Gruvarbetare lämnar pengar på bordet till min Bitcoin Cash: Det här kan förklara varför

NASIL AYLIK 1000 $ DOLAR (+1 btc) KAZANIYORUM ? - Link Açıklamada ! (Maj 2019).

Anonim

Bitcoin Cash (Bcash eller BCH) gruvssaga fortsätter.

Förra veckan, Bitcoin Magazine rapporterade hur - om alla minearrangörer skulle agera i sin kortsiktiga egenintresse - kunde Bcash få sin blockchain frys i sina spår. Sedan, i helgen, utvecklade Bcash mining saga vidare, eftersom vissa gruvarbetare med jämna mellanrum utlöste en nödsvårighetsjustering, vilket ledde till extrema svängningar i hashkraft, otillförlitliga tider och ökad inflation.

Nu har situationen tagit ännu en tur.

Bitcoin Cash är för närvarande mindre lönsamt för min än Bitcoin (BTC). Och enligt (översättning) till minst en gruvbassängoperatör, BTC. TOP: s Jiang Zhuo'er, det här är avsiktligt. Vissa gruvarbetare, inklusive Zhou'er, verkar vara samordnade för att hålla Bitcoin Cash-svårigheten där den är nu, i förhållande till Bitcoin och i förhållande till priset på de två mynten. Med andra ord håller Bcash miners Bcash lite mindre lönsam för min än Bitcoin, med syfte.

Som vi förklarade i vår första artikel om detta ämne bör minare som drivs av kortfristiga ekonomiska incitament alla byta till den kedja som är mest lönsam att mina (oavsett vad andra minare gör). Ändå blir Bcash fortfarande utvinning trots att den är mindre lönsam - och i relativt regelbunden takt. Blocken hittas inte för snabbt eller för långsamt, inflationen är inte out of bounds, och situationen verkar relativt stabil.

Kort sagt, miners kollektivt lämnar pengar på bordet för att säkerställa att Bcash är användbar.

Den stora frågan är därför varför.

Den enkla förklaringen skulle vara att Bcash-gruvarbetarna förväntar sig att BCH-växelkursen ökar betydligt i framtiden och är därför villig att "ta en för laget" just nu. (Tänk på att även om gruvarbetare tror på Bcashs långsiktiga potential, skulle de enskilt fortfarande vara bättre att bryta BTC och sälja sina vinster för BCH - men någon måste vara gruvdrift Bcash för att det ens skulle vara möjligt.)

Alternativt kan minare investeras i Bcash tillräckligt för att behålla det - och därmed deras investering - levande. Eller kanske någon annan är lika investerad subventionerar gruvarbetarna.

Det kan också vara en fråga om ära eller stolthet.

Eller kanske det finns en större bild.

Bitmain Factor

Två av de största Bcash-gruvarbetarna är ViaBTC och faktiskt BTC. TOPP. Men den stora majoriteten av Bcash hash-kraften bryter anonymt till två BCH-adresser. Denna hashkraft måste därför tillhöra en eller två mystiska gruvarbetare, eller kanske en eller två mysterypooler.

Under tiden finns det en hel del omständigheter som tyder på att Bitmain i viss mån är inblandad i Bcash.

Bitcoin Cash var först och främst förverkligandet av "UAHF", en plan som först föreslagits av Bitmain. Och medan tillverkaren av gruvtillverkare offentligt har distanserat sig från projektet till viss del sedan, utesluter det inte möjligheten att stödja Bcash senare.Faktum är att två av Bitmains pooler, Antpool och BTC. com, har minat BCH sedan.

Under tiden fick Amaury Séchet, ledande utvecklare av Bitcoin ABC (den första mjukvaruimplementationen som genomförde denna UAHF) finansiering från Bitmain-sponsrade Bitcoin Development Grant. På samma sätt är Juan Garavaglia, VD för det tidiga Bitcoin Cash Infrastructure Development Company Bitprim, eller var den auktoriserade Bitmain-distributören för USA och Kanada. Och medan någon koppling mellan BTC. TOP och Bitmain har hittills blivit nekad, fick ViaBTC åtminstone investeringar från gruvkrigaren. Och självklart etablerade Bitmains medföreståndare Jihan Wu sig som en stor förespråkare för Bcash, både online och offline.

Bitmain kan dessutom vara en av de parter som kan dra nytta av det mesta av Bitcoin Cash, om myntet visar sig framgångsrikt på längre sikt. I motsats till Bitcoin är Bcash fortfarande helt kompatibel med hemlig användning av den patenterade AsicBoost-tekniken som Bitmain erkände att ha implementerat i sina chips, medan Bitcoin ABC inte har några planer på att motverka detta. Och eftersom Blockstream CSO Samson Mow hävdade att Bitmain, genom att producera sitt eget mynt, kanske i viss mån kan garantera framtida hårdvaruförsäljning, även om Bitcoin någonsin skulle anta en algoritmförändring.

Allt detta, och det faktum att Bitmain är en världsledande tillverkare av hashkraft, föreslår att företaget har en bra position att vara ansvarig för en eller båda mystiska gruvarbetare. Eller att någon som är associerad med företaget är.

Medan denna teori är spekulativ och delar av den officiellt nekas, skulle det innebära att Bitmain - eller någon som är associerad med Bitmain - är nästan enstaka handgjorda av Bcash. Som ett resultat är myntet för närvarande relativt funktionellt. Men utesluter mer hållbara lösningar kan Bcashs framtid bara bero på Bitmains vilja och förmåga att behålla det på så sätt.

Tack till Johnathan Corgan för hans feedback.