Mt. gox, okpay play regulatory catch-up

Then They Fight You | Plan B 8 (Maj 2019).

Anonim

I ett uppenbart bud för att hålla jämna steg med regleringsrestriktioner kring Bitcoin, Mt. Gox släppte ett uttalande den 30 maj, och meddelade att kunderna måste nu verifiera sina identiteter om de önskar ta ut eller deponera "valuta" med meddelandet som skiljer "valuta" från bitcoin. Användare av Tokyo, Japan baserade utbyte kan fortsätta att göra bitcoin inlåning och uttag utan att ha sin identitet kopplad till sitt konto.

På samma sätt meddelade e-handelsbetalningsprocessorn OKPAY ett slut på sin semester från bitcoin och återinförde kryptokurven till sitt betalningsekosystem, om än med allvarligare restriktioner än vad som tidigare varit på plats. På grund av detta skrivande hade datumstämpeln på annonseringssidan inte uppdaterats från sin tidigare utgåva och meddelade att de upphörde med bitcoin, vilket ledde till potentiell förvirring när de hade meddelat vad. Med hänvisning till ospecificerade "risker och faror" och med hänvisning till lagstiftning om anti-penningtvätt (AML), avbryter OKPAY nu överföringar från eventuell utbytesservice som handlar i bitcoin. Bitcoin-tjänsten är nu begränsad endast till verifierade användare som har lämnat in bevis på identitet.

Mt. Gox hade meddelat OKPAYs separation (pdf) från börsen den 28 maj, och OKPAY verkar ha slutfört en skilsmässa för de två tjänsterna. Efter att ha kämpat för den internationellt samordnade nedläggningen av alternativ online-valutaförsörjare Liberty Reserve för att misslyckas med att uppfylla AML-restriktioner relaterade till "Känn din kund" -lagar, bland annat tidpunkten för Mt. Gox nya regler kan indikera ett försök att stanna ett steg före ett liknande öde. Mt. Goxs 30 maj tillkännagivande refererade utvecklande regelverk och AML regler som en bakgrund för de nya konto restriktionerna. Mt. Gox har nyligen förlorat FinCEN-krav genom dotterbolaget Mutum Sigillum LLC för att inte ha registrerat sig korrekt som ett penningtjänstföretag, vilket resulterade i en domstolsbestämd frysning av Mutum Sigillums finansiella konton.

OKPAYs återinträdeförklaring innebär att genom att specifikt utesluta nya företag från bitcoin-utbyten kan de ha varit oroliga för att någon verksamhet med Mt. Goxs overifierade kunder skulle utsätta dem för samma juridiska hammare som svängdes av brottsbekämpning vid sina motsvarigheter i den finansiella betalningsvärlden. Dessa utvecklingstendenser tyder på en förståelse i gemenskapens valuta att näringslivet i kryptocurrency specifikt och onlinebetalningar i allmänhet antingen kommer att snabbt anpassa sig till den rättsliga strukturen eller i ansiktet slipa juridiskt huvudvärk i bästa fall, och eventuella böter och fängsla i värsta fall.