkast, orderpostorder, resescheck, elektroniskt instrument eller … monetärt värde, om det inte är förhandlingsbart eller ej. "

Enligt Pooler faller" Bitcoin inte under den lagstadgade definitionen av "betalningsinstrument" … och Bitcoin passar inte heller in i någon av de angivna kategorierna. "

" Vid denna tidpunkt försöker man passa försäljningen av Bitcoin till ett lagstadgat system som reglerar penningtjänsterna är som att passa en fyrkantig pinne i ett runt hål. "

Därefter avskedade penningtvättavgifterna och förklarade att enligt de nuvarande bestämmelserna i staten betraktas Bitcoin och andra virtuella valutor inte som pengar.

"Domstolen är ingen expert på ekonomi, men det är mycket tydligt, även om någon med begränsad kunskap i området, den Bitcoin har en lång väg att gå före det som likvärdiga pengar", en del av Poolers orderläsning.

Pooler noterade vidare att fallet var för vagt att ansöka om en digital valuta och förklarade att domstolen inte kan straffa svaranden för att sälja sin egendom till en annan.

"Denna domstol är ovillig att straffa en man för att sälja sin egendom till en annan, när hans handlingar faller under en stadga som är så vagt skrivet att även jurister har svårt att hitta en singelbetydelse," uppgav hon.

Saken, som iakttagits av Bitcoin-samhället sedan den första utfrågningen den 27 maj, sägs vara den första åtalet för att definiera Bitcoins laglighet i USA. Detta digitala valutarelaterade penningtvätt fall fick extra intresse sedan försvaret vittnet Charles Evans, en professor i barri universitetets ekonomi, betalades för Bitcoins 3 000 kronor för sitt vittnesbörd.

Evans berättade för domstolen att Bitcoin enligt statslagen är närmare en egendom än ett verkligt mynt på grund av den digitala valutans brist på beroende av en centraliserad eller offentlig myndighet.Att jämföra handlingen till handel "poker chips", Evans gjorde det fallet att handlar i Bitcoin helt enkelt byter ut.

Pooler sa: "Detta är den mest fascinerande sak jag har hört i denna rättssal under lång tid. "

Bitcoin, som anses vara en immateriell tillgång i många länder, inklusive Kanada, Australien och Kroatien, betraktas fortfarande inte som en juridisk valuta i de flesta regioner runt om i världen, inklusive USA. Medan många länder runt om i världen inte har etablerat ett ordentligt regelverk för den digitala valutan, konstaterar Miami-Dades penningtvätt att Bitcoin inte anses vara en laglig valuta i USA.